Εχετε πάει στο σπίτι του Νικολαΐδη,κάνει 10.000.000 ευρώ


Καταγγελίες για υψηλόβαθμους αστυνομικούς που υπηρετούν στο τμήμα δίωξης εκβιαστών και "αποκαλύψεις" για το... χάρισμα που έχει στον... τζόγο έκανε ένας από τους φερόμενους ως "πρωταγωνιστές" στο κύκλωμα προστασίας και τοκογλυφίας, τα μέλη του οποίου δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξανδρος Μελέτης, ο οποίος φέρεται μεταξύ άλλων ως "δανειστής" του Ντέμη Νικολαΐδη και ενός από τους πιο γνωστούς εργολάβους της Θεσσαλονίκης, στην απολογία του εμφανίστηκε ως "επενδυτής" και αρνήθηκε οποιαφήποτε τοκογλυφική συναλλαγή που του αποδίδεται με το κατηγορητήριο. «Και ποιος δε θα ήθελε να κάνει δουλειά με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Του δάνεισα κάποια χρήματα να κάνει συναυλία και μετά μου έδωσε "δώρο" 14.000 ευρώ. Επένδυσα και κέρδισα. Τη δεύτερη φορά του έδωσα 300.000 ευρώ και επειδή δεν έγινε η συναυλία μου έδωσε πίσω το ίδιο ποσό» είπε ο κατηγορούμενος. Οταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου πως πείστηκε να δώσει χωρίς καμία διασφάλιση ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό ο κατηγορούμενος απάντησε: «Εχετε πάει στο σπίτι του Νικολαΐδη. Κάνει 10.000.000 ευρώ».
Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για τις αυξημένες χρηματικές εισροές που εμφανίζουν οι λογαριασμοί του το διάστημα που φέρεται κατά το κατηγορητήριο να κάνει τοκογλυφικές πράξεις απάντησε ότι ήταν αφανής εταίρος σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και ότι είχε... χάρισμα στον τζόγο όπως είπε χαρακτηριστικά. Οπως είπε από τις "επιχειρηματικές" του δραστηριότητες "έβγαζε στην... ξεφτίλα 100.000 ευρώ το χρόνο". «Εχω χάρισμα να βγάζω χρήματα από τον τζόγο. Ποντάριζα σε αγώνες στο στοίχημα. Και από λαχεία κέρδισα χρήματα» ανέφερε. Μάλιστα εξιστόρησε στο δικαστήριο ένα περιστατικό με τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη ο οποίος επίσης είναι προφυλακισμένος κατηγορούμενος για τοκογλυφία. «Μου έδωσε 20.000 ευρώ για να τα ποντάρω. Εγώ ρισκάρισα και δεν τα έπαιξα. Τελικά έχασε το στοίχημα αυτός και εμένα μου έμειναν τα λεφτά» είπε.
«Καλή και... κακή προστασία»
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του έκανε λόγο για καλή και κακή προστασία στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. «Υπάρχουν δύο ειδών προστασίες. Η καλή και η κακή. Η κακή είναι πας σπας τοπ μαγαζί και μετά ζητάς νταηλίκι χρήματα και η καλή που ο επιχειρηματίας ζητά τη βοήθεια σου για την ασφάλεια στο κατάστημά του» είπε χαρακτηριστικά.  
Καταγγελίες για αστυνομικούς 
Στην απολογία του επίσης έκανε καταγγελίες για αστυνομικούς του τμήματος δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας οι οποίοι όπως είπε «πάνε κάθε βράδυ και πίνουν ποτά... κούτρα στα μαγαζιά» ενώ κατονόμασε τον νυν διοικητή και υποδιοικητή του συγκεκριμένου τμήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
«Τη μέρα που με συλλάβανε με πήρε τηλέφωνο ο υποδιοικητής και μου είπε ότι "θα έρθουμε να σε σηκώσουμε". Αυτόν τον άνθρωπο εγώ τον είχα βοηθήσει. Είχα βρει δουλειά στη γυναίκα του σ' ένα μαγαζί. Δεν είναι κακό αυτό. Κακό είναι να εμφανίζεις όπως θες τις τηλεφωνικές συνομιλίες» είπε χαρακτηριστικά. Για τον διοικητή του τμήματος υποστήριξε ότι του είχε κάνει δώρο δύο εισιτήρια για τη συναυλία των Bon Jovi. «Οταν με συλλάβανε μου είπε. "΄Πίστευες ότι με δύο εισιτήρια θα τη γλίτωνες;" Η δύναμή τους είναι το στυλό» πρόσθεσε.
Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και τα άλλα δύο αδέρφια του συγκεκριμένου κατηγορούμενου ο Κώστας και Νικόλαος Μελέτης καθώς και η μητέρα τους οι οποίοι όλοι κάθονται στο εδώλιο για την ίδια υπόθεση. «Μας μισούν είναι παραμύθια όλα αυτά που λένε για "καμόρα"» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μελέτης ενώ ο αδερφός του Κώστας ανέφερε ότι δεν είχε καμία σχέση με "προστασία" καταστημάτων αλλά "απλά μεσολαβούσε να βρούνε τα παιδιά δουλειά".
24 άτομα στο εδώλιο
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται συνολικά 24 άτομα τα οποία φέρονται ως μέλη ομάδας με "πρωταγωνιστές" τα τρία αδέρφια. Ολοι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια επιχείρησης που οργανώθηκε τον Ιανουάριο του 2012. Συνολικά είχαν συλληφθεί 53 άτομα, 34 από τα οποία είχαν οδηγηθεί στις φυλακές μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Μεταξύ αυτών και ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, πρώην αστυνομικοί καθώς και τραπεζικοί. Η δίκη της "ομάδας Καραμπέρη" έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 13 Μαΐου. agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸