Cocktail blog

Στάθμευση τέλος στη Λεωφόρο Νίκης


Στάθμευση τέλος στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, βάζει για μία ακόμη φορά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Κι αυτό δεν θα ισχύσει στα... χαρτιά, αλλά στην πράξη, αφού ξεκίνησαν εργασίας διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου, έτσι ώστε οι θέσεις στάθμευσης, νόμιμες και παράνομες, να καταργηθούν στην πράξη.

«Επεκτείνουμε τα πεζοδρόμια στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, ώστε το πλάτος να διαμορφωθεί στα 6,5 μέτρα, κάτι το οποίο θα επιτευχθεί με την κατάργηση των θέσεων στάθμευσης. Τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει και υπολογίζουμε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθούν», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης.
Επισημαίνει, πάντως, ότι το μέτρο είναι προσωρινό, αφού επίκεινται μεγαλύτερης κλίμακας παρεμβάσεις στην πλατεία Αριστοτέλους, οι οποίες θα καθοριστούν με βάση μελέτη. Και βέβαια, αφού εκπονηθεί η μελέτη και εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς, θα πρέπει να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την υλοποίησή της.
Ο κ. Κουράκης υπογραμμίζει ότι δεξιά και αριστερά της πλατείας «άνοιξαν» οι δύο κάθετοι διάδρομοι, κάτι το οποίο συνέβαλε ώστε η Αριστοτέλους να «ανασάνει», να διευρυνθεί, ενώ ταυτόχρονα φάνηκε το παλιό δάπεδο. «Με απλές παρεμβάσεις οι οποίες δεν έχουν μεγάλο κόστος, όπως η τακτοποίηση των τραπεζοκαθισμάτων και η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η Αριστοτέλους αλλάζει όψη και αναβαθμίζεται», καταλήγει ο κ. Κουράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: