Cocktail blog

Παρακολουθήστε live το μαγικό ταξίδι του Αϊ Βασίλη

Παραμονή Χριστουγέννων και το μαγικό ταξίδι του Αϊ Βασίλη από το Βόρειο Πόλο ξεκίνησε! Μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή, πού ακριβώς βρίσκεται το ιπτάμενο έλκηθρό του, φορτωμένο με χιλιάδες δώρα για τα παιδιά όλου του κόσμου, σε απευθείας σύνδεση με το γίγαντα του διαδικτύου Google και του Google Earth ή μέσω της Microsoft's Bing Maps και της Αμερικάνικης Αεροδιαστημικής Υπηρεσίας «North American Aerospace Defense Command» (NORAD). Η τελευταία ανέλαβε να προστατεύσει αυτό το ταξίδι, αλλά και να σας ενημερώνει
συνεχώς, δίνοντας το στίγμα του! Είναι η πρώτη φορά από το 2004, που δύο ανταγωνιστικές εταιρείες τεχνολογίας παρακολουθούν το ταξίδι του Άι Βασίλη. Φέτος μια ομάδα μηχανικών της Google Mapsκατασκεύασε ένα νέο αλγόριθμο για τη μαγική διαδρομή του Αγίου των παιδιών, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Google o αντιπρόεδρος του Google Maps και Google Earth, Brian McClendon!
Ραντάρ, δορυφόροι, και μαχητικά αεροσκάφη θα ακολουθούν το έλκηθρo σε όλη την πορεία του, ενώ η φωτεινή κόκκινη μύτη του Ρούντολφ η οποία εκπέμπει μια υπέρυθρη ακτίνα, θα επιτρέπει στους δορυφόρους, την ανίχνευσή του!

Όλα ξεκίνησαν το 1955, πολύ πριν γεννηθεί το internet, όταν το πολυκατάστημα «Sears Roebuck & Co.» δημοσίευσε μια αγγελία σε τοπική εφημερίδα στο Colorado Springs, δίνοντας έναν αριθμό τηλεφώνου όπου τα παιδιά θα μπορούσαν άμεσα να μιλήσουν με τον Αϊ Βασίλη, με την προειδοποίηση: «Παιδιά, να είστε σίγουρα ότι καλέσατε το σωστό αριθμό!» Ωστόσο από ένα τυπογραφικό λάθος δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το άκρως απόρρητο στρατιωτικό τηλέφωνο στο «Continental Aerospace Defense Command» (CONAD) στο Colorado Springs, τον προκάτοχο της «NORAD».

Η λάθος αγγελία του πολυκαταστήματος «Sears Roebuck & Co.»
Ο τότε διευθυντής της «CONAD» συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. Harry Shoup, την παραμονή το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου άρπαξε το κόκκινο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, νομίζοντας ότι γίνεται επίθεση. Στην άλλη άκρη της γραμμής ένα 6χρονο αγόρι ρωτούσε με αγωνία: «Είστε πραγματικά ο Άγιος Βασίλης;» Νομίζοντας ότι ήταν φάρσα, ο συνταγματάρχης άρχισε να φωνάζει στο τηλέφωνο, απαιτώντας να μάθει ποιος είναι… Η μικρή φωνή άρχισε να κλαίει, ρωτώντας διστακτικά «Μήπως είσαι ένα από τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη, τότε;»  Εκείνη τη βραδιά ο συνταγματάρχης βρέθηκε να δίνει πληροφορίες σε δεκάδες παιδιά, σχετικά με την πορεία του ιπτάμενου έλκηθρου, δίνοντας συγχρόνως εντολή στους άνδρες της ομάδας του να παίξουν το ρόλο των βοηθών του Αϊ Βασίλη!


 Ο τότε διευθυντής της CONAD συνταγματάρχης Harry Shoup
Από τότε η «NORAD», που όλο το χρόνο ασχολείται με την παρακολούθηση του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά, κάθε Χριστούγεννα εδώ και πενήντα χρόνια, ακολουθεί την πορεία του αγαπημένου Αγίου των παιδιών. Όπως δήλωσε ο σημερινός επικεφαλής της «NORAD»Joyce Creech, στο «Associated Press» «Είναι συγκινητικό όταν ακούς έναν μικρό αναστεναγμό στο τηλέφωνο ή μόνο την αναπνοή ενός μικρού παιδιού, καταλαβαίνοντας την αγωνία του. Ωστόσο, έχουμε ακούσει και συγκλονιστικές ιστορίες. Όπως “Μπορώ να ζητήσω από τον Αϊ Βασίλη να θεραπεύσει τον αδελφό μου ή μπορώ να πάρω ένα ζευγάρι παπούτσια, γιατί δεν έχω κανένα;». 


 Ενδεικτικά πέρυσι 1.250 οικογένειες στρατιωτών και πολιτών απάντησαν σε περισσότερες από 80.000 κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποδέκτη τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών. Χάρη στην εθελοντική βοήθεια μεταφραστών η ιστοσελίδα της «NORAD» προσφέρεται σε 8 γλώσσες: Αγγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνικά και Κινέζικα.
Η παλαιότερη αφίσα της NORAD
Μπορείτε να μάθετε αν ο Άγιος Βασίλης πλησιάζει στην πόλη σας μέσω της ιστοσελίδας www.noradsanta.org ή στέλνοντας email στοnoradtrackssanta@gmail.com, στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης της NORAD όπως το Twitter και το Facebook. Σε συνεργασία με τη Microsoft είναι διαθέσιμα για το iPhone, το Android ή και το Windows Phone 8 smartphoneΑκόμα, πληκτρολογώντας «Santa» στο Google Maps στο Android app for smartphones and tablets.ή το iPhone σας, όπως και σε απευθείας σύνδεση με το  Google Earth. ...........................................................



Gifts Delivered

7,060,919,100

Δεν υπάρχουν σχόλια: