Η πρώτη κατάθεση που «καίει» τον Μάρκο Καραμπέρη«Ελεγαν ότι αν δεν επιστρέψω τα χρήματα θα μου σπάσουν τα πόδια»


Ηταν η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και "καίει" τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη, ο οποίος μαζί με άλλα 13 άτομα κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβίασης.
Η μάρτυρας η οποία στο παρελθόν ήταν εξωτερική συνεργάτιδα τράπεζας και έχει σπουδάσει «αισθητική και οικονομικά» όπως είπε υποστήριξε ότι δεχόταν απειλές και εκβιασμούς τον 60χρονο επιχειρηματία αλλά και τον πιο στενό του συνεργάτη. Σύμφωνα με την ίδια είχε αναλάβει να συμβάλλει στη δανειοδότηση του Μάρκου Καραμπέρη από ελβετική τράπεζα με το ποσό τωνξ 10 εκατ. ευρώ. Ωστόσο επειδή η "δουλειά" δεν προχώρησε
ισχυρίζεται ότι ο επιχειρηματίας αλλά και ο συνεργάτης του απαιτούσαν εκβιαστικά να καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ που δόθηκαν για τα "έξοδα φακέλου" και άλλες 30.000 ευρώ για «ψυχική οδύνη» όπως της ειπώθηκε.
«Ττο δάνειο ναυάγησε και μου αξίωσαν να δώσω τα λεφτά πίσω. Είπα ότι δε φταίω εγώ για το δάνειο άλλα άρχισαν να με εκβιάζουν. Μου είπε ο συνεργάτης του χαρακτηριστικά: "Δεν ξέρω τι θα πουλήσεις. Τα παιδιά σου, τα σπίτια σου δεν ξέρω. Ο Μάρκος θα πάρει τα λεφτά του πίσω. Θα σου σπάσουμε τα πόδια". Μάλιστα όπως είπε στη συνέχεια προσημειώθηκε και το σπίτι της αφού προηγήθηκε ένας εικονικός δανεισμός. Οπως είπε είχε τρομοκρατηθεί από τις απειλές που δέχτηκε και ήταν επιφυλακτική ακόμη και στους αστυνομικούς που την κάλεσαν να καταθέσει. «Του είπε ότι θα μιλήσω αλλά τους ρώτησα: Αύριο θα είμαι ζωντανή;». Η μάρτυρας θα συνεχίσει την κατάθεσή της τη Δευτέρα.
Νωρίτερα κατέθεσε πρώην καταστηματάρχης στη Θεσσαλονίκη ο οποίος όπως είπε δανείστηκε από το Μάρκο Καραμπέρη το ποσό των 350.000 ευρώ λόγω της φιλικής σχέσης που είχαν και το κοινό πάθος τους για τον τζόγο. Υποστήριξε ότι δεν είχε καμία τοκογλυφική συναλλαγή με τον κατηγορούμενο αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές για ποιο λόγο ο Μάρκος Καραμπέρης απέκτησε την κυριότητα του σπιτιού του και στη συνέχεια του το μίσθωσε έναντι 1.000 ευρώ το μήνα.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸