Υλικά για 4 άτομα
12 φρέσκιες ντομάτες (ώριμες)
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
λίγο ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κουτ. σούπας σκόνη πουρέ πατάτας
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο
λίγο νερό
αλάτι – πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
λίγο ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κουτ. σούπας σκόνη πουρέ πατάτας
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο
λίγο νερό
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφού τα έχω περάσει όλα πρώτα από τον τρίφτη.
Προσθέτω το ελαιόλαδο, λίγο νερό, αλατοπιπερώνω και βράζω σε χαμηλή θερμοκρασία για 20-25 λεπτά.
Χτυπάω τη σούπα στο μίξερ και της δίνω άλλη μια βράση μαζί με τις νιφάδες πουρέ.
Σερβίρω με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.
Προσθέτω το ελαιόλαδο, λίγο νερό, αλατοπιπερώνω και βράζω σε χαμηλή θερμοκρασία για 20-25 λεπτά.
Χτυπάω τη σούπα στο μίξερ και της δίνω άλλη μια βράση μαζί με τις νιφάδες πουρέ.
Σερβίρω με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.
Θερμίδες ανα μερίδα: περίπου 140 Kcal
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 25'
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 25'
Διατροφικό σχόλιο
Η ντομάτα είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα λαχανικά των Ελλήνων. Πέρα όμως από την ιδιαίτερη γεύση της, εμπεριέχει και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά με αναγνωρισμένη δράση στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως η βιταμίνη C, το β-καροτένιο, το κάλιο και φυσικά το λυκοπένιο, τη φυσική χρωστική που προσδίδει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στη ντομάτα.
Στην ίδια μάλιστα ουσία οφείλεται και το κόκκινο χρώμα άλλων τροφών, όπως του γκουάβα, του κόκκινου γκρέιπ φρούτ και φυσικά του καρπουζιού, που σημειωτέον έχει 40% περίπου, περισσότερο λυκοπένιο από τη ντομάτα! Παραταύτα η ντομάτα και τα προϊόντα που προκύπτουν από την επεξεργασία της, θεωρούνται σαφέστατα οι πιο άμεσες πηγές λυκοπενίου για τον ανθρώπινο οργανισμό, μια και η περίοδος κατανάλωσής της στην διάρκεια του έτους, είναι ως γνωστό πιο ευρεία από εκείνη του καρπουζιού.iatronet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου