Χάπι με μικροσκοπική κάμερα,για καλύτερη απεικόνιση εσωτερικών όργανον

Ερευνητές Ιατρικής στο Ninepoint Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης έχουν αναπτύξει ένα νέο δεμένο χάπι ενδοσκόπιο που μπορεί να παρέχει εγκάρσια τομή και τρισδιάστατες εικόνες της ανώτερης γαστρεντερικής οδού. 
Οι ερευνητές τοποθετούν εξοπλισμό απεικόνισης σε μια κάψουλα που ο ασθενείς μπορεί να καταπιεί. Ένα  1mm-καλώδιο είναι συνδεδεμένο στο ένα άκρο της κάψουλας και μία μηχανή προβολής .

Ένας ασθενής καταπίνει την κάψουλα, μετά την οποία μπορεί να μετακινηθεί σε όλη την οισοφάγο να συλλάβει τις εικόνες χρησιμοποιώντας το συνημμένο σύρμα. 
Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα λέιζερ για να ανιχνεύσει το περιβάλλον του, τότε ο εξοπλισμός απεικόνισης του ανιχνεύει την ανάκλαση της δέσμης λέιζερ καθώς σαρώνει το γαστρεντερικό σωλήνα για να παράγει μια εικόνα 3D. Οι διατομές μπορούν επίσης να τοποθετηθούν και μαζί με υπολογιστή  δημιουργούν μια τρισδιάστατη ανακατασκευή του οισοφάγου του ατόμου. Η νέα συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ενδοσκόπησης. Με το χάπι με κάμερα ,δεν απαιτεί ο ασθενής να είναι ναρκωμένες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸