Cocktail blog

Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή, οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ

Τρία Ελληνόπουλα που φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χούκ στην κωμόπολη Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ, όπου έγινε το μακελειό, είναι ανάμεσα στα παιδιά που στάθηκαν τυχερά και γλύτωσαν από τη μανία του δολοφόνου.
Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, στο εν λόγω σχολείο διδάσκουν και δυο ομογενείς δασκάλες, οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν, όπως και μια βιβλιοθηκάριος. Και τα έξι αυτά άτομα ελληνικής καταγωγής ανήκουν στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας.

Μέχρι στιγμής, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για μαθητή ή εκπαιδευτικό ελληνικής καταγωγής που να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 26 θυμάτων (20 απ' αυτά είναι παιδιά ηλικίας 5 μέχρι 10 ετών), αλλά και των πολλών τραυματιών, εντούτοις ομογενείς της περιοχής δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά επειδή τα ονόματα των νεκρών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Επίσης, πάντα υπάρχει η πιθανότητα μια οικογένεια, κυρίως από μεικτούς γάμους, να μην είναι μέλος σε ελληνορθόδοξη κοινότητα.
 
 
 
 
Ο νεαρός άνδρας εισέβαλε στο σχολείο πυροβολώντας αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι, μεταξύ τους 20 παιδιά. Νεκρός είναι ο 20χρονος δράστης Άνταμ Λάνζα, του οποίου η μητέρα ήταν δασκάλα στο σχολείο: αφού τη σκότωσε, στράφηκε εναντίον των παιδιών και μετά αυτοκτόνησε. Πληροφορίες φέρουν το δράστη να συνδέεται και με τουλάχιστον άλλον ένα θάνατο.Ο νεαρός μπήκε στο σχολείο Σάντι Χουκ όπου φοιτούν εκατοντάδες παιδιά 5-10 ετών μετά τις εννέα το πρωί τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τις αναφορές, μπήκε στην αίθουσα όπου δίδασκε η μητέρα του, Νάνσι Λάνζα, και την σκότωσε. Στη συνέχεια σκότωσε 18 παιδιά –πιθανόν όλη την τάξη– και έξι ενήλικες στο σχολείο. Άλλα δύο παιδιά πέθαναν στο νοσοκομείο.

Μάρτυρες μίλησαν για πάνω από 100 πυροβολισμούς. Πολλοί ακούστηκαν από την αίθουσα του νηπιαγωγείου. Ο δράστης είχε τέσσερα όπλα, μεταξύ τους ένα βαρύ, στρατιωτικού τύπου αυτόματο όπλο, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Κατά τις Αρχές ο Λάνζα αυτοκτόνησε μέσα στο σχολείο.

Ασαφές παραμένει ακόμη πόσοι είναι οι τραυματίες: τουλάχιστον τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με πολύ βαριά τραύματα.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του δράστη, ο 24χρονος Ράιαν Λάνζα, κρατείται από την αστυνομία και ανακρίνεται.

Τουλάχιστον άλλο ένα θύμα του Λάνζα έχει αναφερθεί εκτός σχολείου, αλλά οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη. Εικάζεται ότι πρόκειται για τον αδελφό του ο οποίος, όπως μετέδωσε το CNN, βρέθηκε νεκρός στο Νιου Τζέρσεϊ.

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν υπάρχουν θύματα του Λάνζα εκτός σχολείου: το Associated Press μετέφερε δηλώσεις αξιωματούχου ότι αγνοείται η τύχη της κοπέλας του δράστη και ενός φίλου του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επικοινώνησε αμέσως μετά το άκουσμα της φρικτής είδησης με τον ιερατικό προϊστάμενο του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρο Καρλούτσο. Όπως σημειώνεται, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα "έγκλημα απίστευτου χαρακτήρα και μεγέθους, μια ειδεχθή πράξη, το είδος της οποίας η κοινωνία μας πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να εμποδίσει και να απαλείψει". Επιπλέον, κάλεσε του πιστούς "να προσευχηθούν με θέρμη και πίστη για την από Θεού στήριξη και παρηγοριά προς όλους τους ανθρώπους και τις οικογένειες που υποφέρουν και για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων της φοβερής αυτής τραγωδίας".
Τέλος, αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί αύριο το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώστε "να προσφέρει ποιμαντική μέριμνα και παραμυθία στους ανθρώπους της περιοχής" και "να προσευχηθεί μαζί τους κατά τη Θεία Λειτουργία".
Σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι
Η αμερικανική κοινωνία είναι σοκαρισμένη μπροστά σ' αυτή την καινούρια και πρωτοφανή τραγωδία. "Το ποτήρι ξεχείλισε" είναι το μήνυμα που στέλνουν προσωπικότητες, απλοί πολίτες και μαζικοί φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών, απαιτώντας να υπάρξει επιτέλους αυστηρότερη νομοθεσία για την πώληση, την κατοχή και την χρήση πυροβόλων όπλων.
Όπως τονίζεται, κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, διεξάγονται έντονες συζητήσεις και δίνονται υποσχέσεις για να ληφθούν μέτρα, αλλά όσον περνάει ο καιρός το ζήτημα ξεχνιέται και στο τέλος της ημέρας περιθωριοποιείται και πάλι, μέχρι να εκδηλωθεί μια άλλη παρόμοια βίαιη πράξη και να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.
Τώρα όμως, σύμφωνα με τα όσα λέγονται σε ραδιοτηλεοπτικές συζητήσεις και παρουσιάζονται στη σχετική αρθογραφία, οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν πια τη συνέχιση της απάθειας του πολιτικού συστήματος για την ελεύθερη σχεδόν πώληση και διακίνηση πυροβόλων όπλων κάθε μορφής.
Ακόμη και δημοσιογράφοι, για πρώτη φορά, εμφανίζονται δακρυσμένοι και συνάμα αγανακτισμένοι για την απάθεια και την αποτυχία της Ουάσιγκτον στον τομέα του ελέγχου των πυροβόλων όπλων. Ενδεικτική ήταν η στάση του γνωστού Βρετανού δημοσιογράφου, Πιρς Μόργκαν, κατά τη βραδινή εκπομπή του στο CNN, όπου εξοργισμένος είπε σ' ένα από τους φιλοξενούμενους του και υποστηρικτή της πανίσχυρης Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA): "Φτάνει πια!"


Προηγούμενο θέμα
Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας εκτιμούν ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που έχουν δαπανήσει οι σχολικές περιφέρειες στις ΗΠΑ για μεταλλικούς ανιχνευτές, κάμερες ασφαλείας και για την επεξεργασία σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μετά τη σφαγή στο Γυμνάσιο Columbine, το 1999, όταν δυο σπουδαστές σκότωσαν 12 σπουδαστές και έναν καθηγητή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να εμποδίσει το χθεσινό μακελειό στο πρωτοβάθμιο σχολείο του Κονέκτικατ.
"Το σχολείο δεν θα μπορούσε να είχε αποτρέψει το μακελειό εάν δε γνώριζε προηγουμένως ότι ο δράστης ερχόταν εδώ", δήλωσε ο Μπιλ Μποντ, ειδικός σε θέματα ασφαλείας σχολείων και πρώην εκπαιδευτικός.
Σύμφωνα με τον Μποντ, στο σχολείο του Νιούταουν συνέβη ό,τι ακριβώς και στην Αουρόρα, του Κολοράντο, όπου τον περασμένο Ιούλιο στη διάρκεια μεταμεσονύκτιας προβολής της τελευταίας ταινίας του "Μπάτμαν", ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 58.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποια μέτρα ασφαλείας είχε λάβει το σχολείο στο Νιουτάουν, αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η πρόσβαση ήταν περιορισμένη για τους επισκέπτες και οι πύλες ήσαν κλειστές μετά τις 09:30 τοπική ώρα.
Ο Μποντ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούν 100% μαθητές και εκπαιδευτικοί όταν κάποιος ανοίγει πυρ.Όπως είπε, ακόμα και ένας φρουρός και οι κλειστές πύλες δεν θα σταματούσαν το δράστη.
Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας Νιουτάουν του Κονέκτικατ προσπαθούν να συνέλθουν μετά το χθεσινό μακελειό στο πρωτοβάθμιο σχολείο, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να βρεί απάντηση στο ερώτημα τί ώθησε τον 20χρονο 'Ανταμ Λάνζα να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει 26 ανθρώπους ανάμεσά τους 20 παιδιά και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.
Η ζωή του 20χρονου θα αναλυθεί πολλές φορές τις επόμενες ημέρες καθώς οι ερευνητές αναζητούν στοιχεία από το παρελθόν του που θα φωτίσουν την υπόθεση και ενδεχομένως να δώσουν απάντηση στο τί τον ώθησε να επιστρέψει στο σχολείο που φοίτησε κάποτε και ν΄ανοίξει πυρ.
Επισήμως πάντως, η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ο Λάνζα είναι ο δράστης της επίθεσης στο σχολείο αυτό στο οποίο φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 ως 10 ετών.
Η αστυνομία ανέφερε ότι βρέθηκε επίσης νεκρή μια γυναίκα σε κοντινό σπίτι, αλλά δεν επιβεβαίωσε εάν πρόκειται για τη μητέρα του Λάνζα.
Ο Λάνζα ήταν ένας ντροπαλός και ασυνήθιστα έξυπνος μαθητής, σύμφωνα με δυο συμμαθητές του.
Στο Γυμνάσιο του Νιουτάουν ντυνόταν πιο επίσημα από τα άλλα παιδιά, συχνά με χακί παντελόνια και πουκάμισα, δήλωσε ο Τιμ Αρνον, συμμαθητής του στο Γυμνάσιο.
Ο 'Αρνον είπε ακόμα ότι ο Λάνζα δεχόταν πιέσεις από τους γονείς του να σπουδάσει, ιδιαίτερα από τη μητέρα του.
"Τον πίεζε πολύ να δουλεύει όλο και πιο σκληρά στο σχολείο", είπε.
Η Νάνσυ και ο Πίτερ Λάνζα χώρισαν το 2008.
Ο Νταν Χολμς, ιδιοκτήτης εταιρίας στην περιοχή δήλωσε ότι η Νάνσυ Λάνζα ήταν φανατική συλλέκτρια όπλων και ότι κάποτε τού έδειξε ένα τουφέκι που είχε αγοράσει.
"'Ελεγε ότι συχνά πήγαινε για σκοποβολή με τα παιδιά της.
Ο Χολμς πρόσθεσε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσε τη διακόσμηση της αυλής της με λαμπάκια και γιρλάντες για τα Χριστούγεννα.
"Ηταν πολύ χαρούμενη και πάντα εκτιμούσε τη δουλειά μας", πρόσθεσε.
'Ενας άλλος συμμαθητής του περιέγραψε τον Λάνζα ως έξυπνο μεν, αλλά χωρίς φίλους.
"'Ηταν ένα πολύ ήσυχο παιδί. 'Ημουν ο μοναδικός φίλος του στο δημοτικό. 'Ηταν πάντα ένα πραγματικά καλό και ευγενικό παιδί", πρόσθεσε.

Προηγούμενο θέμα
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε σήμερα την εντολή οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ.
"Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ", οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά επίσης και τα πολεμικά πλοία. 
Από το μακελειό που έγινε σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ, σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, καθώς και ο δράστης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σχολείο, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο εκπρόσωπος Πολ Βανς είπε ότι άλλος ένας ενήλικας έχει επίσης σκοτωθεί σε "μια άλλη σκηνή του εγκλήματος", χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινήσεις.
Λίγο νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι ένας αδελφός του δράστη του μακελειού βρέθηκε σήμερα νεκρός σε ένα σπίτι στο Χομπόκεν στο Νιού Τζερσεϊ.
Οι αρχές έψαξαν το σπίτι αυτό μετά το μακελειό στο Κονέκτικατ.
Προηγούμενο θέμα
Οι μαθητές μιας ολόκληρης τάξης αγνοούνται μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας ένοπλος σε πρωτοβάθμιο σχολείο στο Κονέκτικατ, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους της περιοχής.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CBS τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά, σκοτώθηκαν από τα πυρά του αγνώστου στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν. Η εφημερίδα Hartford Courant ανέφερε ότι πολλοί από τους πυροβολισμούς σημειώθηκαν μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου.
Μεταξύ των νεκρών είναι επίσης ο διευθυντής του σχολείου και ο σχολικός ψυχολόγος. Ο δράστης βρέθηκε νεκρός όμως ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες έκαναν λόγο και για έναν δεύτερο ένοπλο. Ο πρώτος φέρεται να ήταν ηλικίας 24 ετών. Ήταν οπλισμένος με τέσσερα όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με το κανάλι WABC.
Ο άνδρας που προκάλεσε το μακελειό σε σχολείο στο Κονέκτικατ, σκότωσε επίσης και τους γονείς του,σύμφωνα με τα αμερικανικά μμε
Ο άνδρας που είναι υπεύθυνος για το μακελειό το οποίο προκάλεσε πολλούς νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σήμερα το πρωί σε ένα σχολείο στο Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, σκότωσε επίσης και τους γονείς του, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο νεαρός άνδρας, που προσδιορίζεται ως Ράιαν Λάνζα, 24 ετών, σκότωσε τον πατέρα του στην κατοικία του και στη συνέχεια μετέβη με αυτοκίνητο στο σχολείο, όπου έγινε το μακελειό, και σκότωσε και τη μητέρα του, η οποία εργαζόταν εκεί, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο.
Στο σχολείο Σάντι Χουκ φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών. "Είναι φοβερό", είπε μια μητέρα, η Μπράντα Λεμπίνσκι, που έσπευσε στο σχολείο όπου φοιτά η μικρή κόρη της. "Όλοι ήταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς, μαθητές. Έβγαιναν από το σχολείο παιδιά μέσα στα αίματα. Δεν ξέρω αν τα είχαν πυροβολήσει αλλά ήταν ματωμένα", πρόσθεσε.
Στα βίντεο που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται περιπολικά και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο. "Τα πράγματα είναι άσχημα" δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της Πολιτείας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Τα αίτια του μακελειού παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με την Λεμπίνσκι, μια άλλη μητέρα που βρισκόταν στο σχολείο την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, της είπε ότι ένας "μασκοφόρος" μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και μάλλον τον πυροβόλησε.
Ο δάσκαλος στην τάξη όπου φοιτά η κόρη της Λεμπίνσκι "κλείδωσε αμέσως την πόρτα και έβαλε όλα τα παιδιά στη γωνία της αίθουσας". Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBC περιέγραψε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο. "Ένας αστυνομικός μπήκε και μας είπε να τρέξουμε έξω και αυτό κάναμε", πρόσθεσε το κορίτσι.
Το Νιούτον είναι μια πόλη 27.000 κατοίκων στην κομητεία Φέρφιλντ. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρτφορντ και 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης.
Ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώθηκε για το μακελειό στο Νιούτον από το FBI και τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τον διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) Ρόμπερτ Μίλερ και τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ Νταν Μαλόι προκειμένου να ενημερωθεί για το μακελειό που σημειώθηκε στο σχολείο του Νιούτον και για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα και τις οικογένειές τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Δακρυσμένος μετά την τραγωδία στο Κονέκτικατ εμφανίστηκε ο Ομπάμα

Οι νεκροί από τα πυρά του ενόπλου ανέρχονται στους 27. Ο ύποπτος, ένας 24χρονος που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, βρέθηκε νεκρός. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του καναλιού CBS αστυνομικοί συνέλαβαν και κρατούν έναν άνδρα που εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο και ο οποίος φορούσε παντελόνι παραλλαγής.
Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ο δράστης του μακελειού του Νιούτον είναι νεκρός
Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούτον στο Κονέκτικατ βρέθηκε νεκρός εντός του κτιρίου, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Πολ Βανς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο Βανς έκανε λόγο για "πολλούς νεκρούς, μαθητές και εκπαιδευτικούς", χωρίς να δώσει όμως ακριβή στοιχεία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο μακελειό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 18 ήταν παιδιά. «Ο δράστης σκοτώθηκε μέσα στο κτίριο", είπε ο εκπρόσωπος.
Είναι αδιευκρίνιστο αν ο ένοπλος έθεσε τέλος στη ζωή του ή αν πυροβολήθηκε από αστυνομικούς. Ο Βανς είπε ότι οι αρχές ενδιαφέρονται πλέον να φτιάξουν το ψυχολογικό προφίλ του και να καταλάβουν γιατί προχώρησε στην πράξη αυτή.
Η τοπική αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9:30 το πρωί, τοπική ώρα και με τη σειρά της ζήτησε αμέσως βοήθεια από τις πολιτειακές αρχές για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. "Πρωταρχικός στόχος μας ήταν να εκκενώσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά το κτίριο από τους μαθητές και το προσωπικό. Το σχολείο ερευνήθηκε εξονυχιστικά", πρόσθεσε.
Προηγούμενη είδηση
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, ανάμεσα τους και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο στο Νιούτον του Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CBS News. Ο δράστης είναι νεκρός, ενώ δύο όπλα βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ειδοποιηθεί για το επεισόδιο αυτό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνεται για την κατάσταση, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.
Όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιούτον. Στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 με 10 ετών.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: