Cocktail blog

Villa Dolphins:Πόρος

 Οι εκδρομές κοντά στην Αθήνα, είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποδράσετε από την πόλη. Ο Πόρος, το μικρό γραφικό νησάκι του Αργοσαρωνικού, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όσους θέλουν να χαλαρώσουν δίπλα στη θάλασσα, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με πλακόστρωτα σοκάκια, παραδοσιακά σπίτια με ανθισμένες αυλές και πολλά αξιοθέατα, αλλά και καλές επιλογές σε διασκέδαση και φαγητό. Το ξενοδοχείο Villa Dolphins στο Ασκέλι, σας υποδέχεται για μία άνετη διαμονή, σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του Πόρου.


Villa Dolphins
Ιδιοκτήτρια του συγκροτήματος Villa Dolphins είναι η Γιάννα Ανδρεαδάκη, η οποία ασχολείται με την φιλοξενία και τη διασκέδασή σας, από το 1990. Στόχοι της είναι η συνεχής αναβάθμιση των παροχών, η υψηλή αισθητική των χώρων, η προσωπική φροντίδα των αναγκών σας και η δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας και προσωπικών σχέσεων, έτσι ώστε να αισθάνεστε ότι είστε στο σπίτι σας. Η Villa Dolphins βρίσκεται στο κυρίως τουριστικό θέρετρο του Πόρου, το Ασκέλι, μόνο 180m από την οργανωμένη παραλία του. Διαθέτει πισίνα μεγάλων διαστάσεων με αναψυκτήριο, παιδική πισίνα, barbeque και κήπο 400m² με πέτρινους διαδρόμους και βότσαλα από μάρμαρο, σιντριβάνι, παγκάκια και κουνιστές πολυθρόνες κάτω από τέντα με κρεμαστά φαναράκια.
Σε μικρή απόσταση υπάρχουν δύο super markets στα οποία μπορείτε να βρείτε ό,τι θέλετε, και κατάστημα ενοικιάσεως μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων για κοντινές εξορμήσεις.
 
Δωμάτια
Η Villa Dolphins αποτελείται από οκτώ ευρύχωρα διαμερίσματα των δύο υπνοδωματίων και τρία studios του ενός υπνοδωματίου. Το καθένα από τα διαμερίσματα/studios έχει το δικό του μεγάλο μπαλκόνι με θαυμάσια θέα στη θάλασσα ή στο πευκοδάσος, ενώ ορισμένα από τα διαμερίσματα βλέπουν και στη θάλασσα και στο πευκοδάσος.
Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, φωτεινά, διακοσμημένα πολύ όμορφα, έτσι ώστε να αισθάνεστε άνετα, και στα μπαλκόνια υπάρχει ξύλινο τραπέζι με αναπαυτικές πολυθρόνες. Το κάθε διαμέρισμα διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα μεγάλων διαστάσεων, wc, κλιματισμό και στα δύο υπνοδωμάτια, κεντρική θέρμανση, δορυφορική LCD τηλεόραση, χρηματοκιβώτιο, cd player, dvd player, σεσουάρ για τα μαλλιά και Wi-Fi ασύρματο δίκτυο.
 
Δραστηριότητες
Το Ασκέλι είναι μια τουριστική περιοχή με πολλές ταβέρνες, super markets, καφετέριες και μαγαζιά όπου μπορεί κανείς να νοικιάσει μηχανάκια, ποδήλατα και τετράτροχα μηχανάκια για περιηγήσεις στο νησί. Γενικά, ο Πόρος αν και μικρό νησί διαθέτει τα πάντα από θέμα φαγητού και διασκέδασης. Στα όμορφα ταβερνάκια στον παραλιακό δρόμο θα απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ενώ στα γραφικά στενάκια του θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία, μικρά ζαχαροπλαστεία και μαγαζιά με τοπικά προϊόντα. Για το ποτό σας και για μοναδικά cocktails υπάρχουν bars, με ελληνική και ξένη μουσική, για διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Από αξιοθέατα, επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, με ευρήματα από τη μυκηναϊκή και ρωμαϊκή εποχή, τον Αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Μητροπολιτικό Ναό, καθώς και τη Βίλα Γαλήνη, το ομορφότερο κτίριο του Πόρου, που κατά καιρούς φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης, όπως τον ποιητή Γιώργο Σεφέρη. Φυσικά μην παραλείψετε να ανηφορίσετε προς το σήμα κατατεθέν του Πόρου, το ιστορικό Ρολόι, με την εκπληκτική θέα στο λιμάνι και τις ακτές του γειτονικού Γαλατά. Από τον Πόρο, μπορείτε να κάνετε κοντινές εκδρομές, στο Ναύπλιο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Μέθανα, τις Μυκήνες και πολλά άλλα μέρη.
 
Πώς θα φτάσετε:
Πώς θα φτάσετε στον Πόρο από το λιμάνι του Πειραιά:
  • Με το Ferry boat
  • Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ferry Boats για τον Πόρο, που ακολουθούν τη διαδρομή Αίγινα-Μέθανα-Πόρος.
  • Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.
Με τα flying dolphins
  • Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια για τον Πόρο, τα οποία παίρνουν μόνο επιβάτες και όχι αυτοκίνητα.
  • Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1 ώρα.

Πώς να φθάσετε στον Πόρο από τον Γαλατά (Αθήνα-Γαλατάς:174 χλμ).
Ξεκινώντας από την Αθήνα οδικώς, από την Αττική Οδό ή από τη Λ. Καβάλας βγαίνετε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και πηγαίνετε αριστερά μετά τον Ισθμό της Κορίνθου προς Επίδαυρο. Από την Επίδαυρο ακολουθώντας τον καινούριο παραλιακό δρόμο, φτάνετε στον Γαλατά που βρίσκεται απέναντι από τον Πόρο.





Villa Dolphins

Villa Dolphins
Ασκέλι
18020 Πόρος
Website / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: