Cocktail blog

Ξενοδοχείο Αιγαίον στον Κάλαμο της Νότιας Ευβοίας

 Η παραλία του Καλάμου, είναι μια πανέμορφη και πολύ γνωστή  παραλία της Ευβοίας με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που βρέχεται από το Αιγαίο, στην νότια πλευρά της Εύβοιας.
Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, μόλις 2 ώρες και είναι ιδανική παραλία για σύντομες εκδρομές αλλά και διακοπές που προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία.
Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο μικρές διαδοχικές πανέμορφες παραλίες, δηλαδή δύο κολπίσκους που χωρίζονται από έναν μεγάλο βράχο. Η πρώτη παραλία ονομάζεται από τους ντόπιους "Καλή" γιατί συνήθως είναι πιο ήρεμα τα νερά, ενώ η δεύτερη ονομάζεται "Κακιά" γιατί συνήθως είναι πιο "αγριεμένα" τα νερά. Φτάνοντας από ψηλά, η θέα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Είναι σαν ένα ανοικτό παράθυρο στο Αιγαίο. Τόπος λιτός αλλά ρομαντικός που περιμένει τους ταξιδιώτες να έρθουν για να περάσουν αξέχαστα.

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια  του Νίκου & Κατερίνας Κρόκου στον Κάλαμο Ευβοίας, χτισμένα δίπλα στη θάλασσα με νησιώτικη αρχιτεκτονική σας προσφέρουν μια ευχάριστη διαμονή με καταπληκτική θέα στη θάλασσα. Τα δωμάτια διαθέτουν από ένα διπλό κρεβάτι, καναπέ, μπάνιο, τηλεόραση, κλιματισμό και ψυγείο και μπορούν να φιλοξενήσουν έως και τέσσερα άτομα.
Η καθαριότητα σε συνδυασμό με την άψογη φιλοξενία είναι κάτι που διακρίνει την οικογενειακή επιχείρηση από το 1950 και συνεχίζεται σήμερα από την τρίτη γενιά.
Τo συγκρότημα περιλαμβάνει το εστιατόριο ΑΙΓΑΙΟΝ, το οποίο βρίσκεται κάτω από μία παλιά, κληματαριά και προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα όπως τηγανόψωμο, κόκορα με μακαρόνια, ντόπιο κρέας ψημένο στα κάρβουνα καθώς και φρέσκο ψάρι, αστακομακαρονάδα και άλλα θαλασσινά. Το εστιατόριο λειτουργρεί όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Περιλαμβάνει, επίσης, καφέ – bar που ονομάζεται «Πλώρη» και  βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα και ουσιαστικά αγγίζει τη θάλασσα και τον βράχο που χωρίζει τους δύο κολπίσκους.
Από νωρίς το πρωί συνδυάζει παραδοσιακό πρωινό με φρέσκα υλικά, απολαυστικό καφέ, χειροποίητα γλυκά και δροσερά cocktails απολαμβάνοντας την παραλία, και διασκεδάζοντας με χαλαρούς ρυθμούς μέχρι αργά το βράδυ.
 

Ξενοδοχείο Αιγαίον
Κάλαμος
Εύβοια
τηλ.: 6944 600839


Προβολή Kalamos Evia σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
GoldenTip

Δεν υπάρχουν σχόλια: