Cocktail blog

Συνταγή για Σαλιγκάρια Στιφάδο


Tι χρειαζόμαστε:

 1 κιλό σαλιγκάρια
 2 κιλά κρεμμύδια ξερά
 Ελαιόλαδο σχεδόν ένα νεροπότηρο
 2 κουτ. σούπας πελτέ
 2 δαφνόφυλλα
 Από λίγο κανέλα, γαρύφαλλο
 1 καυτερή πιπερίτσα
 Λίγο ζάχαρη (μια πρέζα)
 2 ποτήρια νερό
 Αλάτι
 Πιπέρι 

Πώς το κάνουμε:
  • Τα σαλιγκάρια καλό είναι να τα κρατήσουμε 4-5 ημέρες σε καλάθι και να τα ταΐζουμε ρίγανη και κάποιο ζυμαρικό ώστε να καθαριστούν.
  • Τα βρέχουμε ώστε να φανεί ποιά είναι ζωντανά.
  • Καθαρίζουμε την πετσούλα που πιθανώς θα έχουν στην είσοδο τους.
  • Τα ρίχνουμε στο νεροχύτη και τους βάζουμε μπόλικο αλάτι. Τα τρίβουμε μεταξύ τους (έτσι θα βγάλουν ότι σάλια έχουν).
  • Τα πλένουμε πολύ- πολύ καλά με τρεχούμενο νερό τρίβοντας τα μεταξύ τους.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και τα ζεματάμε 5 λεπτά.
  • Σουρώνουμε ξεπλένουμε και αρχίζουμε να κόβουμε λίγο το πίσω μέρος για να βγαίνουν εύκολα όταν θα τα τρώμε. Χρειαζόμαστε μικρό κοφτερό μαχαίρι (με προσοχή να μην κοπούμε). Τα ξεπλένουμε καλά.
  • Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει σε κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα με το χέρι κρεμμύδια με λίγο νεράκι.
  • Μόλις πιούν το νερό ρίχνουμε το λάδι και αρχίζουμε το τηγάνισμά τους.
  • Όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια και πάρουν μελί χρώμα ρίχνουμε τα σαλιγκάρια, τον πελτέ, ανακατεύουμε λίγο να γλυκάνει ο πελτές, μετά προσθέτουμε το νερό τα αρωματικά (δάφνη, κανέλα, γαρύφαλλο) την πιπερίτσα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
  • Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν όλο το νερό να μείνουν με το λαδάκι τους.

Δείτε το www.snailbreeding.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: