Husqvarna 1000R Concept

Ακόμα κι αν το 1000R Concept σχεδιάστηκε 2 χρόνια πριν, με την Husqvarna σε γερμανικά τότε χέρια, δείχνει επίκαιρο και σήμερα. Ειδικά με όλα τα γυμνά νέα μοντέλα του 2014.Στο παρελθόν έχουμε δει τον Nicolas Petit να σχεδιάζει απίστευτα, φουτουριστικά μοντέλα που δύσκολα θα βγουν στην παραγωγή την επόμενη… δεκαετία, αλλά και πιο προσγειωμένες κατασκευές. Μάλιστα δύο-τρεις από αυτές τις ιδέες σε ορισμένους special χρωματισμούς ήδη έχουν παρουσιαστεί από εταιρείες. 


Στον τελευταίο τομέα, 2 όμορφοι χρωματικοί σχεδιασμοί, το Curare και η έκδοση Continental για την Wunderlich έχουν περάσει στην παραγωγή, ομορφαίνοντας το κτήνος S 1000 RR της BMW. Ένα ακόμα φοβερό και τρομερό μοντέλο του Petit πέρασε από τη φαντασία του στον πραγματικό κόσμο, εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Μιλάμε για το BMW S 1000 RR Mad Max, όπου το S 1000 γδύθηκε, και έγινε fighter, με ελαστικά για χρήση… εκτός δρόμου! 

Ο Petit σχεδίασε το μοντέλο που σας παρουσιάζουμε σήμερα πριν 2 χρόνια, όταν η Husqvarna βρισκόταν στην ίδια στέγη με την ΒΜW. Πλέον δεν πρόκειται να δούμε κάποιο νέο street Husky, όμως με την πρόσφατη έλευση αρκετών νέων γυμνών, fighter μοτοσικλετών (KTM 1290 Super Duke R, Kawasaki Z 1000, BMW S 1000 RR στη γυμνή έκδοση, Yamaha MT-09) το concept του Petit δείχνει ξανά επίκαιρο.  

Για βάση και αφορμή, χρησιμοποιεί το Husqvarna Nuda 900R, όμως στο σχέδιο του χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη και τον κινητήρα του BMW S 1000 RR! Το εντυπωσιακότερο σημείο στο design του Husqvarna 1000R είναι σίγουρα τα πλαστικά της μοτοσικλέτας, και ιδιαίτερα η στήριξη της σέλας και του ρεζερβουάρ (που όμως δεν βρίσκεται εκεί, με το φίλτρο αέρα να παίρνει τη θέση του, και με το πρώτο να μετακομίζει κάτω από τη σέλα), με το περίεργο κενό ανάμεσα τους. 

Κατά τα άλλα, ο Petit προσάρμοσε στην ιδέα του ένα όμορφο μονόμπρατσο ψαλίδι, ένα ανθρακονημάτινο κάλυμμα για το πλαίσιο, μια καρίνα, και ένα μίνιμαλ τελικό εξάτμισης. Οι μπροστινοί δίσκοι είναι τύπου μαργαρίτα, ενώ η μοτοσικλέτα δείχνει λαχταριστή, αν και εν τέλει ουτοπική, ιδιαίτερα τώρα που η Husqvarna πέρασε σε αυστριακά χέρια, και επιστρέφει στον 100% dirty προσανατολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸