Cocktail blog

Μαϊμού απορρυπαντικά που προορίζονταν για γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ

 Δύο αποθήκες με τρεις μονάδες εμφιάλωσης υγρών, καθώς και μεγάλες ποσότητες μαϊμού - απορρυπαντικών πλυντηρίου, τα οποία προορίζονταν για τα ράφια σούπερ μάρκετ, εντοπίστηκαν στο Λάκκωμα από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, από τις αστυνομικές αρχές συνελήφθη σήμερα ο 52χρονος ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Β. Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν αξιωματικοί, τα παραποιημένα προϊόντα φέρεται να προορίζονταν για καταστήματα του. Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως στο χώρο των αποθηκών εντοπίστηκαν έγγραφα, όπως δελτία αποστολής στα οποία αναφέρεται η αλυσίδα των συγκεκριμένων σούπερ μάρκετ. Σε βάρος του 52χρονου ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές
Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Επίσης, στα χέρια των διωκτικών αρχών «έπεσε» και ένας 45χρονος, ο οποίος φέρεται να διαχειρίζεται τις δύο αποθήκες που εντοπίστηκαν, ενώ είχε αναλάβει και τις... προσλήψεις προσωπικού, όπως π.χ. φύλακες για τις εγκαταστάσεις, καθώς και ένας 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας. Σε βάρος των δύο πρώτων σχηματίστηκε  δικογραφία για παραβάσεις των νόμων «περί σημάτων», «περί αθέμιτου ανταγωνισμού» και «πλαστογραφία».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα εντόπισαν περίπου 4.500 φιάλες υγρού απορρυπαντικού γνωστής μάρκας, κυρίως για χρήση σε πλυντήριο, τα οποία σύμφωνα με πραγματογνώμονα της εταιρίας είναι απομιμητικά. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε στους αστυνομικούς πως η ζημία για την εταιρία του ξεπερνάει τις 60.000 ευρώ. Επίσης, στις συγκεκριμένες αποθήκες εντοπίστηκαν τρεις μονάδες εμφιάλωσης υγρών, από τις οποίες φαινόταν ότι η μία τουλάχιστον είχε χρησιμοποιηθεί, καθώς και συνολικά 19 δεξαμενές του ενός τόνου η καθεμία, από τις οποίες οι 13 ήταν γεμάτες. «Δείγματα από αυτούς τους 13 τόνους υγρού έχουν σταλεί για εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν ήταν το ίδιο απορρυπαντικό με αυτό που εντοπίστηκε στις πλαστικές φιάλες», εξηγεί χαρακτηριστικά αξιωματικός.
Στον ίδιο χώρο οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντόπισαν επιπλέον 630 μπουκάλια με κρεμοσάπουνο, όπως και πάνω από 20.000 κομμάτια με παιδικό τζελ και αφρό για τα μαλλιά, αλλά και 468 άδεια μπουκάλια απορρυπαντικού όπως και είκοσι γεμάτα. Οπως εξηγούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για όλα αυτά τα προϊόντα γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα τους, ενώ αναμένονται εκπρόσωποι όλων των εταιριών, που φέρεται να θίγονται, προκειμένου να ελέγξουν και αυτοί τα προϊόντα, που εντοπίστηκαν. Οπως έγινε γνωστό παραγγέλθηκε ήδη από τις αστυνομικές αρχές η χημική εξέταση των απομιμητικών προϊόντων, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν  επικινδυνότητα για την δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: