Cocktail blog

Penelope Cruz«Έχω αφήσει ένα κομμάτι μου στην Κεφαλονιά»

Αλησμόνητη θα μείνει η Ελλάδα στην Penelope Cruz! Δέκα χρόνια μετά το «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» η ηθοποιός εξομολογείται τη μεγάλη αγάπη της για τη χώρα μας και ομολογεί ότι υιοθέτησε στο λεξιλόγιό της την πιο υπέροχη ελληνική λέξη. «“Ευχαριστώ”. Είναι μία υπέροχη λέξη που πρέπει να την θυμόμαστε πάντα! Και είναι μία από τις ελληνικές λέξεις που έχω μάθει και δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ!». Η σπουδαία ηθοποιός στη συνέντευξή της στο «People» δήλωσε: «Αγαπώ την Ελλάδα! Υπάρχουν πολλά νησιά που θα ήθελα να επισκεφθώ, στα οποία
δεν έχω πάει ακόμη, αν και αγαπώ ιδιαίτερα την Κεφαλονιά. Είναι υπέροχο μέρος, έχω αφήσει ένα κομμάτι μου εκεί». Η ηθοποιός μάλιστα αποκάλυψε ότι: «με τα ελληνικά δεν τα είχα καταφέρει, δεν είχα βρει τον ρυθμό και την προφορά... Όταν γνωρίζεις αγγλικά είναι εύκολο να μιμηθείς προφορές από διάφορα μέρη, όταν, όμως, γυρίζαμε το «Μαντολίνο» δεν γνώριζα καθόλου ελληνικά και τα αγγλικά μου ήταν ακόμα απαράδεκτα».
Παράλληλα, η Ισπανίδα σταρ δεν έκρυψε ότι θα αποδεχόταν πρόταση για ταινία με Έλληνες συντελεστές, αναφέροντας ως παράδειγμα πως ο Σέρτζιο Καστελίτο, με τον οποίο συνεργάστηκε στο «Γεννημένοι Ξανά», την έπεισε με το έργο του.Φυσικά, η ηθοποιός δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κρίση που ταλαιπωρεί τόσο την Ελλάδα όσο και την πατρίδα της, Ισπανία: «Είναι αδύνατο να μην επηρεαστείς ή να μην ανησυχήσεις! Αν έχεις ένα μυαλό που δουλεύει ή μια καρδιά που νοιάζεται και δεις το μέλλον των νέων ανθρώπων, είναι συνταρακτικό. Χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα σε μία συνέντευξη. Είναι πολύ εύκολο να χειραγωγήσεις τον κόσμο με τις λέξεις και οι δικές μου λέξεις δεν είναι πιο σημαντικές από οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου. Επίσης, νιώθω ότι έχω το δικαίωμα να εκφραστώ, γενικώς, όμως, προσέχω τι λέω για τόσο σημαντικά θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: