Cocktail blog

Χρήσιμες ερώτησης και απάντησης για Μπλόγκερς


Συνήθεις Ερωτήσεις:

Ξεκινώντας

Πώς μπορώ να δημιουργήσω έναν λογαριασμό στο Blogger;
Στην αρχική σελίδα του Blogger, κάντε κλικ στο στοιχείο "Δημιουργήστε το ιστολόγιό σας τώρα" και δημιουργήστε έναν Λογαριασμό Google. Έχετε υπόψη σας ότι αν είχατε χρησιμοποιήσει παλαιότερα προϊόντα της Google, όπως το orkut, οι Ομάδες Google, το Gmail και άλλα, πιθανότατα να έχετε ήδη έναν Λογαριασμό Google - αν ισχύει αυτό, μπορείτε απλά να συνδεθείτε. Στη συνέχεια, επιλέξτε το όνομα προβολής και αποδεχθείτε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Blogger. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας!
Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα ιστολόγιο στο Blogger;
Μόλις δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας στο Blogger, συνδεθείτε στη διεύθυνση www.blogger.com και κάντε κλικ στο στοιχείο "Δημιουργία ιστολογίου". Στο Βήμα 2, εισαγάγετε έναν τίτλο και μια διεύθυνση (URL) για το ιστολόγιό σας. Πληκτρολογήστε τα γράμματα στο πλαίσιο επαλήθευσης λέξης για να αποδείξετε ότι είστε πραγματικός χρήστης και κάντε κλικ στο στοιχείο "Συνέχεια". Στο Βήμα 3, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρότυπο για το ιστολόγιό σας. Αυτό καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα εμφανίζεται το ιστολόγιό σας στους αναγνώστες σας. Στη συνέχεια, το Blogger δημιουργεί το νέο ιστολόγιο, το οποίο εμφανίζεται στη διεύθυνση που επιλέξατε στο Βήμα 2.
Πώς μπορώ να δημοσιεύσω στο ιστολόγιό μου;
Στον πίνακα ελέγχου, κάντε κλικ στο στοιχείο "Νέα ανάρτηση" που βρίσκεται δίπλα από το ιστολόγιο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε την ανάρτηση. Ξεκινήστε πληκτρολογώντας έναν τίτλο για την ανάρτηση (προαιρετικό) και, στη συνέχεια, εισαγάγετε την ίδια την ανάρτηση. Μόλις ολοκληρώσετε την καταχώριση, κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Προεπισκόπηση" για να δείτε σε προεπισκόπηση πώς θα εμφανίζεται η ανάρτηση όταν αυτή δημοσιευθεί. Αν μείνετε ευχαριστημένοι με την ανάρτηση, κάντε κλικ στο στοιχείο "Δημοσίευση".
Πώς μπορώ να δημοσιεύσω εικόνες;
Μπορείτε να μεταφορτώσετε εικόνες χρησιμοποιώντας το εικονίδιο εικόνων που βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων του πλαισίου επεξεργασίας της ανάρτησης. Μόλις κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε μία ή περισσότερες εικόνες από τον υπολογιστή σας. Απλά κάντε κλικ στο στοιχείο "Περιήγηση" για να εντοπίσετε αυτές που θέλετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL μιας εικόνας που βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο, για να την εισαγάγετε στην ανάρτησή σας. Αν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο για την επιλογή διάταξης, μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο θα εμφανίζονται οι εικόνες στην ανάρτησή σας. Οι επιλογές "αριστερά", "στο κέντρο" και "δεξιά", θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα τοποθετηθεί το κείμενο γύρω από τις εικόνες. Αυτή η επιλογή μεγέθους σάς επιτρέπει να επιλέξετε διαφορετικό μέγεθος για τις εικόνες μέσα στην περιοχή ανάρτησης.
Πώς μπορώ να προσθέσω τη φωτογραφία μου στο προφίλ μου;
Αρχικά, κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Επεξεργασία προφίλ" που βρίσκεται στον πίνακα ελέγχου. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω, στην ενότητα "Φωτογραφία", στην οποία μπορείτε να επιλέξετε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας ή να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL της φωτογραφίας, στην περίπτωση που αυτή είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Έχετε υπόψη σας ότι το μέγεθος της εικόνας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50k.
Σε ποιο σημείο εμφανίζεται ο τίτλος του ιστολογίου μου;
Ο τίτλος του ιστολογίου σας, τον οποίο ορίσατε στην καρτέλα Ρυθμίσεις | Βασικές του Blogger, μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα σημεία: στο δημοσιευμένο ιστολόγιο, στον Πίνακα ελέγχου και στο προφίλ σας. Για αυτό φροντίστε να είναι πρωτότυπος!
Τι είναι η διεύθυνση URL;
Η διεύθυνση URL είναι η διεύθυνση στην οποία βρίσκεται ένα αρχείο στον ιστό, όπως είναι, για παράδειγμα, η διεύθυνση www.example.com ή η διεύθυνση foo.example.com. Κατά τη διαδικασία δημιουργίας του ιστολογίου, θα πρέπει να επιλέξετε μια διεύθυνση URL για το ιστολόγιό σας. Οι επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο ιστολόγιό σας πληκτρολογώντας αυτήν τη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιούν. Λόγω του ότι υπάρχουν πάρα πολλά ιστολόγια Blogspot, θα πρέπει να επιδείξετε δημιουργικότητα, ενώ πιθανότατα θα χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορες διευθύνσεις URL για να βρείτε κάποια διαθέσιμη. Η μορφή της διεύθυνσης URL θα είναιnameyouchoose.blogspot.com. Κατά την επιλογή της διεύθυνσης URL, να θυμάστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο γράμματα, αριθμούς και παύλες. Ειδικοί χαρακτήρες όπως είναι οι $, #, &, κ.ά. δεν επιτρέπονται.
Μπορείτε επίσης να φιλοξενήσετε το ιστολόγιό σας σε έναν προσαρμοσμένο τομέα.

Ο Λογαριασμός σας

Δεν μπορώ να συνδεθώ. Τι μπορώ να κάνω;
Μπορείτε να ανακτήσετε τα στοιχεία σύνδεσης του Λογαριασμού σας Google κάνοντας κλικ στο στοιχείο "Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον λογαριασμό σας;" που βρίσκεται στη σελίδα σύνδεσης του Blogger ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα υποστήριξης σχετικά με τον κωδικό πρόσβασης των Λογαριασμών Google. Να θυμάστε ότι το όνομα χρήστη του Λογαριασμού Google είναι η πλήρης διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήσατε για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας (π.χ. yourname@example.com). Αν μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας αλλά δεν εμφανίζονται τα κατάλληλα ιστολόγια στον Πίνακα ελέγχου, ενδέχεται να έχετε συνδεθεί σε λάθος λογαριασμό. Σε αυτήν την περίπτωση, δοκιμάστε να συνδεθείτε με όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτετε και χρησιμοποιήστε τη φόρμα υποστήριξης σχετικά με τον κωδικό πρόσβασης, αν αυτό είναι απαραίτητο. Δοκιμάστε αυτό το βήμα, ακόμα και αν πιστεύετε ότι διαθέτετε έναν μόνο λογαριασμό. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι χρήστες έχουν δημιουργήσει χωρίς να το γνωρίζουν έναν επιπλέον λογαριασμό, επομένως, ο σχετικός έλεγχος από μέρους σας αποτελεί συνήθως τον γρηγορότερο τρόπο για να ανακτήσετε το ιστολόγιό σας.
Πώς μπορώ να διαγράψω ένα ιστολόγιο;
Για να διαγράψετε ολόκληρο το ιστολόγιό σας, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις | Βασικές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό ιστολόγιο και ότι θέλετε να το καταργήσετε οριστικά από τον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο "Διαγραφή αυτού του ιστολογίου". Θα διαγραφούν όλα τα στοιχεία, εκτός από τις φωτογραφίες που έχετε μεταφορτώσει στο ιστολόγιό σας. Αυτές θα παραμείνουν στα λευκώματα του Picasa, στα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από τη διεύθυνση picasaweb.google.com.
Πώς μπορώ να ακυρώσω τον λογαριασμό μου;
Για να διαγράψετε τον Λογαριασμό σας Google, ενέργεια που θα διαγράψει τα ιστολόγιά σας, συνδεθείτε στην αρχική σελίδα των Λογαριασμών Google. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο "Επεξεργασία" που βρίσκεται δίπλα από τη λίστα "Τα προϊόντα μου" και θα μεταβείτε σε μια σελίδα η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Να θυμάστε ότι διαγράφοντας έναν λογαριασμό, διαγράφονται όλες οι υπηρεσίες της Google που σχετίζονται με αυτόν, όπως είναι το προφίλ σας στο orkut, η σελίδα iGoogle και τα ιστολόγια στο Blogger.

Λειτουργίες του Blogger

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία σχεδίασης του Blogger;
Βρείτε το όνομα του ιστολογίου σας στον πίνακα ελέγχου και κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Σχεδίαση" που βρίσκεται δίπλα του. Εδώ μπορείτε να προσαρμόσετε τα στοιχεία του πρότυπου ώστε να εμφανίζονται όπως ακριβώς θέλετε, κάνοντας μεταφορά και απόθεση των στοιχείων σε άλλη θέση. Στα περισσότερα πρότυπα μπορείτε να μεταφέρετε όλα τα στοιχεία εκτός της γραμμής πλοήγησης, των αναρτήσεων ιστολογίου και της κεφαλίδας. Αν θέλετε να προσθέσετε gadget στη σελίδα του ιστολογίου ή στο sidebar, κάντε κλικ στο στοιχείο "Προσθήκη Gadget". Αυτή η ενέργεια ανοίγει ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε περιήγηση στα gadget και, στη συνέχεια, να τα προσθέσετε και να τα αποθηκεύσετε στο ιστολόγιό σας.
Μπορώ να έχω ένα ιστολόγιο στο οποίο δημοσιεύουν περισσότεροι από ένας χρήστες;
Ναι, μπορείτε. Ονομάζονται "ομαδικά ιστολόγια". Στην ουσία, ένας χρήστης δημιουργεί ένα ιστολόγιο και, στη συνέχεια, προσκαλεί άλλους χρήστες να συμμετάσχουν. Τα μέλη της ομάδας μπορούν να είναι διαχειριστές ή απλοί συντάκτες. Οι διαχειριστές μπορούν να επεξεργαστούν όλες τις αναρτήσεις (όχι μόνο τις δικές τους), να προσθέσουν ή να καταργήσουν μέλη της ομάδας (και να παραχωρήσουν πρόσβαση διαχειριστή), καθώς και να τροποποιήσουν τις ρυθμίσεις του ιστολογίου. Οι χρήστες που δεν είναι διαχειριστές μπορούν μόνο να δημοσιεύουν στο ιστολόγιο.
Για να προσκαλέσετε άτομα στο ιστολόγιό σας, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις | Δικαιώματα και κάντε κλικ στο στοιχείο "Προσθήκη συντακτών". Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών που θέλετε να προσκαλέσετε. Θα λάβουν σύντομα μια πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για τη χρήση του ιστολογίου στο Blogspot, είναι απαραίτητη η ύπαρξη Λογαριασμού Google. Αν οι συντάκτες που θέλετε να προσκαλέσετε δεν διαθέτουν Λογαριασμούς Google, θα τους ζητηθεί να δημιουργήσουν έναν. Όταν είστε έτοιμοι να στείλετε τις προσκλήσεις, κάντε κλικ στο στοιχείο "Πρόσκληση". Μόλις ένα νέο μέλος της ομάδας προστεθεί στο ιστολόγιο, θα λάβετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Πώς μπορώ να προσθέσω ετικέτες στις αναρτήσεις μου;
Κατά τη σύνταξη μιας ανάρτησης, στο κάτω μέρος της φόρμας, θα έχετε στη διάθεσή σας χώρο που επισημαίνεται με τη φράση "Ετικέτες για αυτήν την ανάρτηση". Εισαγάγετε τις ετικέτες που θέλετε, διαχωρίζοντάς τις με κόμματα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο "εμφάνιση όλων", για να προβάλλετε μια λίστα με τις ετικέτες που είχατε χρησιμοποιήσει παλαιότερα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις ετικέτες για να τις προσθέσετε. Κατά τη δημοσίευση της ανάρτησής σας, οι ετικέτες θα εμφανίζονται στο κάτω μέρος. Κάνοντας κλικ σε οποιαδήποτε από αυτές τις ετικέτες, θα μεταβείτε σε μια σελίδα που περιέχει μόνο τις αναρτήσεις με αυτήν την ετικέτα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια λίστα με όλες τις ετικέτες σας στο sidebar του ιστολογίου σας, ταξινομημένες αλφαβητική ή με βάση της συχνότητα χρήσης τους.
Πώς μπορώ να τοποθετήσω το AdSense στο ιστολόγιό μου;
Για να τοποθετήσετε το AdSense στο ιστολόγιό σας, κάντε κλικ στο στοιχείο Δημιουργία εσόδων στον Πίνακα ελέγχου. Θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μέγεθος για τις διαφημίσεις σας και, στη συνέχεια, να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο θα εμφανίζονται στο ιστολόγιό σας.
Τι είναι η ροή ιστότοπου και πώς μπορώ να την ενεργοποιήσω για το ιστολόγιό μου;
Η ενεργοποίηση της ρύθμισης ροής ιστότοπου σε ένα ιστολόγιο, επιτρέπει στους συντάκτες να αναδημοσιεύουν το περιεχόμενό τους με εύκολο τρόπο. Με την ενεργοποίηση της ροής ιστότοπου, οι αναγνώστες μπορούν να εγγραφούν για να λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για αυτό το ιστολόγιο, προσθέτοντας τη ροή στο αγαπημένο τους πρόγραμμα ανάγνωσης ροών. Ως συντάκτης του ιστολογίου, μπορείτε να επιλέξετε αν αυτό το απόσπασμα θα περιέχει τις πρώτες γραμμές της ανάρτησης, ολόκληρη την ανάρτηση ή, αν υπάρχει, το κείμενο μέχρι το σημείο μετάβασης. Από προεπιλογή, η ροή ιστότοπου είναι ενεργή στο ιστολόγιό σας και όλοι οι συνδρομητές λαμβάνουν πλήρη ενημέρωση. Αν δεν είναι ενεργοποιημένη, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις | Ροή ιστότοπου. Εδώ υπάρχει μία, απλή, επιλογή, μέσω της οποίας μπορείτε να επιλέξετε την ποσότητα του περιεχομένου που θέλετε να αναδημοσιεύεται. Η επιλογή "Κανένα" απενεργοποιεί πλήρως τη ροή ιστότοπου.
Πώς λειτουργεί το Blogger Mobile;
Για να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο για κινητά, στείλτε ένα μήνυμα (το οποίο μπορεί να είναι μια φωτογραφία, κείμενο ή και τα δύο) στη διεύθυνση go@blogger.com και εμείς θα ξεκινήσουμε ένα ιστολόγιο για λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, θα λάβετε μια απάντηση που θα περιέχει τη διεύθυνση URL του ιστολογίου για κινητά και ένα διακριτικό (ένας κωδικός πρόσβασης μίας χρήσης), με το οποίο μπορείτε να κατοχυρώσετε το νέο ιστολόγιό σας. Για να κατοχυρώσετε το ιστολόγιό σας, εισαγάγετε το διακριτικό στη διεύθυνση http://go.blogger.com. Με την κατοχύρωση του ιστολογίου για κινητά θα αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στις ρυθμίσεις και τις λειτουργίες του Blogger.com, θα έχετε τη δυνατότητα να συσχετίσετε το ιστολόγιό σας με έναν Λογαριασμό Google, καθώς και να συγχωνεύσετε το ιστολόγιο για κινητά με ένα ήδη υπάρχον ιστολόγιο.
Γιατί υπάρχει η διαδικασία επαλήθευσης λέξης στη φόρμα ανάρτησης;
Η διαδικασία επαλήθευσης λέξης που υπάρχει στη φόρμα ανάρτησης, αποτελεί έναν γενικό μηχανισμό του Blogspot για τη μείωση των ανεπιθύμητων. Υπάρχουν δύο πιθανές αιτίες:

Δυνητικά ανεπιθύμητα

Σε αυτήν την περίπτωση, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα χρησιμοποιεί τη διαδικασία επαλήθευσης λέξης σε ορισμένα ιστολόγια που ενδέχεται να είναι ανεπιθύμητα. Προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε αυτό το σύστημα ώστε να αποφεύγεται η επισήμανση αληθινών ιστολογίων ως ανεπιθύμητων. Η διαδικασία επαλήθευσης λέξης, που εμφανίζεται στη φόρμα ανάρτησης, δεν σας εμποδίζει να δημοσιεύετε περιεχόμενο. Παράλληλα, αν το ιστολόγιό σας συμμορφώνεται με τις πολιτικές μας, δεν πρόκειται να διαγραφεί ή να τιμωρηθεί με άλλον τρόπο. Για να αποφύγετε περαιτέρω ταλαιπωρία, κατά την ανάρτηση, κάντε κλικ στο εικονίδιο "?" που βρίσκεται δίπλα από την επαλήθευση λέξης στη φόρμα ανάρτησης. Με αυτόν τον τρόπο θα μεταβείτε σε μια σελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να ζητήσετε την αξιολόγηση του ιστολογίου σας. Θα το ελέγξουμε, θα επιβεβαιώσουμε ότι δεν είναι ανεπιθύμητο και, στη συνέχεια, θα καταργήσουμε την απαίτηση για την επαλήθευση λέξης από το ιστολόγιό σας.

Υψηλός ρυθμός αναρτήσεων

Αν δημιουργείτε μεγάλο αριθμό αναρτήσεων σε μία ημέρα, θα πρέπει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία επαλήθευσης λέξης για κάθε μία από αυτές, ανεξάρτητα από το αν το ιστολόγιό σας θεωρείται ή όχι ανεπιθύμητο. Αν συμβεί αυτό, ολοκληρώστε τη διαδικασία επαλήθευσης λέξης για κάθε ανάρτηση ή περιμένετε 24 ώρες για να καταργηθεί αυτόματα η διαδικασία επαλήθευσης λέξης. Αυτός ο περιορισμός υπάρχει για τον έλεγχο του φόρτου στους διακομιστές, καθώς και για να αποτραπεί η ύπαρξη ανεπιθύμητων με ακατάλληλο περιεχόμενο.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω συντομεύσεις πληκτρολογίου κατά την ανάρτηση;
Ναι, το Blogger διαθέτει πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την επεξεργασία των αναρτήσεών σας. Λειτουργούν σίγουρα με το Google Chrome, τον Internet Explorer 8+ και τον Mozilla Firefox 3+, ενώ μπορεί να λειτουργούν και με άλλα προγράμματα περιήγησης. Οι συντομεύσεις είναι οι εξής:
  • control + b = Έντονη γραφή
  • control + i = Πλάγια γραφή
  • control + l = Ενότητα σε παράθεση (Blockquote - μόνο στη λειτουργία HTML)
  • control + z = Αναίρεση
  • control + y = Επανάληψη
  • control + shift + a = Σύνδεσμος
  • control + shift + p = Προεπισκόπηση
  • control + d = Αποθήκευση ως πρόχειρο
  • control + s = Δημοσίευση ανάρτησης
  • control + g = Μεταγραφή Χίντι
Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία μεταγραφής;
Το Blogger προσφέρει μια επιλογή αυτόματης μεταγραφής για τη μετατροπή των λατινικών χαρακτήρων σε μη λατινικούς χαρακτήρες που χρησιμοποιούνται στα Χίντι, στα Ελληνικά, στα Ρωσικά και σε ορισμένες ακόμα γλώσσες. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις | Βασικές και επιλέξτε "Ναι" για την επιλογή μεταγραφής. Η ρύθμιση θα επηρεάσει όλα τα ιστολόγια που υπάρχουν στον λογαριασμό σας.
Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων του Blogger;
Το πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων του Blogger διαθέτει τρεις λειτουργίες:
  • Σύνθεση: μια λειτουργία WYSIWYG ("Αυτό που βλέπετε στην οθόνη θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα") όπου μπορείτε να διαχειριστείτε το κείμενο χρησιμοποιώντας τα κουμπιά μορφοποίησης.
  • Επεξεργασία HTML: πρόκειται για μια λειτουργία όπου μπορείτε να επεξεργάζεστε κώδικα HTML με μη αυτόματο τρόπο.
  • Προεπισκόπηση: αποδίδει μια πλήρη προεπισκόπηση της ανάρτησης, η όποια περιλαμβάνει τον τίτλο, τους συνδέσμους και τις εικόνες.
Για εναλλαγή μεταξύ αυτών των λειτουργιών, κάντε απλά κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο. Τα κουμπιά μορφοποίησης είναι διαθέσιμα σε ορισμένα μόνο προγράμματα περιήγησης.
Λειτουργίες από αριστερά προς τα δεξιά:
  • Γραμματοσειρά
  • Μέγεθος γραμματοσειράς
  • Έντονη γραφή
  • Πλάγια γραφή
  • Χρώμα γραμματοσειράς
  • Σύνδεσμος
  • Αριστερή στοίχιση
  • Στοίχιση στο κέντρο
  • Δεξιά στοίχιση
  • Πλήρης στοίχιση
  • Ταξινομημένη λίστα (αριθμημένη)
  • Λίστα χωρίς ταξινόμηση (με κουκίδες)
  • Ενότητα σε παράθεση (Blockquote)
  • Ορθογραφικός έλεγχος
  • Μεταφόρτωση εικόνας
  • Κατάργηση μορφοποίησης από την επιλογή
Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν προσαρμοσμένο τομέα στο ιστολόγιό μου;
Αν δεν θέλετε να εμφανίζεται το blogspot.com στη διεύθυνση του ιστολογίου σας, μπορείτε να αποκτήσετε έναν δικό σας τομέα. Θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε το περιεχόμενό σας όπως και πριν, αλλά αυτό θα εμφανίζεται στη νέα σας διεύθυνση. Υπάρχουν τρία στοιχεία για τη ρύθμιση:

Ο τομέας σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε το όνομα του τομέα, όπως είναι το www.mysite.com και, στη συνέχεια, να το καταχωρίσετε. Μπορείτε να καταχωρίσετε ονόματα τομέων σε οποιοδήποτε μητρώο καταχώρισης τομέα.

Ρυθμίσεις DNS

Έπειτα, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια εγγραφή CNAME για τον τομέα σας με το DNS, συσχετίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον τομέα σας με τη διεύθυνση ghs.google.com. Η ακριβής διαδικασία για την εκτέλεση αυτού του βήματος εξαρτάται από το μητρώο καταχώρισης τομέα. Για να λάβετε βοήθεια, επικοινωνήστε απευθείας με το μητρώο καταχώρισης τομέα. Δείξτε λίγη υπομονή καθώς η εφαρμογή της νέας εγγραφής DNS ενδέχεται να μην γίνει άμεσα.

Ρυθμίσεις Blogger

Σε αυτό το σημείο, οι διακομιστές DNS κατευθύνουν τους χρήστες στην Google όταν αυτοί θέλουν να δουν το ιστολόγιό σας. Θα πρέπει όμως να βεβαιωθείτε ότι η Google συσχετίζει το σωστό ιστολόγιο με τον τομέα σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε από την καρτέλα Ρυθμίσεις | Δημοσίευσητου ιστολογίου σας στο Blogger. Αν δημοσιεύετε στο Blogspot, θα δείτε έναν σύνδεσμο κοντά στην κορυφή της σελίδας, ο οποίος σας δίνει την επιλογή να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο. Η τιμή της ρύθμισης "Διεύθυνση Blogspot" αλλάζει σε "Ο τομέας σας". Συμπληρώστε τον τομέα που καταχωρίσατε στην αρχή αυτής της διαδικασίας και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις σας.

Σημειώσεις:

  • Αν ο νέος τομέας δεν επικοινωνεί με το ιστολόγιό σας, περιμένετε μία με δύο ημέρες για να ενημερωθούν όλοι οι διακομιστές DNS. Αν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, επικοινωνήστε με το μητρώο καταχώρισης τομέα για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε εισαγάγει σωστά τις ρυθμίσεις DNS.
  • Θα γίνει αυτόματη προώθηση της αρχικής διεύθυνσης Blogspot στον νέο σας τομέα. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι σύνδεσμοι και οι σελιδοδείκτες που υπάρχουν στον ιστότοπό σας, θα εξακολουθούν να λειτουργούν.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία με τομείς (π.χ. www.mysite.com) ή υποτομείς (π.χ. name.mysite.com). Ωστόσο, δεν μπορείτε να καθορίσετε υποκαταλόγους (π.χ. mysite.com/blog/) ή χαρακτήρες μπαλαντέρ (π.χ. *.mysite.com).
Από πού μπορώ να αγοράσω ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα για το ιστολόγιό μου;
Η πιο εύκολη μέθοδος είναι να το αγοράσετε από εμάς μέσω της καρτέλας Ρυθμίσεις | Δημοσίευση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εταιρείες από τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε ονόματα τομέων, πληρώνοντας συνήθως μια λογική ετήσια συνδρομή. Πραγματοποιώντας μια αναζήτηση στο Google για μητρώα καταχώρισης τομέα, θα βρείτε πολλές επιλογές. Μπορείτε επίσης να κάνετε την αγορά σας μέσω αυτής της λίστας:
Πώς μπορώ να αλλάξω τη μορφή των ημερομηνιών που εμφανίζονται στο ιστολόγιό μου;
Μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή των ημερομηνιών στις αναρτήσεις και τους συνδέσμους αρχείου μέσα από την επεξεργασία των ρυθμίσεων του ιστολογίου σας. Στη σελίδα Ρυθμίσεις | Μορφοποίηση, υπάρχουν τα πεδία "Μορφή κεφαλίδας ημερομηνίας" και "Μορφή ημερομηνίας καταλόγου αρχείου". Και τα δύο πεδία περιλαμβάνουν αναπτυσσόμενα μενού που περιέχουν τις επιλογές μορφής για την προβολή των ημερομηνιών. Οι κεφαλίδες ημερομηνίας συνήθως εμφανίζονται πάνω από τις αναρτήσεις, ενώ ο κατάλογος αρχείου αφορά τη λίστα με τους συνδέσμους αρχείου που εμφανίζεται στο sidebar. Μόλις ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο στοιχείο "Αποθήκευση ρυθμίσεων" που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.
Τι είναι το πρότυπο αναρτήσεων;
Τα πρότυπα αναρτήσεων βοηθούν τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο, παρέχοντας μορφοποίηση εκ των προτέρων στο πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων. Ορισμένοι χρήστες θέλουν οι αναρτήσεις τους να χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μορφοποίηση. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να θέλει δημιουργήσει έναν σύνδεσμο για ένα άρθρο στην πρώτη γραμμή και, στη συνέχεια, να το παραθέσει από κάτω. Σε αυτήν την περίπτωση, οι ετικέτες συνδέσμου και ενότητας σε παράθεση (blockquote) μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρότυπο αναρτήσεων ώστε να εμφανίζονται σε κάθε νέα ανάρτηση, για να τις συμπληρώσει ο χρήστης. Απλά αντιγράψτε και επικολλήστε τον κώδικα ή το κείμενο που θέλετε να εμφανίζεται σε κάθε ανάρτηση, στα πρότυπα αναρτήσεων που θα βρείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις | Μορφοποίηση.
Τι είναι οι σύνδεσμοι αναφοράς και πώς μπορώ να τους χρησιμοποιήσω;
Οι σύνδεσμοι αναφοράς σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε άλλες σελίδες στον ιστό που συνδέονται στις αναρτήσεις σας. Αν ο φίλος σας συνδεθεί σε μία από τις αναρτήσεις σας, η ανάρτηση θα εμφανίσει αυτόματα ότι κάποιος έχει συνδεθεί και θα παρέχει ένα μικρό απόσπασμα του κειμένου του φίλου σας, καθώς και έναν σύνδεσμο της ανάρτησής του. Τη ρύθμιση για τους συνδέσμους αναφοράς μπορείτε να τη βρείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις | Σχόλια. Αποτελείται από μία απλή επιλογή, την οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε. Αν την ενεργοποιήσετε, θα εμφανιστεί ο σύνδεσμος "Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση" δίπλα από το σύνδεσμο σχολίων κάθε ανάρτησης.
Τι είναι η επιλογή επαλήθευσης λέξης;
Την επιλογή επαλήθευσης λέξης μπορείτε να τη βρείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις | Σχόλια του ιστολογίου σας. Αν επιλέξετε "ναι" σε αυτήν τη ρύθμιση, τότε οι χρήστες που κάνουν σχόλια στο ιστολόγιό σας θα πρέπει να ολοκληρώνουν το βήμα επαλήθευσης λέξης, που μοιάζει με το αντίστοιχο βήμα που εμφανίζεται κατά τη δημιουργία του ιστολογίου σας. Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής αποτρέπει τα αυτοματοποιημένα συστήματα να προσθέτουν σχόλια στο ιστολόγιό σας, καθώς μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να διαβάσει τη λέξη και να ολοκληρώσει αυτό το βήμα. Αν έχετε λάβει κάποιο σχόλιο που μοιάζει με διαφήμιση ή είναι ένας τυχαίος σύνδεσμος σε έναν μη σχετικό ιστότοπο, αυτό το σχόλιο είναι ανεπιθύμητο. Αυτού του είδους τα σχόλια δημιουργούνται συνήθως αυτόματα από λογισμικό το οποίο δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης λέξης. Για αυτό, η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής αποτελεί έναν καλό τρόπο για να αποτρέψετε πολλά ανεπιθύμητα σχόλια.
Μπορώ να επεξεργαστώ τον κώδικα HTML της διάταξης του ιστολογίου μου;
Βεβαίως. Απλά μεταβείτε στην καρτέλα Σχεδίαση | Επεξεργασία HTML. Θα δείτε μια επιλογή που σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε λήψη ενός αντιγράφου του πρότυπου σε αρχείο κειμένου και να το αποθηκεύσετε στον σκληρό δίσκο. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να έχετε τη δυνατότητα να επαναφέρετε εύκολα το πρότυπο, μεταφορτώνοντας ξανά το ίδιο αρχείο. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο πραγματικός κώδικας για το πρότυπό σας. Θα παρατηρήσετε ότι μοιάζει με τυπικό κώδικα HTML και CSS, ο οποίος όμως περιλαμβάνει πολλές προσαρμοσμένες ετικέτες για να είναι συμβατός με το πρόγραμμα επεξεργασίας διάταξης μέσω μεταφοράς και απόθεσης, καθώς και ένα εργαλείο επιλογής γραμματοσειράς και χρώματος.
Σε τι χρησιμεύει η ρύθμιση "καταχώριση"
Η ρύθμιση "Προσθήκη του ιστολογίου σας στις καταχωρίσεις μας;" καθορίζει αν το ιστολόγιό σας θα προωθείται ή όχι στα διάφορα κανάλια του Blogger. Μπορείτε να βρείτε αυτήν τη ρύθμιση στη σελίδα Ρυθμίσεις | Βασικές. Αν το πρότυπο του ιστολογίου σας χρησιμοποιεί την ετικέτα BlogMetaData, η απενεργοποίηση της ρύθμισης θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ανίχνευσης του ιστολογίου από τις μηχανές αναζήτησης.

Εποπτεία ιστολογίου

Γιατί έχει απενεργοποιηθεί το ιστολόγιό μου;
Η απενεργοποίηση είναι αποτέλεσμα της επισήμανσης ενός ιστολογίου ως ανεπιθύμητου από το αυτοματοποιημένο σύστημα κατάταξης. Αν το ιστολόγιό σας δεν είναι ανεπιθύμητο, η κατάταξή του από το αυτοματοποιημένο σύστημα ήταν λανθασμένη και σας ζητάμε συγνώμη. Αν το ιστολόγιό σας έχει απενεργοποιηθεί, θα εξακολουθεί να εμφανίζεται στον Πίνακα ελέγχου, αλλά δεν θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό. Αν ισχύει αυτή η περίπτωση, τότε έχετε στη διάθεσή σας μια περίοδο χάριτος κατά την οποία μπορείτε να ζητήσετε την αξιολόγηση και την ανάκτηση του ιστολογίου.
Τι είναι το κουμπί "Επισήμανση";
Αυτή η λειτουργία ονομάζεται "Επισήμανση ως ανάρμοστο" και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν από τη γραμμή πλοήγησης του Blogger. Το κουμπί "Επισήμανση;" επιτρέπει στην κοινότητα ιστολογίων να σημειώνει με εύκολο τρόπο το ανάρμοστο περιεχόμενο, ενέργεια που βοηθά και εμάς να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Αν ένας αναγνώστης κάνει κλικ στο κουμπί "Επισήμανση;" στη γραμμή πλοήγησης του Blogger, τότε θεωρεί ότι το περιεχόμενο του ιστολογίου ενδέχεται να είναι προσβλητικό ή παράνομο. Παρακολουθούμε τον αριθμό των φορών που ένα ιστολόγιο επισημαίνεται ως ανάρμοστο και χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να προσδιορίσουμε τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κλικ στο κουμπί για δεύτερη φορά, για να ανακαλέσουν την επισήμανσή τους.
Πώς μπορώ να εποπτεύσω τα σχόλια στο ιστολόγιό μου;
Μπορείτε να βρείτε τη ρύθμιση σχετικά με την εποπτεία των σχολίων στην καρτέλα Ρυθμίσεις | Σχόλια. Πρόκειται για μια απλή ρύθμιση στην οποία μπορείτε να επιλέξετε ναι/όχι. Αν επιλέξετε "ναι", θα έχετε στη διάθεσή σας χώρο για να εισαγάγετε τη διεύθυνση σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, στη συνέχεια, θα έχετε τη δυνατότητα να εποπτεύσετε τα σχόλια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχετε υπόψη σας ότι όποιες ρυθμίσεις και αν κάνετε, μπορείτε πάντα να εποπτεύσετε τα σχόλια από τη διεπαφή του Blogger.Όλα τα εισερχόμενα σχόλια θα εμφανίζονται στην ειδική σελίδα "Αναμονή εποπτείας", την οποία μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Σχόλια". Σε αυτήν τη σελίδα, θα δείτε μια λίστα με όλα τα σχόλια που έχουν δημιουργηθεί και δεν έχουν ακόμα εγκριθεί ή απορριφθεί. Από τη λίστα εξαιρούνται τα σχόλια που έχουν κάνει οι διαχειριστές του ιστολογίου. Κάθε γραμμή στη λίστα εμφανίζει την αρχή του σχολίου, το όνομα του συντάκτη και την ώρα δημιουργίας. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο πλαίσιο δίπλα από το σχόλιο και να αποφασίσετε αν θα δημοσιεύσετε το σχόλιο, αν θα το διαγράψετε ή αν θα το επισημάνετε ως ανεπιθύμητο.
Ολόκληρη η διαδικασία μπορεί να εκτελεστεί και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν έχετε εισαγάγει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εποπτεία, θα λάβετε ένα μήνυμα για κάθε σχόλιο, το οποίο θα περιέχει τους συνδέσμους "Δημοσίευση" και "Απόρριψη", καθώς και έναν σύνδεσμο που οδηγεί στην κύρια σελίδα εποπτείας του ιστολογίου.

http://support.google.com/blogger/bin/answer.py?hl=el&answer=175250

Δεν υπάρχουν σχόλια: