Κένυα: ματωμένα γουρούνια για την απληστία των βουλευτών,οι οποίοι ζητούν μηνιαίο μισθό της τάξης των 10.000 δολαρίων


Με δεκάδες γουρούνια και γουρουνάκια αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το Κοινοβούλιό τους στο Ναϊρόμπι οι Κενυάτες και να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την οργή τους στην απόφαση των νεοεκλεγμένων βουλευτών τους να αυξήσουν τους μισθούς τους. Στα ζώα είχαν ρίξει και σταγόνες αίμα.
Η παράξενη αυτή διαμαρτυρία οργανώθηκε από ομάδες της κοινωνίας των πολιτών με σκοπό να δείξουν πόσο άπληστοι είναι οι βουλευτές οι οποίοι ζητούν μηνιαίο μισθό της τάξης των 10.000 δολαρίων.
Η Επιτροπή Μισθών και Αποζημιώσεων είχε προτείνει οι μισθοί των βουλευτών να κυμαίνονται στα 6.300 δολάρια. Αναφέρεται ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, πως οι Κενυάτες βουλευτές είναι στους πλέον
καλοπληρωμένους ανάμεσα στους συναδέρφους τους και πως ο μέσος ετήσιος μισθός στην Κένυα φτάνει στα 1.700 δολάρια! 
Ο Μπονιφάς Μουανγκί της ομάδας που διοργάνωσε την διαμαρτυρία «Καταλάβετε το Κοινοβούλιο» δήλωσε «ρίξαμε αίμα στα γουρούνια για να δείξουμε πως οι βουλευτές είναι άπληστοι όπως τα γουρούνια». Τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι διοργανωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία. Στο μεταξύ οι αστυνομικοί συνεπλάκησαν με τους διαδηλωτές κι αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν το διαμαρτυρόμενο πλήθος.
Ο διαδηλωτές είχαν προσπαθήσει νωρίτερα να εμποδίσουν τους βουλευτές να εισέλθουν στη Βουλή. Παράλληλα τους ζητούσαν να υπογράψουν μια αίτηση στην οποία απέρριπταν την αύξηση του μισθού τους. Ανταποκριτής του BBC αναφέρει πως μόνο μια βουλευτής υπέγραψε την αίτηση χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο πως γνώριζε τι υπέγραφε.
Η σημερινή διαμαρτυρία έρχεται μέρες μετά την αντίδραση και του ίδιου του νεοεκλεγέντα προέδρου της χώρας Ουχούρου Κενυάτα προς την απόφαση των βουλευτών να αυξήσουν το μισθό τους.
Οι βουλευτές από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως τους αξίζει η αύξηση στα 10.000 δολάρια επειδή δουλεύουν πολύ και επειδή ξοδεύουν τμήμα των χρημάτων αυτών στη βουλευτική τους έδρα ακόμη και για να πληρώνουν τα δίδακτρα κάποιων ψηφοφόρων τους. Οι βουλευτές προηγούμενης συνόδου είχαν δώσει στον εαυτό τους επίδομα συνταξιοδότησης της τάξης των 107.000 δολαρίων. Στο πακέτο μέτρων εξασφάλιζαν και έναν ένοπλο σωματοφύλακα, διπλωματικό διαβατήριο και πρόσβαση στα VIP σαλόνια των αεροδρομίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸