Διαλύουμε τους ζωμούς λαχανικών Knorr σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους με διάμετρο 0,5 εκατοστά.
Σοτάρουμε τη μισή ποσότητα από το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο
και προσθέτουμε με τη σειρά, με διαφορά 2 λεπτών, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τον αρακά.
Μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ένα ταψί.
Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σέλινο ή το σέλερυ, τα καρότα σε κύβους με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μισό Flora. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να μαγειρευτεί προσθέτοντας τον ζωμό λαχανικών σταδιακά.
5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα λαχανικά με τα υγρά από το μαγείρεμά τους. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν το ρύζι είναι έτοιμο και, εάν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
«Δένουμε» το ριζότο με το υπόλοιπο Flora, την τριμμένη παρμεζάνα και τον βασιλικό. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά πριν το σερβίρουμε.flora.com.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου