Cocktail blog

Koryshades Village;Καρπενήσι

Στο πιο όμορφο χωριό της Ευρυτανίας, στις Κορυσχάδες, όπου ο χρόνος σταμάτησε και άφησε άθικτη την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική σε πλήρη αρμονία με την ορεινή φύση και σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από το Καρπενήσι, λειτουργεί όλο το χρόνο το ξενοδοχείο Κορυσχάδες, ένας παραδοσιακός οικισμός.
Σε μια περιοχή όπου η πέτρα και το ξύλο υπάρχουν σε αφθονία, ο λαϊκός αρχιτέκτονας χρησιμοποίησε απλόχερα τα υλικά που του προσφέρονταν, φτιάχνοντας οικοδομήματα, που μέχρι σήμερα
αντιστέκονται πεισματικά στο χρόνο. Αυτά τα κτίσματα διατηρώντας αναλλοίωτες τις εξωτερικές όψεις τους, μετατράπηκαν σε μικρούς σύγχρονους λειτουργικούς ξενώνες για το ξενοδοχείο Κορυσχάδες.

Η παραδοσιακή αναβίωση του οικισμού των Κορυσχάδων δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να αποδράσει από την καθημερινότητα, να περπατήσει στα πέτρινα πλακόστρωτα, να αναπνεύσει τον καθαρό αέρα του βουνού ζώντας σε έναν τόπο ποιότητας όπου το χθες συνδέεται δημιουργικά με το σήμερα.
 Το στολίδι του Koryshades Village, o ξενώνας Κυκλάμινο, θα δικαιώσει απόλυτα την επιλογή σας με τα άνετα δωμάτιά του, και τις ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή, που θα σας μεταφέρει νοερά σε άλλες εποχές.

Το νεόδμητο Κυκλάμινο απέχει 1 χλμ από την πλατεία του χωριού. Αποτελείται από τέσσερα πέτρινα κτίρια τα τρία εκ των οποίων ενώνονται στη στάθμη του ισογείου και διαθέτει διαμερίσματα και μεζονέτες στις Κορυσχάδες. Ακολουθεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κορυσχάδων και παράλληλα διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και ευκολίες. Στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου λειτουργεί εστιατόριο, χώρος πρωινού, χώρος παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του ξενοδοχείου, η ρεσεψιόν και η μεγάλη σάλα με τα δύο τζάκια όπου μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει καφέ, ποτό, παραδοσιακά γλυκά και κρύα πιάτα. Στο δεύτερο όροφο υπάρχουν τρεις μεζονέτες στις Κορυσχάδες των τεσσάρων ατόμων και ένα δίκλινο δωμάτιο, όλα διαθέτουν τζάκι και κουζίνα. Στο δεύτερο κτίριο υπάρχουν δύο διαμερίσματα στις Κορυσχάδες, ένα τριών και ένα τεσσάρων δωματίων, που μπορούν να εξυπηρετήσουν έξι έως εννέα άτομα. Το τρίτο κτίριο και το τέταρτο κτίριο διαθέτουν δυο διαμερίσματα στις Κορυσχάδες δυο χώρων. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν τζάκι και κουζίνα. Το Κυκλάμινο διαθέτει κήπο και αυλή και είναι κατάλληλο για κάθε κοινωνική εκδήλωση.
Το φημισμένο ρουμελιώτικο Πάσχα θα το βρείτε «κρυμμένο» στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βελούχι. Εκεί, η πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, το ελατοσκέπαστο Καρπενήσι αποτελεί την ιδανική απόδραση που συνδυάζει ηρεμία και επιστροφή στην παράδοση. Πασχαλινά έθιμα αναβιώνουν κάθε χρόνο και εμπλουτίζονται αφού οι νέοι συμμετέχουν με μεράκι και στηρίζουν τον τόπο τους. Όλοι περιμένουν το ξημέρωμα της Κυριακής του Πάσχα. Τότε είναι που ολόκληρη η πόλη καλύπτεται από ένα σύννεφο καπνού. Το έθιμο του «λάκκου» αναβιώνει κάθε χρόνο σε όλα τα σπίτια του Καρπενησίου: οι κάτοικοι καίνε κληματόβεργες ενώ δίπλα στους λάκκους στήνονται οι σούβλες για το ψήσιμο του οβελία και το γλέντι με άφθονο φαγητό, ποτό, χορούς και τραγούδια διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ. Αυτό απαιτεί η παράδοση. Ατελείωτο γλέντι για ντόπιους και επισκέπτες στην πιο ανεπιτήδευτη μορφή του. 

Το Εστιατόριο
Στην κεντρική πλατεία λειτουργεί καθημερινά το εστιατόριο. Αποτελεί ένα παραδοσιακό κτίριο και χτίστηκε το 1908. Εδώ, μπορείτε καθημερινά να απολαύσετε δίπλα στο αναμμένο τζάκι παραδοσιακές πίτες, ντόπια τυριά, μαγειρευτά φαγητά και όλα τα κρεατικά στα κάρβουνα. Τα περισσότερα φαγητά παρασκευάζονται με ντόπια προϊόντα και αναδεικνύουν την ντόπια παραδοσιακή κουζίνα. Στον ίδιο χώρο σερβίρονται πρωινά σε μπουφέ με σπιτικό κέικ, πρόβειο τοπικό γιαούρτι, σπιτικές μαρμελάδες, κρουασάν τυριά και αλλαντικά. Στον πρώτο όροφο λειτουργεί καφέ όπου εκτός των άλλων μπορείτε να δοκιμάσετε και σπιτικά γλυκά.
Δραστηριότητες
Το συγκρότημα μπορεί να αποτελέσει βάση για πολλές δραστηριότητες στο Καρπενήσι όπως ιππασία και mountain bike στις Κορυσχάδες, rafting στον Ταυρωπό και Τρικεριώτη, πεζοπορία στη μαύρη σπηλιά, χωμάτινες διαδρομές με 4Χ4 εκδρομή στο Πάντα-Βρέχει και canoe στη λίμνη.
Πώς θα φτάσετε:
Οδικώς το Καρπενήσι απέχει 285 χλμ από την Αθήνα και 380 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Θα φτάσετε μέσω Λαμίας σε περίπου 3 ώρες από την Αθήνα και σε 4 ώρες από την Θεσσαλονίκη. Το χωριό Κορυσχάδες βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μέτρων και απέχει από το Καρπενήσι 5 χλμ, από το χιονοδρομικό κέντρο 20 χλμ, από την Αθήνα 290 χλμ μέσω Λαμίας, από Θεσ/νικη 405 χλμ μέσω Λαμίας, από Λαμία 75χλμ, από Αγρίνιο 110χλμ μέσω λίμνης Κρεμαστών και μέσω Προυσσού 79χλμ.

Koryshades Village


Koryshades Village
Κορυσχάδες
36100 Καρπενήσι
Website / Facebook