Τόκιο: H γαστρονομική πρωτεύουσα του κόσμου με 160.000 εστιατόρια

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το Τόκιο διατηρεί τον τίτλο της πιο «γκουρμέ» πρωτεύουσας… με τα εστιατόριά του να κατακτούν όλο και περισσότερα αστέρια Michelin!
Μέχρι σήμερα, η ιαπωνική πρωτεύουσα κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό εστιατορίων που απολαμβάνουν την κορυφή των τριών αστεριών, αν και μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, ο αριθμός τους μειώθηκε από 16 σε 14 από το προηγούμενο έτος, χωρίς αυτό όμως να στερεί τον τίτλο στο Τόκιο. Παρόλα αυτά, αυτά που κέρδισαν έστω και ένα αστέρι… έφτασαν τα 242 φέτος. 
Σύμφωνα με τον Michelin Ellis, διευθυντή της Michelin: «Η ιαπωνική γκουρμέ κουζίνα έχει μετατραπεί σε πιο δημιουργική, εμπνευσμένη και ευρηματική, συγκριτικά με το παρελθόν». 
Πιο συγκεκριμένα, οι δεξιότητες των σεφ στην περιοχή του Κάντο… ανεβαίνουν επίπεδα κάθε χρόνο, πετυχαίνοντας την ηγετική θέση της ιαπωνικής κουζίνας παγκοσμίως. Δύο από τα κορυφαία εστιατόρια του Τόκιο, το “Araki” και το “Hamadaya”, έπεσαν από τη λίστα των τριών αστέρων Michelin, αλλά τα υπόλοιπα εστιατόρια κράτησαν τις βραβεύσεις και τις καλές κριτικές τους. 
Το πρώτο εστιατόριο είχε αφιερωθεί στο σούσι, αλλά η πορεία του είναι καθοδική, ενώ το άλλο έχασε δύο αστέρια! Πριν από ένα μήνα, η Michelin δημοσίευσε έναν οδηγό που αναφέρεται στην περιοχή Κανσάι της δυτικής Ιαπωνίας, μια λίστα με τα καλύτερα 15 εστιατόρια της χώρας. 
Μερικές από τις αγαπημένες τους συνήθειες είναι το ψητό χέλι, τα νούντλς, το τηγανητό κρέας και τα σουβλάκια λαχανικών… Σε σχέση πάντως με το Παρίσι, όπως αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα, το Τόκιο διαθέτει 160.000 εστιατόρια, ενώ το Παρίσι περίπου 40.000. 
Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους ντόπιους, αφού η Ιαπωνία έχει μακρά παράδοση στην κριτική των γκουρμέ πιάτων. flowmagazine.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸