Cocktail blog

Πρόστιμα έως 400 ευρώ για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ΜΟΤΟ από 8/4


Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν, από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου, όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων, των οποίων η άδεια είναι πριν από το 2001, δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ!     
Από 10 έως 41 ευρώ είναι η προσαύξηση του κόστους ελέγχου σε όσους ελέγξουν τα δίκυκλα οχήματά τους εκπρόθεσμα, ενώ το πρόστιμο της Τροχαίας, σύμφωνα με τον ΚΟΚ (άρθρο 85) είναι 400 ευρώ, στην περίπτωση που δεν έχει ελεγχθεί καθόλου από ΚΤΕΟ.  
Το δελτίο τεχνικού ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η κάρτα θορύβου για 1 χρόνο, με το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ να ανέρχεται σε 20,33 ευρώ. Ο τεχνικός έλεγχος ΜΟΤΟ περιλαμβάνει έλεγχο καυσαερίων, έλεγχο φώτων, οπτικό έλεγχο (για διαρροές, ελαστικά κ.α.), έλεγχο θορύβου και έλεγχο φρένων.
Από τον τεχνικό έλεγχο εξαιρούνται τα δίκυκλα που έχουν άδεια κυκλοφορίας από την Τροχαία και τα δίκυκλα με τρεις ή τέσσερις τροχούς.
Ο θεσμός τεχνικού ελέγχου στα δίκυκλα είναι σε εφαρμογή τα τελευταία 2 χρόνια. Σε όλες τις Περιφέρειες, ανά την Ελλάδα, έχουν εκδοθεί προγράμματα πρόσκλησης. Στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στην Αττική, η εφαρμογή του θεσμού ΚΤΕΟ-ΜΟΤΟ ξεκίνησε από τις 30 Απριλίου, καλώντας, το 2012, αρχικά τα δίκυκλα οχήματα που κυκλοφόρησαν έως 31/12/1998.
Από 1/1/2013, σύμφωνα το πρόγραμμα πρόσκλησης ΚΤΕΟ-ΜΟΤΟ της Περιφέρειας Αττικής, καλούνται για τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ περίπου 250.000 δίκυκλα οχήματα άνω των 50cc.

Δεν υπάρχουν σχόλια: