Cocktail blog

Θύμα ρατσισμού η Oprah Winfrey

 Ρατσιστική συμπεριφορά αντιμετώπισε η Oprah Winfrey, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και πλούσιες γυναίκες του πλανήτη, σε πολυτελές κατάστημα της Ζυρίχης, την οποία επισκέφθηκε με αφορμή το γάμο της Tina Turner. Το περιστατικό αφηγήθηκε η ίδια η παρουσιάστρια στο πλαίσιο της εκπομπής «Entertainment Tonight» ως εξής:
«Ήμουν στην Ζυρίχη τις προάλλες και μπαίνω σε ένα πολύ γνωστό κατάστημα. Μπορεί να μην ήμουν έτοιμη να βγω στην τηλεόραση, αλλά αν με έβλεπε κανείς θα με αναγνώριζε. Φορούσα τη Donna Karan φούστα μου και ένα ωραίο ζευγάρι πέδιλα. Όμως απ' ό,τι φαίνεται, στη Ζυρίχη δε βλέπουν το 'The Oprah Winfrey Show'. Μπαίνω
λοιπόν στο κατάστημα και λέω στην υπάλληλο: 'Συγγνώμη μπορώ να δω την τσάντα που είναι πάνω από το κεφάλι σας;' Και εκείνη μου απαντά: 'Όχι! Είναι πολύ ακριβή για εσάς'».
Η πωλήτρια έδειξε τελικά στην πιο πλούσια Αφροαμερικανίδα του 20ού αιώνα μερικές πιο φτηνές τσάντες και η Oprah αποχώρησε χωρίς φυσικά να αγοράσει καμία, ενώ όπως η ίδια ανέφερε, δεν έκανε φασαρία, γιατί αυτό δε θα άλλαζε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: