Cocktail blog

R-Link, το νέο σύστημα infotainment της γαλλικής εταιρίας

Το R-Link είναι το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών της Renault, το οποίο πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από τα υπόλοιπα, σε θέματα εφαρμογών και λειτουργιών.Αρχικά εφοδιάζει το νέο Clio, με τον καιρό όμως θα εντάσσεται σε όλα τα νέα μοντέλα της Renault. Ο λόγος για το R-Link, το νέο σύστημα infotainment της γαλλικής εταιρίας. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ταμπλέτα διαμέτρου 18 εκατοστών, με έγχρωμη οθόνη αφής, χειριστήρια στο τιμόνι και, επιπλέον, φωνητικό έλεγχο. Πέρα από τα κλασικά, το χειρισμό του ηχοσυστήματος και του συστήματος
πλοήγησης, συνδέεται με τηλέφωνο, μέσω bluetooth, έχει audio streaming, υπολογιστή ταξιδίου, συνδέεται με mp3 players, ενώ μπορεί κανείς να κατεβάσει από το δίκτυο και 50 άλλες εφαρμογές, όπως θα έκανε από το iTunes ή από το Google play.

Μέσω αυτού ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί τα tweets του, να παίζει sudoku αλλά και να βελτιώσει το στιλ οδήγησής του, με συμβουλές από το Driving Eco. Αξίζει να αναφερθεί ότι ειδικά στην περίπτωση του Renault Clio RS, το σύστημα μπορεί να καταγράφει τους γύρους και τους χρόνους του οδηγού στην πίστα ενώ μία άλλη εφαρμογή κάνει το αυτοκίνητο -με τη βοήθεια του ηχοσυστήματος- να ακούγεται σαν... άλλο μοντέλο! Ο οδηγός έχει να επιλέξει μεταξύ των ήχων ενός Nissan GT-R, μίας Alpine A110 του 1969, ακόμα και μίας... μοτοσικλέτας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: