Χημική ουσία που βρίσκεται στο δέρμα από τα καλαμάρια θα κάνει τους στρατιώτες αόρατους

Ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει ένα επαναστατικό υλικό καμουφλάζ που θα κάνουν τους στρατιώτες και το στρατιωτικό εξοπλισμό αόρατο στους εχθρούς .
Χρησιμοποιώντας μια χημική ουσία που βρίσκεται στο δέρμα από τα  καλαμάρια που επιτρέπει στο ζώο να αλλάξει το χρώμα , οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια λένε ότι έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο να μιμηθούν αυτό το χρώμα με τεχνική αλλαγή .

" Με τα κατάλληλα χημικά ερεθίσματα , χρωματισμού και ανάκλασης των ταινιών μπορούν να μετακινούνται εμπρός και πίσω , δίνοντάς τους μια δυναμική διαμόρφωση που επιτρέπει να εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται όταν απεικονιστεί με μια υπέρυθρη κάμερα .
Υπέρυθρος εξοπλισμός ανίχνευσης χρησιμοποιείται εκτενώς από τις ένοπλες δυνάμεις για τη νυχτερινή όραση , πλοήγηση, επιτήρησης και στόχευσης . Η καινοτομία αυτής της επικάλυψης έγκειται στη λειτουργικότητα της εντός του εγγύς υπέρυθρη περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος , περίπου 700 έως 1200 νανόμετρα , η οποία ταιριάζει με το τυπικό εύρος απεικόνισης των περισσότερων υπερύθρων εξοπλισμού απεικόνισης. Η περιοχή αυτή δεν είναι συνήθως προσβάσιμες σε βιολογικά προερχόμενα και ανακλαστικά υλικά .

"Η προσέγγισή αυτή είναι απλή και συμβατή με μια μεγάλη ποικιλία από επιφάνειες , επιτρέποντας πιθανώς πολλά απλά αντικείμενα για να αποκτήσουν τις ικανότητες καμουφλάζ »
Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα στην ανάπτυξη υλικού. Οι ερευνητές Σχολή Samueli διατυπώνουν σήμερα εναλλακτικές , μη χημικές στρατηγικές για την ενεργοποίηση μεταβολής χρωματισμού στην ανακλαστική επίστρωση .
" Ο μακροπρόθεσμος στόχος, είναι να δημιουργήσουν υφάσματα που μπορεί να αλλάξει δυναμικά την υφή και το χρώμα τους και  να προσαρμοστούν στο περιβάλλον.Οι επιστημονικές φαντασίες φαίνεται ,γίνονται πραγματικότητα.NMANewsDirect

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸