Οι άνθρωποι με φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού μπορεί ενδεχομένως να είναι περισσότερο πιθανό να έχουν προβλήματα καρδιάς σε σχέση με μη φαλακρούς άντρες, σύμφωνα με Iάπωνες ερευνητές.
Η έρευνα σε σχεδόν 37.000 ανθρώπους, που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'BMJ Open', σημειώνει ότι φαλακροί άντρες είχαν 32% περισσότερες πιθανότητες να έχουν στεφανιαία νόσο.
Ωστόσο οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο κίνδυνος ήταν χαμηλότερος σε σχέση με το κάπνισμα ή την παχυσαρκία.
Το British Heart Foundation σημειώνει ότι οι άντρες θα πρέπει να εστιάζουν στην περίμετρο της μέσης τους, όχι στη γραμμή των μαλλιών τους.
Μια μετατόπιση της γραμμής μαλλιών αποτελεί γεγονός για πολλούς άντρες. Οι μισοί έχουν αραίωση μέχρι τα 50 τους και το 80% έχει κάποιου βαθμού απώλεια μαλλιών μέχρι την ηλικία των 70 ετών.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τόκυο ερεύνησαν προηγούμενες έρευνες σχετικά με τη σχέση μεταξύ απώλειας μαλλιών και προβλημάτων καρδιάς.
Έδειξαν ότι τα μαλλιά που αραίωναν στην κορυφή σχετίζονταν με στεφανιαία νόσο. Αυτό παρατηρήθηκε μετά την προσαρμογή για άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως ηλικία και οικογενειακό ιστορικό.
Ωστόσο η οπισθοχώρηση της γραμμής των μαλλιών δεν φάνηκε να επηρεάζει τον κίνδυνο.
Ο Dr Tomohide Yamada, του University of Tokyo, δήλωσε ότι ανακάλυψε σημαντική αν και μέτρια σχέση μεταξύ της φαλάκρας τουλάχιστον στην κορυφή του κεφαλιού και του κινδύνου στεφανιαίας νόσου. Πίστευε ότι υπάρχει σχέση αλλά όχι τόσο δυνατή όσο άλλες γνωστές σχέσεις όπως το κάπνισμα, η παχυσαρκία η χοληστερόλη και η υπέρταση. Δήλωσε ότι πιο νέοι άντρες που χάνουν τα μαλλιά τους στην κορυφή του κεφαλιού θα πρέπει να εστιάσουν στη βελτίωση του τρόπου ζωής για να εξασφαλίσουν ότι κρατούν υγιή την καρδιά τους. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που να υποδεικνύουν την εξέταση των φαλακρών αντρών για προβλήματα καρδιάς.
Υπάρχουν υποθέσεις ότι η αυξημένη ευαισθησία στις αντρικές ορμόνες, η αντίσταση στην ινσουλίνη και η φλεγμονή των αγγείων επηρεάζουν την καρδιά και τα μαλλιά.
Ο Patrick Wolfe, του University College London, δήλωσε ότι τώρα η σχέση που φαίνεται υπεύθυνη για την αύξηση του σχετικού κινδύνου δεν είναι καλά κατανοητή και στο μέλλον θα πρέπει να κατανοήσουμε περισσότερα για τους μηχανισμούς πίσω από την καρδιοπάθεια και την αντρική φαλάκρα και το αντίθετο.iatronet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸