Λατρεμένες παραλίες και ακρογιάλια

Η Ελλάδα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές του κόσμου - περίπου 16.000 χλμ. - που διακλαδίζονται σε απειράριθμες ακτές, όμορφα μικρά ακρογιάλια, γοητευτικούς όρμους και κόλπους. Το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου, το Ιόνιο και το Λιβυκό πέλαγος αποτελούν μια υδάτινη «αγκαλιά», μέσα στην οποία απολήγει η ηπειρωτική χώρα και απλώνεται η απεραντοσύνη των ελληνικών νησιών.
Οι ελληνικές ακτές είναι παγκοσμίως γνωστές και εξαιρετικά δημοφιλείς καθώς φημίζονται για την καθαρότητάτους, τη διαύγεια των νερών τους και τη μοναδική ποικιλομορφία τους. Στη χώρα μας θα απολαύσετε παραλίες, ανοιχτές, με μήκος πολλών χιλιομέτρων, απάνεμους μικρούς κόλπους και ορμίσκους, αμμώδεις ακρογιαλιές με αμμοθίνες, βοτσαλωτές ακτές, παράκτιες σπηλιές σμιλεμένες σε απόκρημνα βράχια, παραλίες στρωμένες με τη χαρακτηριστική σκούρα άμμο των ηφαιστιογενών εδαφών.

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι μια μεγάλη γιορτή
Κοσμοπολίτικοι προορισμοί, με υψηλού επιπέδου υποδομές και υπηρεσίες, αλλά και οικογενειακές μονάδες με προσιτές τιμές σας υποδέχονται για να χαρείτε το καλοκαίρι και την αναζωογονητική δύναμη των ελληνικών θαλασσών.
Στις περισσότερες ακτές η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Μένει σ’ εσάς να επιλέξετε, είτε τον προσωπικό σαςερημικό παράδεισο, είτε μια από τις οργανωμένες παραλίες με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών (ομπρέλες, ξαπλώστρες, καμπίνες, καφέ, μπαρ-εστιατόρια κ.λπ.), που προσφέρουν την απόλυτη αναψυχή.
Εδώ, εκτός από την κολύμβηση, μπορείτε να επιδοθείτε στο αγαπημένο σας θαλάσσιο σπορ (σκι, ιστιοσανίδα, αλεξίπτωτο, καταδύσεις, jet ski, κανό, ποδήλατα κ.α.) καθώς και να απολαύσετε μια πληθώρα φουσκωτών παιχνιδιών παραλίας.
Όλες οι οργανωμένες ακτές διαθέτουν «θέσεις» (πύργους) με ναυαγοσώστες για ασφαλέστερη κολύμβηση.
Η απονομή της Γαλάζιας σημαίας σε μια παραλία είναι ένας διεθνής θεσμός που ξεκίνησε το 1987. Τα κριτήρια τα οποία πρέπει να πληροί μία παραλία για να λάβει τη σήμανση της Γαλάζιας σημαίας είναι πολύ αυστηρά, τόσο από άποψη περιβαλλοντολογική, όσο και από άποψη παροχής υπηρεσιών προς τους λουόμενους και τις συνθήκες ασφαλείας. Η Ελλάδα έχει περίπου 400 ακτές και 9 μαρίνες βραβευμένες με Γαλάζιες σημαίες • αυτός ο αριθμός αυξάνεται κάθε χρόνο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη και τη μέριμνα των Ελλήνων για τη θάλασσα.
 Ώρα για βουτιές
Οι ελληνικές παραλίες έχουν γίνει συνώνυμο της ξενοιασιάς και της απόλαυσης. Το Ναυάγιο της Ζακύνθου, ο Μπάλος στην Κρήτη, η Λίνδος της Ρόδου, το Μαγγανάρι της Ίου, ο Φοινικούντας στην παράλια Μάνη και πάμπολλες άλλες κατακλύζονται κάθε χρόνο από τους λάτρεις των ελληνικών θαλασσών.
Η Ελιά στη Μύκονο είναι, βέβαια, η πλέον γνωστή ελληνική παραλία. Η κοσμαγάπητη Ελιά απέχει μόλις 8 χλμ από τη Χώρα της Μυκόνου και συνδυάζει το υπέροχο κυκλαδίτικο τοπίο, την καταγάλανη θάλασσα και τις υποδομές υψηλού επιπέδου.
Οι Κολυμπήθρες της Πάρου, με τους σμιλεμένους από τη θάλασσα παράδοξους σχηματισμούς των βράχων, μαγνητίζουν τις αισθήσεις. Η παραλία βρίσκεται στη βορειοδυτική Πάρο, στον όρμο της Νάουσας
Ουσιαστικά δεν πρόκειται για μία παραλία, αλλά για πολλές διαφορετικές∙ ένα απίστευτο φυσικό έργο τέχνης.
Η Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης είναι, αναμφίβολα, η πιο διάσημη ακτή του νησιού. Μια μοναδική παλέτα χρωμάτων, όπου κυριαρχεί το ζωηρό ηφαιστειακό κόκκινο.
Η Αλυκή της Θάσου είναι άλλο ένα θαλάσσιο «διαμάντι». Πρόκειται για δύο δίδυμες παραλίες, χωρισμένες από μια στενή λωρίδα γης. Μέσα στη θάλασσα βρίσκονται οι περίφημοι Θρόνοι, πέτρινοι λαξευμένοι σχηματισμοί, οι οποίοι είναι κατάλοιπο του αρχαίου λατομείου• δίνουν όμως την εντύπωση πως πρόκειται για θρόνους θαλάσσιων θεοτήτων.
Η Ελούντα της Κρήτης, η μινωική Ολούς, είναι το σήμα – κατατεθέν του νησιού. Βρίσκεται στη νότια πλευρά, μόλις 10 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο σύμπλεγμα παραλιών, που έχει λατρευτεί από την παγκόσμια ταξιδιωτική κοινότητα.
Η παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς βραβεύεται κάθε χρόνο και πρωταγωνιστεί σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς του κόσμου. Θεωρείται μία από τις ωραιότερες ακτές της γης. Απέχει 30 χλμ. από το Αργοστόλι και κόβει την ανάσα με την ομορφιά του τοπίου, τα κατάλευκα βότσαλα και τα παραδείσια νερά.
Αμέτρητη ωραιότητα
Κάθε ελληνικό ακρογιάλι είναι κι ένας κόσμος, πλημμυρισμένος από ομορφιά. Άλλες ακτές είναι καταπράσινες, με τα πεύκα να καθρεφτίζονται στα νερά, άλλες γεννήθηκαν από ηφαίστεια και μαγνητίζουν με τη δύναμη της φύσης, όπως οι Κήποι της Σαμοθράκης με τα ολόμαυρα βότσαλα. Κάποιες άλλες αποτελούν κρυφούς παραδείσους, όπως οι Βαρελαίοι της Εύβοιας, οι «μυστικές» παραλίες των Μικρών Κυκλάδων, το Βουτούμιστους Αντίπαξους, ο Μυλοπόταμος στο Πήλιο• οι παραλίες της Ελλάδας είναι ένας υδάτινος παράδεισος, όπου θα ζήσετε ατέλειωτες στιγμές καλοκαιρινής μαγείας. Απολαύστε τον μ’ ένα μακροβούτι!visitgreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸