Cocktail blog

Εφτιαξε την εικονα του Πάπα σε εκταση 328 πόδια,με ενα Τρακτερ

Ιταλός καλλιτέχνης, Dario Gambarin, χρησιμοποιεί ένα τρακτέρ για να δημιουργήσει την εικόνα σε έκταση 328 πόδια, με τίτλο ελευθέρωση αγάπης, σε ένα πεδίο στο Castagnaro κοντά στη βόρεια ιταλική πόλη της Βερόνα.
Το πορτρέτο χρειάστηκε έξι ώρες για να ολοκληρωθεί και να είναι το τελευταίο κομμάτι της γης τέχνης από τον καλλιτέχνη ο οποίος λέει ότι χρησιμοποιεί το αλέτρι του ως ένα πινέλο, στις γεωργικές εκτάσεις που ανήκουν στους γονείς του.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ο Gambarin έχει δημιουργήσει τεράστιες εικόνες όπως του Edvard Munch και το πορτρέτο του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα,ώστε να συμπέσει με την επίσκεψή του στην Ιταλία τον Ιούλιο του 2009 για τη Σύνοδο Κορυφής της G8.

Χάρη σε μια πολύ ανεπτυγμένη τεχνική κ. Gambarin δεν μετρά το πεδίο πριν από την έναρξη των εργασιών του, αλλά ως φαινόμενο είναι σε θέση να δημιουργήσει άριστα τις διαστάσεις σε γιγάντιες εικόνες μόνο με μια έμφυτη αίσθηση του μέτρου και την ικανότητα να οδηγεί ένα τρακτέρ.


Η έκταση των εικόνων του, σημαίνει ότι μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο από ψιλά.
Τα έργα του κ.Gambarin διαγράφονται  μετά από λίγες ημέρες, έτσι ώστε το πεδίο μπορεί να καλλιεργηθεί ως συνήθως.
Εξηγώντας γιατί επέλεξε να απεικονίσει Πάπα Francis, ο κ. Gambarin είπε ότι χτυπήθηκε από την ανακοίνωση του Φραγκίσκου ότι θα οδηγήσει μια παγκόσμια ημέρα νηστείας και προσευχής για την ειρήνη στη Συρία 7 Σεπτεμβρίου, και ήθελε να συνεισφέρει κάτι στην έκκληση του.
Πηγή: APTN

Δεν υπάρχουν σχόλια: