Cape Napos Hotel στη Σίφνος

 Στη Σίφνο, στο γραφικό ψαροχώρι του Φάρου, θα βρείτε το συγκρότημα ενοικιαζόμενων στούντιο Cape Napos, χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Σίφνου.
Η μονάδα
Το Cape Napos, xτισμένο πάνω από τη θάλασσα, σε βραχώδη ακτή όπου μπορείτε να κολυμπήσετε όταν ο καιρός δεν το απαγορεύει, βρίσκεται σε μικρή απόσταση (900μ) από το παραδοσιακό ψαροχώρι "Φάρος" και τρεις από τις αμμουδερές παραλίες της Σίφνου.

Το όνομά του το δανείστηκε από το ομώνυμο ακρωτήρι "Νάπος" στο οποίο και βρίσκεται. Αποτελείται από ιδιαίτερα ευρύχωρα στούντιο που δένουν αρμονικά με το κυκλαδίτικο τοπίο, προσφέροντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες του.
Η ησυχία της περιοχής σε συνδυασμό με τη γαλήνια θέα της θάλασσας, τις ποιοτικές εγκαταστάσεις του και την προσωπική φροντίδα στην παροχή των προσφερόμενων υπηρεσιών, προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον για ξεκούραση και χαλάρωση στις διακοπές σας στη Σίφνο.

Η Σίφνος
Στη Σίφνο, θα βρει κάποιος ακόμα διαδρομές χαραγμένες με πέτρες, δάση από κέδρους και βελανιδιές, σχίνα και ελαιώνες, αμμόλοφους και φυτά της παραλίας που απειλούνται με εξαφάνιση από τις μεσογειακές ακτές. Βουκαμβίλια στον Αρτεμώνα ΣίφνουΗ Σίφνος μας καλεί σήμερα να περάσουμε σε ένα μέλλον πιο φιλικό στον πολιτισμό και το περιβάλλον που δημιούργησαν, αλλά και σεβάστηκαν οι προηγούμενες γενιές.
Η Σίφνος που είναι η γενέτειρα πολλών μεγάλων μαγείρων, όπως ο Τσελεμεντές και ο Μάρκου, έχει γευστικότατη κουζίνα με παραδοσιακά εδέσματα όπως: οι ρεβιθοκεφτέδες, η μανούρα, η μυζήθρα, τα ρεβίθια στο φούρνο (παραδοσιακή ρεβιθάδα), τα αμπελοφάσουλα με σκορδαλιά, το ψητό κρέας στο μαστέλο (παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό), η καπαροσαλάτα κ.α. Περιζήτητα επίσης είναι τα σιφναϊκά σπιτικά γλυκά και βουτήματα όπως τα αμυγδαλωτά, τα μπουρέκια, το παστέλι, οι κουλούρες κ.α.

Η Σίφνος αποτελεί το προπύργιο της ανάπτυξης και διάδοσης της αγγειοπλαστικής στον Κυκλαδικό χώρο. Τα πρώτα δείγματα αγγειοπλαστικής τέχνης χρονολογούνται από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο και από τότε ως και σήμερα συνεχίζεται η τέχνη αυτή. Σήμερα εξακολουθούν να λειτουργούν περισσότερα από δώδεκα αγγειοπλαστεία σε όλη τη Σίφνο συντελώντας στην συνέχιση της παράδοσης των προγόνων μας. Η Χρυσοπηγή στη ΣίφνοΈτσι ο επισκέπτης του νησιού μπορεί να βρει θαυμάσια διακοσμητικά πήλινα φτιαγμένα από τα επιδέξια χέρια Σιφνιών αγγειοπλαστών που εδώ και αιώνες δουλεύουν με μαστοριά και μεράκι το Σιφνέικο χώμα πλάθοντας αντικείμενα μοναδικής ομορφιάς και τέχνης.
Παράλληλα αξιόλογη υπήρξε η συμβολή των Σιφνιών στις επιστήμες στις τέχνες και τα γράμματα. Έχει γραφεί χαρακτηριστικά ότι "Αν στην αρχαιότητα ο πλούτος της Σίφνου μετριόταν σε χρυσό και άργυρο τους δύο τελευταίους αιώνες μετριέται σε πνευματικό πλούτο". Ειδικότερα μεγάλος αριθμός Σιφνιών συνέβαλλε στη διοργάνωση, κοινωνική αναβάθμιση και ανάπτυξη του ελεύθερου ελληνικού κράτους: πολιτικοί, δάσκαλοι, θρησκευτικοί ηγέτες, αγωνιστές, δημοσιογράφοι, κορυφαίοι νομικοί, οικονομικοί παράγοντες κ.α.
Η λογοτεχνική σχολή της Σίφνου είναι σήμερα μία από τις σπουδαίες τοπικές σχολές με δεκάδες εκπροσώπους αλλά και πλήθος λαϊκών ποιητών που δικαιολογούν πως η Σίφνος χαρακτηρίστηκε ως "νησί των ποιητών", με κορυφαίους τον Ιωάννη Γρυπάρη, τον Κλεάνθη Τριανταφύλλου ή Ραμπαγά, τον Αριστομένη Προβελέγγιο, το Στέλιο Σπεράντσα, το Θεοδόση Σπεράντσα, τον Αρίστο Καμπάνη, τον Αντώνιο Μαγγανάρη- Δεκαβάλλε, τον Αντώνη Πρόκο, τον Τίτο Πατρίκιο, το Νίκο Γ. Σταφυλοπάτη, που επιμελήθηκε την Ανθολογία Σιφνίων ποιητών και τη βραβευμένη από την Ακαδημία συλλογή λαϊκών τραγουδιών και καλάντων, το θεατρικό συγγραφέα Μανόλη Κορρέ, το λαογράφο Μάνο Φιλλιπάκη.
Τους καλοκαιρινούς μήνες η νυχτερινή ζωή συγκεντρώνεται στην Απολλωνία, αλλά γραφικά νυχτερινά μαγαζάκια λειτουργούν σχεδόν σε όλους τους οικισμούς.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής στις 7 το απόγευμα υπάρχει επικοινωνία από τις θέσεις των αρχαίων πύργων και Ακροπόλεων του νησιού και αποστέλεται μήνυμα εθελοντισμού και συναδέλφωσης.

Σίφνος....Ενα νησί, μια ιστορία...
Σίφνος.... 3 Ιουνίου ανάβουν οι αρχαίοι πύργοι του νησιού !!!!
Φέτος κλείνει 10 χρόνια, θ' ακολουθησουν εορταστικές εκδηλώσεις
....ελάτε όλοι στη Σίφνο, το νησί που  χαρίζει μοναδικές στιγμές!!!!








  • Early check in στις 10:00
  • Late Check out στις 18:00
Παροχές Studio:
  • Kλιματισμός
  • Ψυγείο
  • Κουζίνα
  • Τηλεόραση
  • Ασύρματο δίκτυο πρόσβασης στο Ίντερνετ
  • Βεράντα με πανοραμική θέα στη θάλασσα
Παροχές Καταλύματος:
  • Καθημερινή καθαριότητα
  • Πισίνα
  • Ιδιωτικός χώρος στάθμευσης
  • Υπαίθριο barbecue
  • Παραδοσιακός ξυλόφουρνος
  • Υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου ή μοτοποδηλάτου
  • Έκδοση εισιτηρίων πλοίων
  • Ταχυδρομική εξυπηρέτηση
  • Προσκόμιση ημερήσιου και περιοδικού τύπου
  • Ντόπια αγροτικά προϊόντα της Σίφνου (τυριά, μέλι κ.α.)

Cape Napos
Φάρος, Σίφνος
Τηλέφωνο: 6972398489
http://napos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸