Cocktail blog

Μάρκος Καραμπέρης«Εγώ μόνο ξέρω να γράφω και να σβήνω»

Ως... "αντισυστημικός" εμφανίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο φερόμενος ως "αρχηγός" κυκλώματος τοκογλύφων Μάρκος Καραμπέρης. Ο κατηγορούμενος αφού εξιστόρησε με κάθε λεπτομέτρεια το... βιογραφικό του χαρακτήρισε τις τράπεζες ως τους μεγαλύτερους τοκογλύφους λέγοντας ότι ήδη αρκετά ακίνητα του βγήκαν σε πλειστηριασμό. «Μου βγάζουν στο σφυρί ακίνητα. Μου παίρνουν το κεφάλι. Το 90% των ακινήτων μου είναι δεσμευμένα. Με μαθηματική ακρίβεια θα μου τα πάρουν όλα. Είμαι τελειωμένος. Θέλουν να μου τα πάρουν όλα οι τράπεζες. Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι

» είπε μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε ότι τη «Λαμποργκίνι» που είχε αγοράσει και κοστολογείται πάνω από 300.000 την «έβγαλαν στο σφυρί για 90.000 ευρώ»!
Ο Μάρκος Καραμπέρης παίρνοντας το λόγο στο δικαστήριο διάβασε με δάκρυα στα μάτια ένα χειρόγραφο δισέλιδο με το οποίο ζητούσε συγνώμη από τα παιδιά του και τους συγκατηγορούμενούς του ζητώντας παράλληλα από το δικαστήρια να τον κρίνει «όχι από την περιρέουσα ατμόσφαιρα και από τα δημοσιεύματα του Τύπου».
«Δεν είμαι Αγιος αλλά ούτε και διάολος» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «η μητέρα του αναγκάστηκε να πουλήσει τα χρυσαφικά της για να πληρωθούν τα έξοδα της δίκης». Αναφερόμενος στο πάθος του για τα τυχερά παιχνίδια ανέφερε ότι «μόλις είναι ελεύθερος θα κάνει ένα φορέα που θα βοηθάει εξαρτημένους από τον τζόγο»!
Ο κατηγορούμενος άρχισε να εξιστορεί στους δικαστές τα παιδικά του χρόνια λέγοντας ότι για πέντε χρόνια έζησε σε ορφανοτροφείο ενώ αναφέρθηκε στον πατέρα τους ο οποίος όπως είπε «είχε δύο μεγάλες αγάπες: την αστυνομία και τους φυλακισμένους». Μνημόνευσε τον Γιάννη Ιωαννίδη με τον οποίο όπως είπε «έπαιζαν μπάσκετ μαζί» αναφέρθηκε στις σπουδές που έκανε στη Φλωρεντία ενώ μίλησε για το «μονοππώλιο των χορών που είχαν τα κέντρα διασκέδασης του πατέρα του στη Θεσσαλονίκη». Οπως είπε σπούδασε στη Φλωρεντία Αρχιτεκτονική ενώ για την "κοινωνική του δράση" ανέφερε ότι διοργάνωσε συναυλία με τη Βίκυ Μοσχολιού στις φυλακές Διαβατών και φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με επώνυμους καλλιτέχνες στο γήπεδο του Αρη μετά το σεισμό του 1978. Οπως είπε μετά το θάνατο του πατέρα του επισκέφτηκε το Αγιο Ορος και συνάντησε τον γέροντα Παΐσιο ο οποίος τον συμβούλευσε να χτίσει μια εκκλησία! Δήλωσε θαυμαστής του Αγίου Ραφαήλ και όπως είπε είναι «κατά της τεχνολογίας». «Εγώ μόνο ξέρω να γράφω και να σβήνω» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στους τρεις γάμους που έχει κάνει στη ζωή του.
Οπως είπε στη βίλα που του άφησε ο πατέρας του σήμερα «μένει ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη» και αναφέρθηκε στο "πυθάρι με τα χρυσαφικά" που κληρονόμησε κάνοντας λόγο για τεράστια περιουσία.Οπως είπε ο ίδιος η ενασχόληση του με τα ακίνητα του απέφερε σημαντικά έσοδα καθώς δύο από τα κτίρια ιδιοκτησίας του τα μίσθωνε στο Δημόσιο με συνολικό τίμημα 26.400 ευρώ μηνιαίως!
Ο Μάρκος Καραμπέρης κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε οποιαδήποτε τοκολγυφική συναλλαγή του αποδίδεται ενώ επιχείρησε να απαλλάξει από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη όλους τους συγκατηγορούμενούς του. «Ποια εγκληματική οργάνωση κ.πρόεδρε; Εδώ κανείς δεν γνωρίζει τον άλλο» είπε μεταξύ άλλων.
Για τον Καρατζαφέρη

Αναφερόμενος στον Γιώργο Καρατζαφέρη και στην υποψηφιότητα του με το ΛΑ.Ο.Σ. ο Μάρκος Καραμπέρης είπε χαρακτηριστικά: «Με αποκάλεσε παλιάνθρωπο αλλά ξεχνά όσα έχω κάνει για αυτόν. Δε θυμάται ότι τάιζα με αστακούς τους φίλους του και δημοσιογράφους;» Ο κατηγορούμενος είπε ότι δε χρωστά ούτε ένα ευρώ στην εφορία ενώ για το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ που βρίσκεται στο εδώλιο συγκατηγορούμενος του ανέφερε ότι «τον γνωρίζει από τους χορού της ΠΑΣΚΕ τη δεκαετία του '80». Για τον κουμπάρο του που αυτοκτόνησε λίγες ημέρες μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και τη σύλληψη του, ισχυρίστηκε ότι και ο ίδιος «είχε δανειστεί με επιτόκιο 3% από τον αυτόχειρα» ενώ όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που οδήγησαν τον κουμπάρο του στην αυτοκτονία είπε: «Δεν ξέρω. Πιστεύω ότι τρελάθηκε. Δεν είχε λόγο να φοβάται». Η απολογία του θα συνεχιστεί αύριο.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: