Οσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά για δροσιά, τόσο αυξάνονται τα ποσοστά παχυσαρκίας

Το καλοκαίρι όλα είναι πιο εύκολα, ακόμη και τα περιττά κιλά φεύγουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε! Λάθος. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι περισσότεροι στέλνουν «διακοπές» και την υγιεινή διατροφή τους, καταλήγοντας το Φθινόπωρο βαρύτεροι απ’ την Άνοιξη!. 
Σας παρουσιάζουμε τρία πράγματα που σαμποτάρουν τη δίαιτά σας το καλοκαίρι και λύσεις για να αντεπεξέλθετε. 

Το καλοκαίρι χωρίς αμφιβολία το παγωτό και κάθε άλλο γλύκισμα ψυγείου έχουν την τιμητική τους. Αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι ένα φλιτζάνι παγωτό έχει συνήθως περίπου 500 θερμίδες καθώς και αρκετά πρόσθετα σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά. Αντιθέτως, ένα φλιτζάνι παγωμένο γιαούρτι έχει μόλις 230 θερμίδες. 
Αν λοιπόν θέλετε να προστατεύσετε τη σιλουέτα σας, τότε αρκεστείτε σε παγωμένες λιχουδιές μια με δύο φορές την εβδομάδα και προσέχετε πάντα το μέγεθος της μερίδας σας. Προτιμήστε κλασσικές γεύσεις παγωτού όπως βανίλια που έχει λιγότερες θερμίδες από τη σοκολάτα. Επιλέξτε επίσης τις light εκδοχές των διαφόρων καλοκαιρινών γλυκισμάτων ή γρανίτες φρούτων και φρουτοσαλάτες που θα φτιάξτε μόνοι σας. 
Ναι το καλοκαίρι όλοι διψάμε περισσότερο. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να είστε ενυδατωμένοι είναι το νερό. 
Αν κάθε φορά που διψάτε προτιμάτε αναψυκτικά, κοκτέιλ, μπίρες, smoothies, ή γρανίτες, τότε θα καταλήξετε να μην μπαίνετε στα ρούχα σας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Οι ρευστές θερμίδες προκαλούν το αίσθημα της πείνας και έτσι διακινδυνεύετε να υποκύψετε σε γευστικούς πειρασμούς. 
Η λύση είναι λοιπόν να περιορίσετε τις ρευστές θερμίδες σε όχι περισσότερες από 150 την ημέρα και αν πρόκειται να πιείτε κάτι αλκοολούχο, διαλέξτε τότε κάτι με λίγες θερμίδες όπως κρασί, light μπίρα ή αποστάγματα με σόδα
Όταν κάνει ζέστη και έχει υγρασία είναι λογικό να βάζουμε το κλιματιστικό στο φουλ. Αλλά έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να κάνετε κακό στον μεταβολισμό και την όρεξή σας; Μελέτη του Κέντρου Βιοϊατρικής Έρευνας Pennington στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Critical Reviews in Food Science and Nutrition, έδειξε ότι ο κλιματισμός παίζει ρόλο στην επιδημία παχυσαρκίας. Αυτό που υποστηρίζει η μελέτη είναι ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά για δροσιά, τόσο αυξάνονται τα ποσοστά παχυσαρκίας. Όταν ο οργανισμός εκτίθεται στη ζέστη και την υγρασία η όρεξη μειώνεται και τρώμε λιγότερο. Όταν δε το σώμα μας ιδρώνει εξαιτίας της ζέστης, ο μεταβολισμός μας δουλεύει λίγο περισσότερο για να μας κρατήσει δροσερούς. 
Η λύση λοιπόν είναι να γίνετε λίγο πιο ανεκτικοί με τη ζέστη, σκεπτόμενοι ότι ο ιδρώτας είναι λίπος που λιώνει! Για είστε όμως ασφαλείς, μην ξεχνάτε να πίνετε νερό και να κάνετε ορθή χρήση του κλιματιστικού.health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸