Cocktail blog

Ilia Mare Hotel:Ήλια Αιδηψού

Η Αιδηψός βρίσκεται σε μία καταπράσινη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και εκτός από τα ιαματικά λουτρά της, φημίζεται και για τους υπέροχους παραθαλάσσιους οικισμούς, που είναι ιδανικοί προορισμοί για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν. Τα Ήλια, που βρίσκονται μόλις 9 χλμ από τα Λουτρά Αιδηψού, συνδυάζουν την ηρεμία του γραφικού χωριού, την πεντακάθαρη θάλασσα και το καλό φαγητό, στο λιμανάκι του οικισμού με το παραδοσιακό χρώμα, τα ψαροκάικα και τις ταβέρνες δίπλα στο κύμα. Εκεί σας περιμένει το Ilia Mare Hotel πάνω στη θάλασσα, για μία αξέχαστη εμπειρία
διακοπών.
Το Ilia Mare Hotel, αποτελεί το έργο κάποιων ανθρώπων που με αγάπη και μεράκι τόλμησαν να κάνουν τα όνειρα και τις ιδέες τους πραγματικότητα. Το επιβλητικό κτίριο συνδυάζει ιδανικά την πολυτέλεια με τον καλαίσθητο αρχιτεκτονικό ρυθμό. Ξεχωρίζει για το ύφος και την ιδιαιτερότητα της αρχιτεκτονικής του, που όμως εντάσσεται αρμονικά στο τοπίο. Η φιλόξενη διάθεση των ιδιοκτητών που αγκαλιάζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, το απλό, καλόγουστο περιβάλλον, οι ανέσεις και ο εξοπλισμός των δωματίων, η άψογη εξυπηρέτηση και η διάχυτη ομορφιά του τοπίου, αποτελούν εγγύηση για μια διαμονή υψηλών προδιαγραφών.
 Το Ilia Mare Hotel, διαθέτει αίθουσα πρωινού, parking, οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, bar/εστιατόριο και reception που είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε. Τα δωμάτια είναι διαμπερή με όμορφα γήινα χρώματα και με θέα τον Ευβοϊκό κόλπο, για στιγμές απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης. Διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση, ψυγείο, κλιματισμό, σύνδεση στο internet, τηλέφωνο, χρηματοκιβώτιο, σεσουάρ, μπουρνούζι και παντόφλες.
 Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, πρέπει να είναι και το γευστικότερο, γι’ αυτό και το πρωινό στο Ilia Mare Hotel, είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη εμπειρία. Παραδοσιακές τοπικές συνταγές συναγωνίζονται τη φρεσκάδα και την αγνότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή όλων των γεύσεων. Πεντανόστιμες σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα από τα φρούτα του αγροκτήματος πίτες της μαμάς με γάλα και αυγά από την οικογενειακή φάρμα, αγνό παρθένο ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής προσφέρουν την πιο γευστική και θρεπτική καλημέρα.




Λιρόπιτα (γλυκιά κολοκυθόπιτα), γαλατόπιτα, ομελέτες, φρούτα, μαρμελάδες, ολόφρεσκο γάλα και αυγά, αρωματικός καφές και αφεψήματα από βότανα της περιοχής είναι μόνο μερικές από τις γεύσεις που υπόσχονται να δώσουν σε κάθε μέρα ένα υπέροχο ξεκίνημα.
Γευτείτε τοπικές λιχουδιές στα κάθε είδους μαγαζιά (μαγειρεία, ψησταριές, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, bar), ψωνίστε φρέσκα προϊόντα, απολαύστε μια ολοκάθαρη θάλασσα που εκτείνεται κατά μήκος της παραλιακής οδού η οποία, εκτός από μπάνιο, προσφέρεται τόσο για ψάρεμα όσο και για υποβρύχιο ψαροτούφεκο (η περιοχή φημίζεται για την αλιεία χταποδιών).

Ο δρόμος καταλήγει στη θερμή ιαματική πηγή των Ηλίων, το νερό της οποίας διατρέχει το υπόστρωμα των χαλικιών της ακτής και αναβλύζει στο επίπεδο της θάλασσας. Το νερό είναι θερμό (εξέρχεται στη θερμοκρασία των 50˚C), είναι άοσμο και πολύ αλμυρό. Το σημείο μέσα στη θάλασσα όπου αναβλύζει η ιαματική πηγή καταλαμβάνεται από τις πολύ πρωινές ώρες από πολλούς λουομένους που επιθυμούν να απολαύσουν τις θεραπευτικές ιδιότητές της. Βέβαια όλη η γύρω θάλασσα έχει ευεργετική επίδραση, αφού τα θεραπευτικά συστατικά απλώνονται σε όλη τη θαλάσσια περιοχή.

Μέσω άλλων δρόμων που ξεκινούν από την παραλία, θα γνωρίσετε και το «μέσα» χωριό που φτάνει σε υψόμετρο 150 μέτρων. Σε μία καταπράσινη περιοχή θα δείτε γραφικά σπιτάκια και όμορφα εξοχικά, περιβόλια, μποστάνια, αιωνόβια πλατάνια και εκκλησάκια, που θα κάνουν τις βόλτες σας μοναδικές.

Δείτε το Ilia Mare Hotel στο Site, στο Facebook και στο Twitter.

Ilia Mare Hotel

Ilia Mare Hotel
Επικοινωνία: Ξενοδοχείο Ilia Mare Ήλια
34300 Αιδηψός
Website / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: