Ο τρόπος σκέψης των Ελλήνων στην εστίαση


Η οικονομική κρίση μας έχει όλους ταλαιπωρήσει, τον καθένα από εμάς σε άλλο βαθμό και με άλλον τρόπο. Μας έχει προσγειώσει όμως από το όνειρο που ζούσαμε τόσα χρόνια, από το όνειρο που ζούσε η Ελλάδα. 

Λυπάμαι που το λέω αλλά ακόμα δεν βελτιωθήκαμε όσο θα’πρεπε. Και γαστρονομικά μάλιστα κάνουμε τις επιλογές μας με λανθασμένους τρόπους, πράγμα το οποίο κατά τη γνώμη μου οφείλεται στις λάθος προτεραιότητές μας.

Δεν είναι μονάχα θέμα κρίσης. Είναι και η αδυναμία μας να εκτιμήσουμε γαστρονομικά και να κατορθώσουμε να έχουμε τις σωστές προτιμήσεις στην επόμενή μας έξοδο.

Αυτό είναι κάτι που ασφαλώς δεν αναφέρεται στον καθένα αλλά στη συνολική εικόνα που δείχνουμε ως λαός.
Τι θέλω να πω; Είναι ξεκάθαρο πως σε γενικές γραμμές ο Έλληνας δεν επιλέγει ένα εστιατόριο επειδή είναι αυτό που είναι αλλά επειδή το έχει αυτός που το έχει. 

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος βάζοντάς σας ένα πρόβλημα το οποίο θέλω να καλοσκεφτείτε και ο καθένας να απαντήσει με ειλικρίνεια στον εαυτό του.

Ο κύριος Α είναι ένας φημισμένος ηθοποιός για τον οποίο διαβάζουμε πολλά ωραία πράγματα και ο οποίος λόγο της απασχόλησής του έχει πολλές καλές γνωριμίες με τον κόσμο.

Ο κύριος Β είναι ένας άγνωστος μικροεπιχειρηματίας ο οποίος έπειτα από αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς είναι στενά εξειδικευμένος στο χώρο της εστίασης.

Ο κύριος Α και ο κύριος Β έχουν ανοίξει και οι δύο τα τελευταία χρόνια από ένα Ελληνικό εστιατόριο τα οποία εστιατόρια συμπτωματικά βρίσκονται και τα δύο στην ίδια γειτονιά που είναι μια καλή περιοχή της Αθήνας.
Το εστιατόριο του Α μαζεύει πολύ κόσμο και πολλούς από τη showbiz. 

Το εστιατόριο του Β έχει μικρότερο πελατολόγιο το οποίο αποτελείται κυρίως από χαμηλών τόνων σοβαρούς ανθρώπους.

Το εστιατόριο Α έχει μετριότατο φαγητό και σέρβις και κοστολογεί εμπορικά, άρα οι τιμές του είναι πολύ αυξημένες. Σερβίρουν και ποτά εδώ.

Το εστιατόριο Β έχει πολύ περιποιημένο φαγητό το οποίο αλλάζει σε εβδομαδιαία βάση έχοντας πάντα τις φρεσκότερες πρώτες ύλες της αγοράς. Το σέρβις είναι πολύ φιλόξενο και έμπειρο ενώ οι τιμές διακρίνονται για την πολύ καλή σχέση μεταξύ της ποιότητας και της τιμής.

Σε ποιό από τα δύο αυτά εστιατόρια θα πάτε να δειπνήσετε το Σάββατο;

Εγώ σας λέω στο Α επειδή το έχει αυτός που το’χει και εξαιτίας του κόσμου που θα δείτε εκεί όσο ακριβό και αν είναι για την ποιότητα που σερβίρει. 

Είμαι και εγώ πολύ νέος και έτσι σκεφτόμουνα παλιότερα. Αυτά είναι όμως τα καλά της κρίσης που θα έπρεπε να εκμεταλευτούμε... μας προσγειώνει! nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸