Cocktail blog

Πίνακας Υπέρυθρης Θέρμανσης Fasma Therm εως 70% Οικονομικότερη Θέρμανση από το Πετρέλαιο

Ορισμένες φορές τα πιο «ολοφάνερα» πράγματα είναι και τα πιο «αόρατα». Όπως οι υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου που κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τη ζεστασιά που μας χαρίζουν.Αυτή τη μοναδική δύναμη της φύσης χρησιμοποιούν οι πίνακες υπέρυθρης θέρμανσης οι οποίοι ενώ δεν θερμαίνουν τον αέρα, όπως συμβαίνει με τα κλασικά συστήματα θέρμανσης (καλοριφέρ, κλιματιστικά κλπ.), έχουν την ιδιότητα να θερμαίνουν απευθείας το σώμα μας καθώς και τα δομικά στοιχεία και αντικείμενα του χώρου που βρισκόμαστε. Συγχρόνως, εξασφαλίζουν 60-70% οικονομικότερη θέρμανση σε σχέση με το πετρέλαιο, κλιματιστικά σώματα, ηλεκτρικών αντιστάσεων κλπ.


Τα δύο ακαταμάχητα όπλα της υπέρυθρης θέρμανσης για την οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας, βρίσκονται στα δύο μοναδικά χαρακτηριστικά:Πρώτον: Τα θερμαντικά υλικά των πάνελ υπέρυθρων που αποτελούνται από κρυσταλλικό άνθρακα έχουν σχεδόν μηδενική αντίσταση κατά τη διέλευση του ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι, τα πάνελ θερμαίνονται σε δευτερόλεπτα με ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε αντίθεση με τις συμβατικού τύπου αντιστάσεις οι οποίες πρέπει πρώτα να θερμάνουν τα μέταλλά τους, τα μέταλλα να ζεστάνουν τον αέρα, ο αέρας να πάει στο ταβάνι κλπ.

Δεύτερον: Τα θερμαντικά πάνελ υπέρυθρων δεν ζεσταίνουν τον αέρα όπως ο ήλιος αλλά στέλνουν τα θερμικά τους κύματα απευθείας στα δομικά στοιχεία του σπιτιού (τοίχοι, δάπεδα, ταβάνια), στα αντικείμενα του χώρου, καθώς και το ανθρώπινο σώμα. Τα θερμικά κύματα φτάνουν στα στερεά σώματα και στον άνθρωπο με μηδέν απώλειες ενέργειας. Κι αυτό γιατί ο αέρας είναι διαθερμικός, δηλαδή δεν δεσμεύει καθόλου θερμική ενέργεια.Έτσι δημιουργούν στο περιβάλλον του σπιτιού ή του γραφείου μας μια ευχάριστη θερμοκρασία, αλλά και στον άνθρωπο μια απερίγραπτη ευεξία μιας και η υπέρυθρη θερμότητα εισχωρεί βαθιά στο ανθρώπινο σώμα, επηρεάζει θετικά τις λειτουργίες του σε αντίθεση με τις κλασικές μεθόδους θέρμανσης, που θερμαίνουν τον αέρα  του χώρου και δημιουργούν μια σειρά προβλήματα, γιατί καίνε το οξυγόνο του χώρου και δημιουργούν μια σειρά προβλημάτων, ξεραίνουν τον αέρα, κλπ.Έτσι δημιουργούν στο περιβάλλον του σπιτιού ή του γραφείου μας ιδανική θερμοκρασία, αλλά και στον άνθρωπο μια απερίγραπτη ευεξία μιας και η υπέρυθρη θερμότητα εισχωρεί βαθιά στο ανθρώπινο σώμα, επηρεάζει θετικά τις λειτουργίες του σε αντίθεση με τις κλασικές μεθόδους θέρμανσης, που θερμαίνουν τον αέρα του χώρου και δημιουργούν μια σειρά προβλήματα.

Τα δύο παραπάνω δεδομένα, εξηγούν τους λόγους που ο βαθμός αξιοποιήσιμης ενέργειας με υπέρυθρη θέρμανση είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με την αξιοποιήσιμη ενέργεια των συμβατικών μέσων θέρμανσης. Όταν, για παράδειγμα, με την υπέρυθρη θέρμανση καταναλώνουμε 10 Watt ηλεκτρικής ενέργειας, το αποτέλεσμα που λαμβάνουμε ισοδυναμεί με 18 Watt περίπου για ένα καλά μονωμένο χώρο και με 15 Watt περίπου για ένα χώρο που στερείται μόνωσης. Στα συμβατικά μέσα ηλεκτρικής θέρμανσης αυτή η σχέση είναι 1 προς 1
Δηλαδή: 1Watt κατανάλωση=1Watt απόδοση έργου

Συμπέρασμα: Απαιτεί σχεδόν τη μισή ηλεκτρική ισχύ σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα ηλεκτρικής θέρμανσης, π.χ. Αν ένα δωμάτιο για να ζεσταθεί χρειάζεται ένα ηλεκτρικό σώμα-αερόθερμο ή κλιματιστικό 800Watt, το ίδιο δωμάτιο θα εξασφαλίσει την ίδια θέρμανση με ένα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης 450Watt.

 
 
 


  • Δεν θερμαίνουν τον αέρα, όπως συμβαίνει με τα κλασικά συστήματα θέρμανσης (καλοριφέρ, κλιματιστικά κλπ.) αλλά έχουν την ιδιότητα να θερμαίνουν απευθείας το σώμα μας καθώς και τα δομικά στοιχεία και αντικείμενα του χώρου που βρισκόμαστε
  • Κατανάλωση: Μόλις €0,04/ώρα 
  • Ελληνικής κατασκευής
  • Απορροφά την υγρασία από τους τοίχους
  • Δυνατότητα τοποθέτησης σε τοίχο, πάτωμα ή οροφή
  • Πιστοποίηση CE, ISO 9001

Το Deal:

  • 1 Πίνακας Υπέρυθρης Θέρμανσης Fasma Therm 450W ή 800W, με Κρύσταλλο ή Χωρίς
  • Παραλαβή από τα καταστήματα ή πανελλαδική αποστολή
  • Πλήρης τεχνική υποστήριξη από τον κατασκευαστή
  • 5 χρόνια εγγύηση
  • Διαστάσεις: 60Χ100Χ2εκ. (450W) - 80X100X2εκ. (800W)

Center Plus S.A

info@center-giotis.gr
+30 210 5230440
Website / Facebook
Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: