Πέντε μύθοι για την υγεία σας την άνοιξη


Πέντε μύθοι που έχουν να κάνουν με την υγεία σας την άνοιξη καταρρίπτονται, επιτρέποντάς σας να είστε και να φαίνεστε καλύτερα.
1. Η αλλαγή θερμοκρασίας με αρρωσταίνει
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ίδια η αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος δεν έχει επίδραση στην υγεία σας. Το πιο πιθανό είναι τα συμπτώματα κρυολογήματος που κάνουν την εμφάνισή τους με την έναρξη της άνοιξης να οφείλονται σε αλλεργίες, λόγω των αλλεργιογόνων που «πλημμυρίζουν» την ατμόσφαιρα.

2. Ως παιδί δεν είχα αλλεργίες. Είμαι πολύ μεγάλος για να αποκτήσω τώρα.
Η αλήθεια είναι ότι συνήθως οι αλλεργίες αναπτύσσονται κατά την παιδική ηλικία. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να εμφανίσουν αλλεργίες –και δη εποχιακές- και οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Φαγούρα, μάτια που δακρύζουν, βήχας και φτέρνισμα είναι τα βασικά συμπτώματα των ανοιξιάτικων αλλεργιών. Αν έχετε κάποια από αυτά συμπτώματα, σημειώστε τη διάρκειά τους, πότε και πολύ κάνουν συνήθως την εμφάνισή τους και επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο για την αντιμετώπισή τους.
3. Θα προετοιμάσω το δέρμα μου για την έκθεση στον ήλιο... μαυρίζοντας στο σπίτι.
Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι οι τεχνητές μέθοδοι μαυρίσματος (solarium, αυτομαυριστικές κρέμες και lotion) μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο. Οι δερματολόγοι εφιστούν την προσοχή στη χρήση αντηλιακού με μεγαλύτερο δείκτης προστασίας, όταν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου κάνουν την εμφάνισή τους, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου στην πόλη.
4. Τώρα που ο καιρός ζέστανε, μπορώ να αρχίσω και πάλι το τζόκινγκ στη φύση.
Είναι λογικό να προτιμά κανείς την άσκηση στη φύση, σε σχέση με το γυμναστήριο ή το σπίτι του. Η... επανένταξη, ωστόσο, στο φυσικό περιβάλλον θα πρέπει να γίνει σταδιακά, ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς. Ακόμη, φροντίστε να κάνετε το απαραίτητο ζέσταμα πριν ξεκινήσετε ώστε να προετοιμάσετε το σώμα σας.
5. Τα έντομα γίνονται πιο επιθετικά το καλοκαίρι.
Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα έντομα από τα οποία προσπαθείτε να προστατευθείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (μέλισσες, μύγες κτλ) είναι εξίσου δραστήρια και την άνοιξη, απλώς είστε λιγότερο εκτεθειμένοι, καθώς φοράτε περισσότερα ρούχα, γι' αυτό και πιθανώς δεν το αντιλαμβάνεστε. Οι «επιθέσεις» τους ωστόσο, μπορεί να έχουν το ίδιο δυσάρεστα αποτελέσματα, οπότε φροντίστε να προστατευθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸