Cocktail blog

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τη λίστα Λαγκάρντ

Βαγγελακο ήρθε η σειρά σου

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση καταθέτει σήμερα, Δευτέρα, την πρότασή της για Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, συμπεριλαμβάνοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Κατά τις πληροφορίες, η τελική απόφαση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ελήφθη από τον Αλέξη Τσίπρα σε σύσκεψη που είχε το απόγευμα της Κυριακής. Το ΠΑΣΟΚ απαντά σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για χυδαιότητα.
Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να παρέχει πολιτική κάλυψη στον Ευ.Βενιζέλο, σημειώνοντας ότι δεν προκύπτουν στοιχεία εις βάρος του, με προφανή στόχο να μην τεθεί σε κίνδυνο η συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με Τα Νέα, πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή. Το κεντρικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του κ. Βενιζέλου εστιάζεται στην εκτίμηση ότι «καταχώνιασε», όπως αναφέρει, τη λίστα στο συρτάρι του αντί να την αξιοποιήσει για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, κάτι που συνιστά, όπως υποστηρίζει, παράβαση καθήκοντος.
Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι εάν ο κ. Βενιζέλος διέθετε πειστικές απαντήσεις θα ήταν πρώτος εκείνος που θα ζητούσε τη διερεύνηση του ζητήματος από την επιτροπή της Βουλής. Αντ' αυτού, επιλέγει να καθυβρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, «μόνο και μόνο επειδή εμείς προτείνουμε τα προφανή».
Η οργή της Ιπποκράτους
Την Κυριακή, η Ιπποκράτους έβαλε στο στόχαστρο και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για χυδαιότητα. Σε ανακοίνωση του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας είπαν ότι ο κ. Βενιζέλος έκανε δύο εκλογές έχοντας τη λίστα στη διάθεσή του και, επομένως, ενδεχομένως να εκβίασε πρόσωπα που περιέχονται σε αυτή
για πολιτική στήριξη.
«Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια; Πώς είναι δυνατόν να λέει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μια τέτοια ακραία συκοφαντία χωρίς κανένα στοιχείο, έτσι εν ψυχρώ;», τονίζεται από το ΠΑΣΟΚ.
Στο στόχαστρο και ο Διώτης
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι προστατεύει πολιτικά τον Ιωάννη Διώτη, τον οποίο εξακολουθεί μεν να μην κατονομάζει, τον φωτογραφίζει όμως ως την πηγή που επεξεργάστηκε και φρόντισε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της λίστας.
Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Διώτης δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» ότι μένει στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αναφέρει ότι χειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με την κείμενη ελληνική νομοθεσία και ότι αν χρειαστεί να προσθέσει κάτι άλλο θα το πράξει με νέα γραπτή ανακοίνωση.

Επιπλέον συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν με οργή στον ισχυρισμό του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι γνωρίζει ποιος αλλοίωσε τη λίστα, χαρακτηρίζοντας προκλητική τη στάση του.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: