Cocktail blog

Έκδοση Ενεργειακού Πιστοποιητικού Διαμερίσματος ή Επ. Χώρου

 Τι είναι το ΠΕΑ
Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης απεικονίζει την ενεργειακή κατάταξη του κτιρίου, σύμφωνα με την εκτιμώμενη κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας. Με το ΠΕΑ το κάθε κτίριο κατατάσσεται σε ενεργειακή κατηγορία (υπάρχουν εννέα κατηγορίες, από Α+ έως Η), ενώ ο Ενεργειακός Επιθεωρητής καταγράφει και συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.Στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης αναφέρονται εκτός των άλλων, τα γενικά στοιχεία του κτηρίου, η υπολογιζόμενη ετήσια συνολική κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας (kWh/m2) του κτηρίου αναφοράς και του εξεταζόμενου κτηρίου, η ετήσια κατανάλωση ενέργειας (kWh/m2) ανά πηγή ενέργειας (ηλεκτρικό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, Α.Π.Ε., κλπ) και τελική χρήση (θέρμανση, ψύξη, φωτισμός, αερισμός κλπ), πραγματική ετήσια συνολική τελική κατανάλωση ενέργειας, οι υπολογιζόμενες και πραγματικές ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (kg CO2/m2).
Πότε χρειάζεται το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης
Αγορά-πώληση ακινήτου άνω των 50 τ.μ.: Είναι απαραίτητο να προσκομιστεί το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης στον συμβολαιογράφο κατά την υπογραφή των συμβολαίων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η συμβολαιογραφική πράξη.
Ενοικίαση κτιρίου άνω των 50 τ.μ.: Προσκομίζεται το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης στην εφορία μαζί με το μισθωτήριο συμβόλαιο. Μόνο τότε είναι η μίσθωση έγκυρη και με το σφραγισμένο συμφωνητικό μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ.

Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ οίκον»: Χρειάζεται το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που να πιστοποιεί την ενεργειακή κλάση του ακινήτου προτού γίνουν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του. Αντίστοιχα με την ολοκλήρωση των εργασιών βγαίνει το δεύτερο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που αποδεικνύει ότι όντως εφαρμόστηκαν οι προτάσεις-σενάρια που έκαναν οι ενεργειακοί επιθεωρητές και ότι το κτίριο όντως έχει αναβαθμιστεί ενεργειακά. Η έκδοση του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης είναι απαραίτητη για κτίρια-διαμερίσματα-χώρους άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων.
ElVi Architects
Το ElVi Architects είναι ένα τεχνικό γραφείο με έδρα τη Βέροια στο Ν. Ημαθίας. Ιδρύθηκε το 1980 και από τότε ασχολείται με την έκδοση οικοδομικών αδειών και την κατασκευή στο Ν. Ημαθίας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Το 1990 επεκτάθηκε στον κλάδο της διακόσμησης με ανακαινίσεις καταστημάτων, κατοικιών κ.α.
  • Απαραίτητο για πώληση ή μίσθωση ακινήτου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία
  • Έκδοση εντός 48 ωρών μαζί με απόδειξη ή τιμολόγιο
  • 10ετής διάρκεια πιστοποιητικού
  • Δείτε το www.elvi-architects.gr

Έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ) σε τρία βήματα:

  • Βήμα 1: Μέτρηση των διαστάσεων του σπιτιού
  • Βήμα 2: Λήψη φωτογραφιών του χώρου
  • Βήμα 3: Παράδοση από τον ιδιοκτήτη των απαραίτητων στοιχείων και εγγράφων, στον ενεργειακό επιθεωρητή
ElVi Architects

Δεν υπάρχουν σχόλια: