Cocktail blog

Δωρεάν φροντιστήριο σε Νεάπολη-Συκιές και Παύλο Μελά


Επαναλειτουργούν σε λίγες μέρες, μετά και τις διακοπές λόγω των εορτών, τα εργαστήρια εθελοντικής ενισχυτικής διδασκαλίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου παρέχονται δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές που φοιτούν στα γυμνάσια και τα λύκεια του δήμου, με στόχο τη στήριξή τους με κάθε δυνατό εκπαιδευτικό τρόπο.
Παράλληλα, είναι μια μεγάλη «ανάσα» για τις οικογένειες που αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για δίδακτρα σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Τα Εργαστήρια Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας λειτουργούν από τις 20 Νοεμβρίου και ο αριθμός των μαθητών ανέρχεται σε περίπου 100, ενώ αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, λόγω επικείμενων νέων εγγραφών.
Τις διδακτικές υπηρεσίες τους προσφέρουν εθελοντικά 25 εκπαιδευτικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι καθηγητές, καθώς και απόφοιτοι πανεπιστημίου.
Τα εργαστήρια λειτουργούν απογευματινές ώρες και στεγάζονται για τη δημοτική ενότητα Συκεών στο 3ο γυμνάσιο, για τη δημοτική ενότητα Νεάπολης στο 2ο γυμνάσιο και για τη δημοτική ενότητα Πεύκων στο γυμνάσιο Πεύκων. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι μαθηματικά, φυσική, χημεία, αρχαία ελληνικά και γλώσσα για τις τρεις τάξεις του γυμνασίου και την α' λυκείου.
«Η συλλογική προσπάθεια αποδίδει πάντα. Ειδικά στους ζωτικούς και ευαίσθητους τομείς της παιδείας και της κοινωνικής πολιτικής, η ευθύνη που έχουμε για την παροχή πολύπλευρων και ποιοτικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, και κυρίως στους αδύναμους, καθώς και για την εξασφάλιση του μέλλοντος που αξίζει στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές, είναι τεράστια», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Τσουκαλά. «Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους εθελοντές παιδαγωγούς, καθώς και τους διευθυντές των σχολείων όπου φιλοξενούνται εργαστήρια εθελοντικής ενισχυτικής διδασκαλίας, για τη θερμή ανταπόκρισή τους στην πρωτοβουλία και το κάλεσμα του δήμου μας, ειδικά στην πιεστική αυτή εποχή και δύσκολη συγκυρία», καταλήγουν. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310 671100 (εσωτερικό: 177).
Στο δήμο Παύλου Μελά
Στο δήμο Παύλου Μελά, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το κοινωνικό φροντιστήριο παρατείνεται έως και τις 15 Ιανουαρίου 2013. Αιτήσεις υποβάλλονται στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Λήμνου 2 και Καζαντζίδη, Νικόπολη, Σταυρούπολη), στο τμήμα Παιδείας (Νικ. Πλαστήρα 2, απέναντι από το δημαρχείο Σταυρούπολης), στο γραφείο πρωτοκόλλου στο πρ. δημαρχείο Ευκαρπίας (Εθν. Αντιστάσεως 24) και στο Κοινωνικό Ιατρείο (πρ. Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, Αγ. Μαρίνας 4, Πολίχνη). Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 020196, 2310 020165, 2313302831..agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: