Τα άκουσε ο Κ. Χατζηδάκης από τους βορειοελλαδίτες εμπόρους


Αντιμέτωπος με αγανακτισμένους εμπόρους, επαγγελματίες και μικρούς επιχειρηματίες βρέθηκε χτες ο υπερυπουργός, Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στη συνάντηση των βορειοελλαδιτών εμπόρων που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων του νομού.
Η δραματική κατάσταση την οποία βιώνει η αγορά από τη μια και η προσπάθεια –από την άλλη- του κ. Χατζηδάκη να προβάλει το έργο της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση προκάλεσαν τη μήνιν των παρευρισκόμενων οι οποίοι επιχείρησαν να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους αλλά και των εκπροσώπων των φορέων που κλήθηκαν στο βήμα. Μάλιστα η ένταση κορυφώθηκε όταν ο υπουργός ετοιμάστηκε να αποχωρήσει από το συνεδριακό κέντρο «Ι.
Βελλίδης» προκειμένου να παραστεί σε μια άλλη εκδήλωση, που διοργάνωνε στη δυτική πλευρά της πόλης ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
Εστιάτορες, καπνοπώλες, έμποροι από τον κλάδο του αυτοκινήτου και άλλοι επαγγελματίες αντέδρασαν έντονα στις υποσχέσεις που άκουσαν για μια ακόμη φορά από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, για διαρθρωτικές αλλαγές που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία αλλά και για τα μεγάλα έργα που αφορούν τους αυτοκινητοδρόμους και τις συνεχείς επεκτάσεις του μετρό της… Αθήνας. Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης ο οποίος δε μάσησε τα λόγια του και περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνει η αγορά της πόλης που αργοπεθαίνει. «Δεν θυμάμαι η Θεσσαλονίκη και η αγορά της να βρίσκονταν σε χειρότερη περίοδο. Πεθαίνουμε. Δεν αντέχουμε άλλο», είπε με έμφαση και αποκάλεσε «παραμύθια της χαλιμάς» τις αναφορές των εκάστοτε υπουργών Ανάπτυξης -και όχι μόνο- στο ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις οποίες αρέσκονται να προσδίδουν τον χαρακτηρισμό της «ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας».
Ο κ. Ζορπίδης δεν άφησε να… πέσει κάτω ούτε η αναφορά του κ. Χατζηδάκη για τα προγραμματισμένα εγκαίνια των νέων σταθμών του μετρό της Αθήνας. «Είμαι σίγουρος ότι θα φτάσετε το μετρό της Αθήνας μέχρι την… Πελοπόννησο. Εμείς εδώ θα πεθάνουμε και μετρό δεν θα δούμε», είπε στον αρμόδιο υπουργό ο Μ. Ζορπίδης ο οποίος αναφέρθηκε, επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με τις τράπεζες και στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το οποίο, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, οι κυβερνητικές προσδοκίες θα διαψευστούν, καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό της ίδιας συμμετοχής.
Βολές κατά της κυβερνητικής πολιτικής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαπέλυσε και ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παπαργύρης ο οποίος ζήτησε, μεταξύ, άλλων, την ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, αντικατάσταση του Τειρεσία και κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ, Ιωάννης Μανδρίνος αναφέρθηκε και στην δυσβάστακτη φορολογία της ακίνητης περιουσίας και κάλεσε τον υπουργό να παρέμβει ώστε να επαξεξεταστεί το ζήτημα της επιβολής του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸