Στις 13 Μαΐου η δίκη της ομάδας Καραμπέρη


Ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκη η δίκη 24 κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα "προστασίας" και τοκογλυφίας. Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας με "πρωταγωνιστές" τρία αδέρφια κάθονται στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση ενός από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στις έρευνες ο οποίος περιέγραψε τη δράση του κυκλώματος. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στην κατοχή των αδερφών που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο βρέθηκαν πάνω από 900.000 ευρώ, χρήματα που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι έξι άτομα που είχαν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη δεν εμφανίστηκαν και διατάχθηκε η βίαια προσαγωγή τους από το δικαστήριο. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο.

Είχαν συλληφθεί 53 άτομα
 Η επιχείρηση της αστυνομίας οργανώθηκε τον Ιανουάριο του 2012 και κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν συνολικά 53 άτομα, 34 από τα οποία είχαν οδηγηθεί στις φυλακές μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Μεταξύ αυτών και ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, πρώην αστυνομικοί καθώς και τραπεζικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 22 κατηγορουμένων, καθώς από την έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι μόνον η ομάδα του Μάρκου Καραμπέρη είχε «έσοδα» πάνω από 45.000.000 ευρώ την περίοδο από το 2004 έως και το 2011.
Στις 13 Μαΐου η δίκη της ομάδας Καραμπέρη
Οπως έγινε γνωστό η δίκη της "ομάδας" του Μάρκου Καραμπέρη προσδιορίστηκε για τις 13 Μαΐου. Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 14 άτομα. Στο βούλευμα που εκδόθηκε περιγράφονται οι ρόλοι που φέρονται να είχαν οι κατηγορούμενοι ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία το συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να δάνειζε με μηνιαίο επιτόκιο από 5% έως 15%. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην πρόταση του εισαγγελέα αποτέλεσμα ήταν «να αποκτήσει ο Μάρκος Καραμπέρη και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που αυτός διηύθυνε τοκογλυφικά ωφελήματα 69.820.056 ευρώ»!agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸