Cocktail blog

Nέο VW CrossBlue Coupe

H γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει στην έκθεση της Σαγκάης το VW CrossBlue Coupe, που θα αποτελέσει πιθανότητα τη βάση για ένα μεγάλο SUV με χαρακτηριστικά από κουπέ.Το πρωτότυπο CrossBlue Coupe θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του επί κινεζικού εδάφους (έκθεση Σαγκάης), διαθέτοντας μια αρκετά αιχμηρή σχεδίαση που ενισχύεται από τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, τους μεγάλους τροχούς και φυσικά τις κουπέ γραμμές που ακολουθούν το αμάξωμα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοντέλο παραγωγής θα τοποθετηθεί πιθανότατα
απέναντι στην 
 BMW X6. Επίσης, η σχεδίαση του CrossBlue Coupe αναμένεται να «επιδράσει» αισθητικά και στην επόμενη γενιά του VW Tiguan. To αυτοκίνητο θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα του ομίλου VW, την MQB ( μήκος  4,89 μ.,  πλάτος  2,02 μ. και μεταξόνιο 2,98 μ.).  Το εσωτερικό του μοντέλου, όπως μπορούμε να δούμε και στην αντίστοιχη φωτογραφία, αν και λιτό στη σχεδίαση διαθέτει αρκετά high tech στοιχεία. 
 Για την κίνηση του VW CrossBlue Coupe φροντίζει ένα υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα V6, που συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 415 ίππους, δίνοντας την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί για 33 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 3,0 λτ./100 χλμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: