Πού θα βρείτε φτηνά ακίνητα

Τη σκέψη αυτή αρχίζουν να κάνουν πλέον πολλοί Βορειοελλαδίτες, όσοι βέβαια έχουν την πολυτέλεια να επενδύσουν στο μέλλον. Η "ΜτΚ" κατέγραψε τις νέες περιοχές-φιλέτα της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι τιμές παραμένουν ακόμη σε δελεαστικά επίπεδα, και σας τις παρουσιάζει. 


Περιοχές φθηνότερες έως και 40% 

Οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν να ωθούν ολοένα και περισσότερους ενδιαφερόμενους αγοραστές σε περιοχές όπως τα Βασιλικά, η Σουρωτή, το Μελισσοχώρι, το Σχολάρι και το Καλοχώρι, όπου υπάρχουν κατοικίες και αγροτεμάχια σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Στις εν λόγω περιοχές οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων σε σχέση με αντίστοιχες κατοικίες στο κέντρο και στην ανατολική Θεσσαλονίκη είναι μειωμένες ακόμη και κατά 40%. 

Καλή επιλογή ο δήμος Μίκρας 

Δεν πρόκειται να ζημιωθούν, σύμφωνα με κτηματομεσίτες, όσοι επενδύσουν σε ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές που είναι στα όρια του δήμου Μίκρας προς τη Χαλκιδική. Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, την τελευταία τριετία η αξία της γης ανέβηκε κατά 100%. Οι τιμές των αγροτεμαχίων στην εν λόγω περιοχή δεν ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ το στρέμμα. Υπεραξία αναμένεται να αποκτήσουν τα επόμενα χρόνια οι εκτός σχεδίου περιοχές από τα όρια της Θέρμης μέχρι τα Βασιλικά και τη Σουρωτή. Οι τιμές των οικοπέδων πλέον έχουν ξεπεράσει τα 100.000-120.000 ευρώ, όταν λίγα χρόνια πριν δεν άγγιζαν τα 45.000 ευρώ. 

Χαμηλή ζήτηση καταγράφεται σήμερα στις περιοχές του Πλαγιαρίου και της Καρδίας, ενώ εντονότερη οικιστική ανάπτυξη παρουσιάζει ο Τρίλοφος. Οι εν λόγω περιοχές, σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες, δεν πρέπει να ξεφύγουν από το μικροσκόπιο των ενδιαφερόμενων, καθώς θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα οι τιμές των ακινήτων θα πολλαπλασιαστούν. Στην Καρδία και στο Πλαγιάρι η τιμή του τετραγωνικού φτάνει τα 1.400 ευρώ. 

Έξυπνη αγορά θεωρείται η απόκτηση οικοπέδων και αγροτεμαχίων στο Μελισσοχώρι, στη Λητή, στο Δρυμό και στην ευρύτερη περιοχή του Δερβενίου. 

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω περιοχές, οι τιμές των οικοπέδων στο Μελισσοχώρι κυμαίνονται από 235.000-265.000 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ στο Δρυμό είναι σαφώς χαμηλότερες και δεν ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ. Η αγορά μεζονέτας στο δήμο Μυγδονίας, που αποτελείται από τα χωριά Δρυμός, Λητή, Μελισσοχώρι, Δερβένι, Ανθούπολη, κυμαίνεται από 1.000-1.100 ευρώ ανά τετρ. μ. ανάλογα με τον τύπο κατασκευής. 

Στα δυτικά 

Πληθώρα καινούργιων κατοικιών σε τιμές για όλα τα βαλάντια υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι φθηνότερες περιοχές είναι η Ευκαρπία και οι επεκτάσεις του Ευόσμου και του Κορδελιού πάνω από την εσωτερική περιφερειακή οδό, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των καινούργιων κατοικιών κοστίζει 1.250 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Εξάλλου, μεταξύ 1.250-1.300 ευρώ ανά τετρ. μ. κοστίζουν οι καινούργιες κατοικίες στην οδό Μοναστηρίου, σχεδόν σε ολόκληρο το δήμο Μενεμένης, καθώς και αρκετές στον παλιό Εύοσμο στα όρια με τη Μενεμένη, σε αρκετά σημεία του Ελευθερίου-Κορδελιού. Περίπου 1.400 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο θα κληθούν να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι για μία καινούργια κατοικία στους δήμους Πολίχνης (κυρίως στα Μετέωρα) και Συκεών, ενώ από 1.500 ευρώ πωλείται το τετρ. μ. στον κεντρικό Εύοσμο, στη Νικόπολη Σταυρούπολης και στην Ιωνία. Προσιτές είναι οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο των καινούργιων κατοικιών στο Ρετζίκι και στο Ασβεστοχώρι, που κοστίζουν περίπου 1.500 ευρώ ανά τετρ. μ. 

Στη Βόρεια Ελλάδα 

Ιδιαίτερα δημοφιλείς για αγοραστές και ενοικιαστές είναι οι περιοχές στη δυτική πλευρά της Αλεξανδρούπολης, συγκεκριμένα το Πάρκο Ανατολικής Θράκης, Αγίας Κυριακής, Καλλιθέας και Αγίου Βασιλείου. Στις εν λόγω περιοχές, ανάλογα με την κατασκευή, η τιμή πώλησης για ένα διαμέρισμα 80 τετρ. μ. κυμαίνεται από 90.000-100.000 ευρώ, ενώ η τιμή ενοικίασης για ένα διαμέρισμα αντίστοιχων τετραγωνικών ξεκινά από 340 ευρώ. 

Έντονες προοπτικές διαθέτει η περιοχή Δίκελα, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Βέροιας. Η τιμή πώλησης του αγροτεμαχίου αγγίζει τα 104.000 ευρώ. Ιδιαίτερα χαμηλές τιμές πώλησης εντοπίζονται στην περιοχή Καλίγκα, δυτικά της περιοχής Ασωμάτων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αγροτεμάχια από 12.000 ευρώ. 

Ιδιαίτερα δημοφιλείς περιοχές αναδεικνύονται τα τελευταία χρόνια οι Κομνηνοί και το Πανόραμα στη Δράμα, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μονοκατοικίες, μεζονέτες και διαμερίσματα. Η μέση τιμή ενοικίασης ανά τετραγωνικό μίας τριώροφης μεζονέτας (140 τετρ. μ.) στους Κομνηνούς αγγίζει τα 3,2 ευρώ, ενώ η μέση τιμή πώλησης τα 1.000 ευρώ. 

Μεγάλο ενδιαφέρον εντοπίζεται στη νέα επέκταση της Καστοριάς, στην περιοχή Χλόη, που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Η τιμή πώλησης ξεκινά από 1.050 ευρώ ανά τετρ. μ., ενώ η τιμή ενοικίασης για ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών κυμαίνεται από 300-350 ευρώ. makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸