Eniscope-Σύστημα ελέγχου για την κατανάλωση ενέργειας,η λύση για τη μείωση των περιττών εξόδων

Με την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας σε μια επιχείρηση να φθάνει ακόμη και το 40%, το Eniscope αποτελεί τη λύση για τη μείωση των περιττών εξόδων.Οι σημερινές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν δεκάδες, εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια.  Φωτισμός, κλιματισμός, κυλιόμενες σκάλες, γραμμές παραγωγής, μονάδες ψύξης είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα εργαλείων που είναι απαραίτητα για μια επιχείρηση. Πόσο κοστίζει όμως η λειτουργία τους; Λίγες επιχειρήσεις λαμβάνουν υπΆ όψη ότι, ο λογαριασμός του ρεύματος προκύπτει από μια σειρά στοιχείων και όχι απλά από την κατανάλωση ενέργειας. Για παράδειγμα,
η μέγιστη ζήτηση είναι σημαντική. Ανάλογα με τον τύπο του τιμολογίου, μια αυξημένη ζήτηση έστω και μερικών λεπτών, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον μηνιαίο λογαριασμό. Δηλαδή αν συγκρίνουμε δυο όμοιες επιχειρήσεις, με τον ίδιο τύπο τιμολογίου και την ίδια κατανάλωση ενέργειας (kWh), η επιχείρηση που παρακολουθεί και επομένως είναι σε θέση να διαχειριστεί την ενέργεια της με τέτοιο τρόπο, ώστε να διατηρήσει τη μέγιστη ζήτηση (kWA) στα επιθυμητά χαμηλά όρια, θα επιβαρυνθεί σημαντικά λιγότερο στον λογαριασμό του ρεύματος και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Αξίζει να τονιστεί πως, όταν κάτι είναι μετρήσιμο με λεπτομέρεια, τότε σίγουρα είναι και διαχειρίσιμο.

Στην πραγματικότητα όμως, χωρίς σύστημα παρακολούθησης ενέργειας (energy monitoring) δεν μπορεί κανείς να ελέγξει, να αξιολογήσει ή και να συγκρίνει την ενέργεια που καταναλώνουν οι συσκευές που χρησιμοποιεί. Υπάρχει μόνο ένας μηνιαίος (ή ακόμα και διμηνιαίος) λογαριασμός για όλα, επομένως οποιαδήποτε αλλαγή και να πραγματοποιήσει κάποιος, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, θα βασίζεται μόνο σε υποθέσεις.
Διαχείριση με Eniscope

Το σύστημα διαχείρισης ενέργειας της ESS HELLAS, Eniscope είναι ένας μοναδικός αναλυτής ενέργειας που αποτελείται από συνδυασμό hardware (Hub και μετρητές ακριβείας), και software (λογισμικό). Προσαρμόζεται ανάλογα με την εγκατάσταση, τις ανάγκες αλλά και την επιθυμία της εκάστοτε επιχείρησης για τις επιμέρους αναλύσεις. 

Το Eniscope περικλείει ανώτερης ποιότητας και τελευταίας τεχνολογίας μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, και τον δικό του, υψηλής ασφάλειας, διακομιστή δικτύου, παρέχοντας ενδείξεις μετρήσεων και γραφικές αναλύσεις πραγματικού χρόνου, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, αλλά και ιστορική ανασκόπηση απευθείας στον υπολογιστή σας ή στο έξυπνο κινητό σας, ακόμη και μακριά από την επιχείρησή σας.

Με τη σύνδεση στον εξαιρετικό, προσαρμόσιμο, πίνακα ελέγχου του Eniscope, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης κάθε πληροφορίας που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης του συστήματος, σε μια μορφή που είναι εύκολο να κατανοηθεί - κατανάλωση σε κιλοβατώρες, μέγιστη ζήτηση, εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ή κόστος σε χρήματα - σε δεδομένα στιγμής ή σε γραφική ανάλυση για διάστημα ωρών, ημερών, εβδομάδων ή ακόμα και μηνών. Οι μετρήσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν για την συνολική εγκατάσταση ή για συγκεκριμένους τομείς της εγκατάστασης ή ακόμη και για μεμονωμένο καταναλωτή ενέργειας. Έχετε πλέον τον έλεγχο!

Τα πλεονεκτήματα του Eniscope

•Εντοπισμός περιθωρίων εξοικονόμησης ενέργειας έως 40%.
•Αποκάλυψη ενεργοβόρων συσκευών.
•Απαλοιφή σπατάλης εκτός ωραρίου.
•Οι απεικονίσεις πραγματικού χρόνου παρακινούν τους χρήστες και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα.
•Ενδείξεις ρύπων.
•Βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης.
•Αποκάλυψη προβληματικών μηχανών.
•Τα εργαλεία ανάλυσης ιστορικών δεδομένων βοηθούν στην επίτευξη διαρκών μειώσεων.
•Ενδείξεις των σημαντικότερων παραμέτρων για τη σωστή διαχείριση ενέργειας.
Οποιαδήποτε μέτρα και αν πάρετε, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, θα μπορείτε να δείτε και να συγκρίνετε τα αποτελέσματα.
•Δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο αλλά και ιστορικά ακόμη και μακριά από την επιχείρησή σας.
•Δυνατότητα ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των μετρήσεων, καθημερινά μέσω e-mail.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸