Καλλυντικά από το εργαστήρι της φύσης


Η ιστορία των φυτικών καλλυντικών ξεκινά από τα βάθη της αρχαιότητας και διατρέχει μεγάλους πολιτισμούς. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας παρασκεύαζαν αρώματα από βάλσαμο, σμύρνα, τίλιο και ίριδα∙ έβαφαν τα μαλλιά τους με βρασμένα φύλλα φασκόμηλου ή καρπούς μυρτιάς∙ άλειφαν το σώμα τους με λάδι… 
Σήμερα, χιλιάδες χρόνια μετά, η ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για επιστροφή σε υγιεινές μεθόδους καλλωπισμού βρίσκει εφαρμογή σε μεγάλη σειρά ελληνικών φυτικών καλλυντικών, που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο χώρο της κοσμετολογίας και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.



Φυτικά ελιξίρια ομορφιάς
Τα φυτικά καλλυντικά σάς ταξιδεύουν σε φρουτένιους και λουλουδάτους κόσμους. Τρέφουν και περιποιούνται την επιδερμίδα σας, όπως μόνο η σοφή φύση γνωρίζει. Χρησιμοποιείστε λεβάντα και μοσχολέμονο για κρέμες χεριών, άνθη πορτοκαλιάς και τριαντάφυλλο για αρωματικά αφρόλουτρα, αγνό ελαιόλαδο με μέλι για απαλά σαπούνια, δαφνέλαιο και δενδρολίβανο για λαμπερά μαλλιά,ρόδι και σταφύλι για σφριγηλή επιδερμίδα, μαστίχα με βούτυρο κακάο για χείλη τρυφερά… 

Τα μυστικά της υγείας και της ομορφιάς βρίσκονται καλά κρυμμένα σε μια μεγάλη σειρά προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο αλλά είναι εξ ίσου εύκολο να τα παρασκευάσετε και μόνες σας.



Φτιάξτε τα δικά σας καλλυντικά με τα δώρα της φύσης
Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για τον καλλωπισμό σας ή να βάλετε στο πρόσωπο και το σώμα σας χημικά προϊόντα, σας δίνουμε μερικές εύκολες συνταγές για να φτιάξετε τη δική σας αγνή καλλυντική φροντίδα.


Κρέμα για τα χείλη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) βαζελίνη
5-6 σταγόνες ελαιόλαδο
Παρασκευή: Βάζουμε όλα τα υλικά σε πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος και τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Γεμίζουμε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο μικρού μεγέθους και αφού κρυώσει το διατηρούμε στο ψυγείο.





Κολόνια λεβάντας
2 φλυτζάνια αποσταγμένο νερό
50 γρμ. ρακή (χωρίς αρωματικά)
10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας
Παρασκευή: Σε αποστειρωμένο μπουκάλι αδειάζουμε το αποσταγμένο νερό και τη ρακή. Προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο λεβάντας και ανακατεύουμε καλά. Φυλάσσουμε το μίγμα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για μια εβδομάδα προτού το χρησιμοποιήσουμε.




Σαμπουάν για ξανθές ανταύγειες
10 γρμ. τσουκνίδα
10 γρμ. χαμομήλι
10 γρμ. μέντα
2 γρμ. χυμό λεμονιού
2 φλυτζάνια νερό
Σαμπουάν μαλλιών χωρίς άρωμα
Παρασκευή: Βάζουμε το χαμομήλι, την τσουκνίδα και τη μέντα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το βραστό νερό. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μίγμα για δύο ώρες. Τα σουρώνουμε πιέζοντας με ένα κουτάλι. Μετράμε την ποσότητα του μίγματος και προσθέτουμε ίση ποσότητα από το σαμπουάν. Ανακατεύουμε καλά και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι.



Δροσιστικό σπρέι για μετά την ηλιοθεραπεία

200 ml αποσταγμένο νερό
1 σταγόνα από αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας
1 σταγόνα από αιθέριο έλαιο μέντας
Παρασκευή: Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια στο αποσταγμένο νερό, ανακατεύουμε και ψεκάζουμε τοπικά.visitgreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸