Cocktail blog

Immersion (Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα)

«Μάθημα ζωής» χαρακτήρισε το ταξίδι του σε μία από τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη, τη Sierra Leone, την οποία επισκέφθηκε μέσω προγράμματος της ActionAid, ο Αντώνης Κανάκης.
Και η αλήθεια είναι ότι ο παρουσιαστής από την αρχή ακόμη της τηλεοπτικής σεζόν δήλωσε στους συνεργάτες του πως φέτος θα είναι διαφορετικός, θα είναι ένας άλλος άνθρωπος. Στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε χτες από τον
Ant1 πολλοί «είδαν» την αιτία αυτής της αλλαγής.
Ο Αντώνης Κανάκης ταξίδεψε στη Sierra Leone στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα της ActionAid, στο πλαίσιο του οποίου προσωπικότητες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται φτωχές χώρες του πλανήτη και ζουν για μερικές μέρες την καθημερινότητα των κατοίκων τους. Το ντοκιμαντέρ «Immersion» (Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα) που γύρισε, περιγράφει την εμπειρία του ταξιδιού αυτού με τρόπο γλαφυρό, εστιάζοντας στον πολιτισμό και την ευγένεια των ανθρώπων που στερούνται βασικά αγαθά –όπως η τροφή, η υγεία, η ένδυση, η υπόδηση, η παιδεία.
 Χαρακτηριστικά, ο Κανάκης ο οποίος επιμελήθηκε το σενάριο, τα κείμενα, τη σκηνοθεσία και φυσικά τη μουσική επένδυση του σχεδόν δίωρου ντοκιμαντέρ, ανέφερε περιγράφοντας την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι του χωριού που τον φιλοξένησε: «Οι άνθρωποι αυτοί φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου και ήθελα να ανοίξει η Γη να με καταπιεί, άσχετα που δεν το έδειχνα. Τραγουδούσαν, όμως, και κάτι άλλο: 'ο Αντώνης θα δώσει τέλος στη φτώχεια και την πείνα μας'! Πόσο άσχημα ένιωσα Θεέ μου! Πόση ανάγκη έχουν να πιστέψουν ότι οποιοσδήποτε Ευρωπαίος επισκέπτης θα λύσει όλα τους τα προβλήματα».
Μετά το τέλος της προβολής του ντοκιμαντέρ, τα social media πλημμύρισαν από σχόλια, άλλοτε εγκωμιαστικά κι άλλοτε ιδιαίτερα αρνητικά για το εγχείρημα του παρουσιαστή.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: