Cocktail blog

Το 1ο XTERRA GREECE 2013

Στις 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 1ο «XTERRA Greece Championship» στη Λίμνη Πλαστήρα, που περιελάμβανε αγώνες off road τριάθλου, trail running και ποδηλασίας εκτός δρόμου, με συμμετοχή 300 αθλητών από 25 χώρες.Το XTERRA αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση αγώνων off road τριάθλου, trail running και ποδηλασίας εκτός δρόμου, με περισσότερους από 170 αγώνες στην Αμερική και παρουσία σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο. Όλες οι διοργανώσεις προσφέρουν χρηματικά έπαθλα 15.000 δολαρίων στους νικητές και δυνατότητα πρόκρισης στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
XTERRA, στους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες των ηλικιακών κατηγοριών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα από το 2013 αποτελεί μέλος της οικογένειας των αγώνων XTERRA, ως μέρος του Ευρωπαϊκού (European Tour) και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (World Tour).

Έτσι λοιπόν στις 15 Ιουνίου μια ξεχωριστή εμπειρία περίμενε τους 300 αθλητές από 25 χώρες όλου του κόσμου, που βρέθηκαν στην στη Λίμνη Πλαστήρα, για να συμμετάσχουν.

Ο αγώνας περιελάμβανε 1500 μέτρα κολύμβησης, 30 χιλιόμετρα ποδηλασίας με mountain bike και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους.

Τον αγώνα λοιπόν τίμησαν με την παρουσία τους 23 ξένοι κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές, ανάμεσα τους και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο τρίαθλο, Ντενίζ Δημάκη, 200 Έλληνες και ξένοι αθλητές στις μεμονωμένες συμμετοχές και 30 ομάδες στην κατηγορία σκυταλοδρομίας.

Ως προς τα αποτελέσματα, στους άνδρες, πρώτος βγήκε ο Αυστραλός Ben Allen τερματίζοντας σε 2 ώρες, 17 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, ενώ στις γυναίκες η Helena Herbanova από την Τσεχία πέρασε πρώτη την γραμμή τερματισμού σε 2 ώρες, 38 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη Ελληνίδα τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη σε χρόνο 3 ώρες, 8 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα και στη δεύτερη θέση η Μαρία Καμισάκη με χρόνο 3 ώρες και 33 λεπτά.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: