Κρυμμένες απειλές στην Οδήγηση

Πολλές φορές, ακόμη και ο πιο παρατηρητικός αναβάτης μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με μια απειλή κρυμμένη που θα αποφασίσει να μην κάνει την εμφάνισή της παρά μόνο όταν θα είναι πολύ αργά.Ακόμη και η καλή ορατότητα που προσφέρει η θέση οδήγησης μιας μοτοσικλέτας δε μας εξασφαλίζει από κάθε κίνδυνο, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που δε θα τον αντιληφθούμε εγκαίρως. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένοι και να έχουμε το νου μας σε μερικές ιδιόμορφες περιπτώσεις.

· Ειδικά όταν προηγείται αυτοκίνητο, οι λακκούβες είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές εγκαίρως. Προτιμήστε να βρίσκεστε στην ευθεία των τροχών του αυτοκινήτου κι όχι στο μέσο, αφού και ο οδηγός του θα προσπαθεί να περάσει πάνω από τις λακκούβες.

· Όταν στο δεξί μέρος του δρόμου έχει σταματήσει λεωφορείο, να είστε προετοιμασμένοι για κάποιον πεζό που μπορεί να διασχίσει το δρόμο, μπροστά από το λεωφορείο. Δεν πρόκειται να τον δείτε παρά την τελευταία στιγμή, οπότεελαττώστε ταχύτητα, ώστε να προλάβετε να αντιδράσετε. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση σταθμευμένων φορτηγών που μας κλείνουν την ορατότητα.
· Όταν βλέπετε ένα αυτοκίνητο να ελαττώνει ταχύτητα ή να σταματά προσωρινά στο δρόμο (φαινομενικά) χωρίς αιτία, μην επιχειρήσετε αμέσως να το προσπεράσετε. Μπορεί να σταμάτησε για να παραχωρήσει την προτεραιότητα σε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχετε δει και ούτε ο οδηγός του έχει δει εσάς.
· Τις βροχερές ημέρες, ο δρόμος γεμίζει λιμνούλες νερό, ειδικά όταν υπάρχουν λακκούβες. Ειδικά αν δε γνωρίζετε το δρόμο, αποφύγετε να περάσετε πάνω από τις συγκεκριμένες λιμνούλες. Πότε δεν ξέρετε πόσο βαθιές είναι.mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸