Cocktail blog

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου στην καρδιά της Πελοποννήσου

Κερδίστε όσο το δυνατόν περισσότερα από τις «μικρές» σας αποδράσεις!
Γιατί να οδηγείτε με τις ώρες όταν αυτό που ζητάτε βρίσκεται μόνο 90’ μακριά;Φυσικά μιλάμε για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου στην Ορεινή Αρκαδίαή αλλιώς τη χαρά του οδηγού, αφού στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής βρίσκεστε πάνω σε μοντέρνο κλειστό αυτοκινητόδρομο.
Αν έρχεστε από Αθήνα ξεκινάτε με προορισμό την Τρίπολη και βγαίνετε στην έξοδο αμέσως μετά τα διόδια της Νεστάνης. Εκεί θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς Λεβίδι, ένα επαρχιακό οδικό δίκτυο σε άριστη κατάσταση, θα περάσετε το χωριό Κάψια και θα στρίψετε για το
Χιονοδρομικό. Η διαδρομή προς το χιονοδρομικό είναι εκπληκτικής ομορφιάς! Περνάτε μέσα από κατάφυτα έλατα και καταλήγετε στο οροπέδιο της Οστρακινας, στο όποιο βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο, όπως επίσης και το καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης.
Το Χιονοδρομικό διαθέτει 7 πίστες για όλα τα επίπεδα! Η πιο δύσκολη πίστα του κέντρου βρίσκεται στα δεξιά του κεντρικού συρόμενου αναβατήρα και έχει μήκος 600μ. Στο μεγαλύτερο μέρος της είναι μαύρη και προς το τέλος κόκκινη.
Επίσης λειτουργούν τρείς αναβατήρες που εξυπηρετούν τις πίστες. Ένας μονοθέσιος συρόμενος αναβατήρας μήκους 570 μέτρων που οδηγεί στην κορυφή του χιονοδρομικού και ένας μήκους 350 μέτρων που δίνει πρόσβαση στο κάτω κομμάτι του χιονοδρομικού. Το baby-lift 100 μέτρων που εξυπηρετεί την πίστα των αρχαρίων αλλά λειτουργεί και ως συνδετικός για έναν από τους 2 αναβατήρες!
Μικροί και μεγάλοι, φορτώστε με ζεστά ρούχα και καλή διάθεση και ζήστε μιαμοναδική εμπειρία στο χιόνι!
Ακόμα και αν δεν θέλετε να επιδοθείτε σε κάποιο άθλημα όπως ski, snowboardακόμα και σε snowmobil ή έλκηθρο μπορείτε να καθίσετε στο Chalet του χιονοδρομικού και να απολαύσετε ένα ρόφημα ή ένα σνακ χαζεύοντας την περατζάδα στις πίστες!

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Μαίναλο,
Νομός Αρκαδίας
τηλ.: 6987 048155



Προβολή Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
GoldenTip




Δεν υπάρχουν σχόλια: