Cocktail blog

Ο καρκίνος του μαστού είναι τώρα ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, σε 140 χώρες

Ο αριθμός των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο, παγκοσμίως, αυξήθηκε σε περισσότερα από 14 εκατ. περιστατικά.

Τα στοιχεία για το 2012 δείχνουν σημαντική αύξηση στα 12,7 εκατ. περιστατικά το 2008.

Στο συγκεκριμένο διάστημα, ο αριθμός θανάτων αυξήθηκε επίσης από 7,6 εκατ. στα 8,2 εκατομμύρια.


Η ανοδική τροχιά του καρκίνου οδηγείται από γρήγορη αλλαγή του τρόπου ζωής στον αναπτυσσόμενο κόσμο, που αντικατοπτρίζει πιο στενά αυτόν των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών. Στην αύξηση συμβάλλουν τα περιστατικά καπνίσματος και παχυσαρκίας, όπως και το ότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερο.

Ο καρκίνος του πνεύμονα, που κυρίως προκαλείται από το κάπνισμα, ήταν ο πιο συνήθης καρκίνος παγκοσμίως, με 1.8 εκατ. περιστατικά-περίπου το 13% του συνόλου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επίσης ανέφερε σημαντική αύξηση των περιστατικών καρκίνου του μαστού. Τα περιστατικά και η θνησιμότητα αυξήθηκαν από το 2008. Ο καρκίνος του μαστού είναι τώρα ο πιο συχνός καρκίνος σε γυναίκες, σε 140 χώρες.

Ο Dr David Forman, του ΠΟΥ, δήλωσε ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί επίσης κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη.

Αυτό οφείλεται μερικώς στο ότι η αλαλγή του τρόπου ζωής προκαλεί αύξηση στην εμφάνιση και μερικώς επειδή οι εξελίξεις κατά της νόσου δεν φτάνουν στις γυναίκες που ζουν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τις προόδους στον εντοπισμό, τη διάγνωση και την αγωγή του καρκίνου του μαστού σε ανεπτυγμένες χώρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προβλέπει ο αριθμός των περιστατικών καρκίνου να αυξηθεί σε περισσότερα από 19 εκατ. περιστατικά το χρόνο, μέχρι το 2025.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: