Cocktail blog

Προφυλακίστηκε πρώην διοικητής τμήματος στη Θεσσαλονίκη για προστασία σε καταστήματα με φρουτάκια


Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στη γ' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα «προστασίας» σε καταστήματα με παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο.
Πρόκειται για αξιωματικός ο οποίος υπηρετούσε ως διοικητής στο τμήμα ασφάλειας της Καλαμαριάς και ο οποίος κατηγορούνταν για  για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παθητική δωροδοκία. Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει για τον ανακριτή και τον εισαγγελέα οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση. Είναι
χαρακτηριστικό ότι ένας καταστηματάρχης ο οποίος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα πριν ακούσει την απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι το "έσκασε" από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και πλέον αναζητείται από τις διωκτικές αρχές. Αλλος ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος κατηγορείται για την ίδια υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η έρευνα
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλαδας το 2008 και συνεχίστηκε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2010, ενώ χρειάστηκε να τεθούν στο μικροσκόπιο ακόμη και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Οπως αποκαλύφθηκε, στο δίκτυο που είχε στηθεί για την... έγκαιρη ειδοποίηση των ιδιοκτητών των καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, δύο διοικητές αστυνομικών τμημάτων, ο ένας από τους οποίους υπηρέτησε και στο Τμήμα Παιγνίων στα κεντρικά της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας αξιωματικός, ο οποίος κατείχε επιτελική θέση στη διεύθυνση Ασφάλειας και πλέον έχει αποστρατευτεί.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί σε συνεργασία με χαμηλόβαθμους συναδέλφους τους φρόντιζαν να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των παράνομων καταστημάτων για επικείμενους ελέγχους, ώστε να αποφεύγουν τις σε βάρος τους προβλεπόμενες κυρώσεις. Οταν οι ιδιοκτήτες λάμβαναν το... σήμα των αστυνομικών, μετέτρεπαν τα καταστήματά τους από λέσχες παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου σε Ιντερνετ καφέ, καθώς είχαν εγκαταστήσει το κατάλληλο λογισμικό στους υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν. Συνολικά στη συγκεκριμένη υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται 24 αστυνομικοί, αρκετοί από τους οποίους αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες και 10 καταστηματάρχες.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: