Cocktail blog

Stavraetos Hotel-Τζουμέρκα στο Γραφικό Πετρόχτιστο Χωριό Συρράκο

Σε υψόμετρο 1200μ. στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, εκεί όπου το έντονο ανάγλυφο, η πλούσια βλάστηση, οι βαθιές χαράδρες και τα ποτάμια της περιοχής δημιουργούν το τέλειο σκηνικό όλες τις εποχές, σας περιμένει το Συρράκο. Το μεγάλο πετρόχτιστο χωριό, απλωμένο στην πλαγιά του όρους Περιστερίου, είναι τέλεια προσαρμοσμένο στο τοπίο, μαστορικά οικοδομημένο από τεχνίτες της πέτρας, με τοξωτά γεφύρια, πέτρινα καλντερίμια, παραδοσιακές βρύσες, ναούς σπάνιας ομορφιάς και λαογραφικά μουσεία, που συμπληρώνουν ένα μαγευτικό τοπίο.Το
παραδοσιακό κατάλυμα ορθώνεται στο μεσοχώρι του οικισμού, δίπλα στη βρύση «Γκούρα» και ακριβώς πάνω από την κεντρική πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια. Πρόκειται για ένα διώροφο πετρόχτιστο αρχοντικό που η οικογένεια Βαίτση ανακαίνισε και μετέτρεψε σε ξενώνα. Χαρακτηρίστηκε από τον Ε.Ο.Τ. ως παραδοσιακό κατάλυμα Α' τάξης και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2011.





Τα περίτεχνα ξύλινα ταβάνια, τα μπρούτζινα χειροποίητα φωτιστικά, η φανταστική θέα στις βουνοκορφές των Τζουμέρκων, τα σκαλιστά έπιπλα και οι εναλλαγές χρωμάτων, δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, που θα κάνει τη διαμονή σας αξέχαστη. Στο εστιατόριο του Stavraetos Hotel, θα απολαύσετε ένα πλούσιο πρωινό και αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές της τοπικής κουζίνας. Ο ξενώνας διαθέτει 4 υπνοδωμάτια, δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα, με ατομική θέρμανση, λουτρό, τηλεόραση, Nova, DVD και βιβλιοθήκη.
Παραδοσιακή ταβέρνα «Ο Σταυραετός» στο Συρράκο
Σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον, με περίτεχνα διακοσμημένα ξύλινα ταβάνια, πέτρινο σκαλιστό τζάκι, φωτογραφίες και αντικείμενα απ’ το παλιό Συρράκο, οι γαστρονομικές απολαύσεις του «Σταυραετού», περιμένουν να τις απολαύσετε, όλη μέρα, ξεκινώντας από ένα πλούσιο και λαχταριστό πρωινό. Λαχταριστές μελωμένες τηγανίτες, αχνιστός τραχανάς, φρέσκα χωριάτικα αυγά, βούτυρο, γιαούρτι, φρεσκοφουρνισμένα κέικ και σπιτικές μαρμελάδες, ντόπιο μέλι και χωριάτικες πίτες είναι μερικά από αυτά. Επίσης καφέδες όλων των ειδών, βουνίσιο Συρρακιώτικο τσάι και άλλα ροφήματα.
Στον ίδιο χώρο, θα απολαύσετε και μοναδικά πιάτα της ντόπιας κουζίνας, με μεγάλη ποικιλία συνταγών από τυριά, όπως τηγανιτή γραβιέρα και κεφαλοτύρια, γαλοτύρι και ψημένη φέτα. Τυρόπιτα, χορτόπιτα, ζυμαρόπιτα και κολοκυθόπιτα, κρεατόπιτα και μακαρονόπιτα, είναι μερικές από τις περίφημες πίτες του «Σταυραετού», που εδώ και 35 χρόνια η κυρία Ευρυδίκη παρασκευάζει για τους πελάτες της. Αρνάκι στη γάστρα, γίδα βραστή, χοιρινό με σέλινο και χόρτα, προβατίνα στα κάρβουνα, περιμένουν να τα ανακαλύψετε με την συνοδεία τσίπουρου και εκλεκτού κόκκινου κρασιού. Φυσικά τον τελευταίο λόγο στο φαγοπότι σας, θα έχουν τα γλυκά κουταλιού, που παράγονται στο «Σταυραετό».
Αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε:
  • Η βρύση στο μεσοχώρι
  • Οι εκκλησιές του Συρράκου
  • Ιερά Μονή Κηπίνας
  • Ιερά Μονή Βύλιζας
  • Σπήλαιο Ανεμότρυπας
  • Γέφυρα Πλάκας

Πώς θα φτάσετε:
Ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας Οδού (349χλμ.) χρησιμοποιείτε την πρώτη έξοδο προς την πόλη των Ιωαννίνων και ακολουθείτε την διαδρομή Πεδινή - Μπάφρα - Κουτσελιο.
Ερχόμενοι από νότο ή Αθήνα (438χλμ. μέσω Πάτρας) μπορείτε μέσω Άρτας να διασχίσετε όλο τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων: Άρτα - Ροδαυγή - γέφυρα Πλάκας - Πράμαντα - Προσήλιο-Συρράκο
 Απαραίτητη τηλ. κράτηση (βάσει διαθεσιμότητας): 26510 53296 & 6946 424324

Παραδοσιακός Ξενώνας "Σταυραετός"


Παραδοσιακός Ξενώνας "Σταυραετός"
Συρράκο
44100 Ιωάννινα
Website / Facebook


travel.groupon.gr