Cocktail blog

Οι νέοι γονείς χάνουν 44 μέρες ύπνου σε ένα χρόνο

Κάτι περισσότερο από έξι εβδομάδες «κοστίζει» στους νέους γονείς η έλευση ενός νεογέννητου στο σπίτι, τον πρώτο χρόνο της ζωής του, σύμφωνα με νέα έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε 1.800 συμμετέχοντες σε όλη τη Μ. Βρετανία.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, οι λόγοι για τους οποίους οι νέοι γονείς χάνουν κατά μέσο όρο 20,3 ώρες την εβδομάδα (ήτοι 1055,6 ώρες τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού τους) είναι: το τάισμα κατά
τη διάρκεια της νύχτας (σε ποσοστό 62%), το κλάμα του μωρού (57%), η ανησυχία τους για το αν το παιδί είναι καλά (45%), η αϋπνία του μωρού (34%), η αξιοποίηση των ωρών που κοιμάται το παιδί για να κάνουν άλλες δουλειές (27%).
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν πόσες φορές την εβδομάδα ξυπνούν κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου εξαιτίας του ροχαλητού ή άλλων «συνηθειών» του συντρόφου τους. Οι απαντήσεις τους είναι εξίσου ενδιαφέρουσες, καθώς έδειξαν ότι κατά μέσο τα νυχτερινά ξυπνήματα ξεπερνούν τα δύο την εβδομάδα, ενώ φτάνουν τα 109 το χρόνο.
Συνολικά. πάντως, ο μέσος Βρετανός κοιμάται περίπου 2.847 ώρες το χρόνο, νούμερο το οποίο ισούται με 118 24ωρα ή 26 χρόνια σε ολόκληρη τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: