Cocktail blog

Η νέα BMW Z5

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, στο πλαίσιο της συνεργασίας BMW-Toyota, δημοσιεύματα θέλουν τη μελλοντική Z5 να μοιράζεται την ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα με το επερχόμενο Supra.Πέρυσι, η BMW και η Toyota ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους και για να επεκτείνουν την υφιστάμενη σύμπραξή τους ασχολήθηκαν από κοινού στο χώρο των μπαταριών, στις κυψέλες καυσίμων, στα μηχανικά-ηλεκτρικά σύνολα, στα ελαφρού κράματος υλικά κατασκευής, καθώς και στην πρόθεσή τους να μοιραστούν την κοινή κατασκευή ενός σπορ αυτοκινήτου. Οι Βαυαροί δανείζονται την τεχνογνωσία των Γιαπωνέζων στην υβριδική τεχνολογία, ενώ –από την άλλη- η Toyota θα στηριχθεί στους πετρελαιοκινητήρες της BMW.


Όσον αφορά στην κοινή κατασκευή του νέου σπορ μοντέλου, η BMW –σύμφωνα με φήμες- ετοιμάζει το διάδοχο της Z4, ενώ η Toyota, το νέο Supra. Τα δύο διθέσια σπορ μοντέλα λέγεται ότι θα πατάνε πάνω σε μια κοινή πισωκίνητη πλατφόρμα, ενώ το ηλεκτρονικό και υβριδικό σύστημα θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου η Toyota. Ο ρόλος της BMW πάνω στο νέο project θα είναι να εφοδιάζει το σπορ μοντέλο με έναν ισχυρό κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Η ονομασία του νέου σπορ μοντέλου της BMW δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, ωστόσο μέσα στα υποψήφια ονόματα βρίσκεται κι η επιλογή της Z5, ενώ η Toyota θα κρατήσει τη «θρυλική» ονομασία, Supra. Πληροφορίες αναφέρουν πως η BMW θα κατασκευάζεται σε roadster αμάξωμα, ενώ η Toyota ίσως να κυκλοφορήσει και σε coupe. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, ωστόσο εικάζεται ότι η απόδοση των δύο σπορ μοντέλων θα είναι κάπου ανάμεσα στους 211 και 367 ίππους. Περισσότερες πληροφορίες και μια πιο σαφή εικόνα θα έχουμε προς το τέλος του χρόνου.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: