Tι χρειαζόμαστε:
1 κιλό σαλιγκάρια |
2 κιλά κρεμμύδια ξερά |
Ελαιόλαδο σχεδόν ένα νεροπότηρο |
2 κουτ. σούπας πελτέ |
2 δαφνόφυλλα |
Από λίγο κανέλα, γαρύφαλλο |
1 καυτερή πιπερίτσα |
Λίγο ζάχαρη (μια πρέζα) |
2 ποτήρια νερό |
Αλάτι |
Πιπέρι |
Πώς το κάνουμε:
- Τα σαλιγκάρια καλό είναι να τα κρατήσουμε 4-5 ημέρες σε καλάθι και να τα ταΐζουμε ρίγανη και κάποιο ζυμαρικό ώστε να καθαριστούν.
- Τα βρέχουμε ώστε να φανεί ποιά είναι ζωντανά.
- Καθαρίζουμε την πετσούλα που πιθανώς θα έχουν στην είσοδο τους.
- Τα ρίχνουμε στο νεροχύτη και τους βάζουμε μπόλικο αλάτι. Τα τρίβουμε μεταξύ τους (έτσι θα βγάλουν ότι σάλια έχουν).
- Τα πλένουμε πολύ- πολύ καλά με τρεχούμενο νερό τρίβοντας τα μεταξύ τους.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και τα ζεματάμε 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε ξεπλένουμε και αρχίζουμε να κόβουμε λίγο το πίσω μέρος για να βγαίνουν εύκολα όταν θα τα τρώμε. Χρειαζόμαστε μικρό κοφτερό μαχαίρι (με προσοχή να μην κοπούμε). Τα ξεπλένουμε καλά.
- Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει σε κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα με το χέρι κρεμμύδια με λίγο νεράκι.
- Μόλις πιούν το νερό ρίχνουμε το λάδι και αρχίζουμε το τηγάνισμά τους.
- Όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια και πάρουν μελί χρώμα ρίχνουμε τα σαλιγκάρια, τον πελτέ, ανακατεύουμε λίγο να γλυκάνει ο πελτές, μετά προσθέτουμε το νερό τα αρωματικά (δάφνη, κανέλα, γαρύφαλλο) την πιπερίτσα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν όλο το νερό να μείνουν με το λαδάκι τους.
Δείτε το www.snailbreeding.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου